Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Έρευνα: Το 2% των παιδιών που εμβολιάστηκαν με Pfizer/BioNTech εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά τη 2η δόση

7 στα 301 παιδιά εμφάνισαν ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα

Είναι σοκαριστικό, αλλά είναι αληθινό και βέβαια εκθέτει τους υπευθύνους προ των ευθυνών τους: Μετά την κατάθεση των συγκλονιστικών στοιχείων από την παιδοχειρουργό Β.Σουλεϊμάνοβα για την μετατροπή της μυικής μάζας των παιδιών σε ζελέ, άμα τη λήψει εμβολίου κατά του Covid-19, έρχεται επίσημη έρευνα από το ταϊλανδικό ινστιτούτο που αποκαλύπτει ότι το 2% των παιδιών που εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer/BioNTech, εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα!

Πιο συγκεκριμένα ερευνητές από την Ταϊλάνδη, μελέτησαν 301 παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών με σκοπό να αξιολογήσουν πιθανές βλάβες του μυοκαρδίου με ηλεκτροκαρδιογράφημα, καρδιακές τροπονίνες, υπερηχογράφημα καρδιάς πριν και μετά από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer.

«Αυτό είναι ακριβώς το είδος μελέτης, που ο FDA είπε ότι ήθελε να κάνει η Pfizer/Biontech ανακοινώνοντας την έγκριση του εμβολίου της τον Αύγουστο του 2021.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν είναι καθησυχαστικά.

Τρία (από τα 301) παιδιά ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα: ένας 16χρονος εμφάνισε κλινική μυοκαρδίτιδα με μέγιστη τιμή καρδιακής τροπονίνης 593, και άλλα δύο παιδιά εμφάνισαν περικαρδίτιδα.

Και οι τρεις εισήχθησαν σε νοσοκομείο. Αν και δεν αναφέρεται ρητά στη μελέτη, το παιδί με μυοκαρδίτιδα πιθανώς παρακολουθήθηκε σε ΜΕΘ προτού πάρει εξιτήριο.

Ακόμα τέσσερα παιδιά είχαν δείκτες καρδιακής βλάβης με τιμές πάνω από τις φυσιολογικές, χωρίς όμως εμφανή συμπτώματα, και έτσι διαγνώστηκαν με υποκλινική μυοκαρδίτιδα.

«Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί ήπιας μυοκαρδίτιδας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν καρδιολόγοι, που να θέλουν να δουν το παιδί τους να έχει καρδιακή τροπονίνη αυξημένη κατά 2 φορές, ή 40 φορές πάνω από τη φυσιολογική τιμή μετά τη χορήγηση κάποιου θεραπευτικού σχήματος», Dr Anish Koka, καρδιολόγος

Άλλα ευρήματα της μελέτης (προδημοσίευσης):

– μη φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα εμφάνισαν 54 παιδιά (17,94%),
– ταχυκαρδία (7,64%),
– δύσπνοια (6,64%),
– αίσθημα παλμών (4,32%),
– πόνος στο στήθος (4,32%),
– υπέρταση (3,99%).

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης: “ως εκ τούτου, οι έφηβοι, που λαμβάνουν mRNA εμβόλια, θα πρέπει να παρακολουθούνται για παρενέργειες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ