Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ο FDA θέλει 55 χρόνια για να επεξεργαστεί αίτημα ομάδας Καθηγητών και Επιστημόνων για πρόσβαση στα δεδομένα του εμβολίου!

 

(Reuters) – Τα αιτήματα για το Freedom of Information Act  (FOIA) είναι σπάνια γρήγορα, αλλά όταν μια ομάδα επιστημόνων ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μοιραστεί τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε η αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, η ανταπόκριση ξεπέρασε το τυπικό γραφειοκρατικό κόλλημα.

Όπως σε 55 χρόνια μετά.

Αυτός είναι ο χρόνος που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στα δικαστικά έγγραφα αυτή την εβδομάδα προτείνει ότι θα πρέπει να δοθεί για να επανεξεταστεί και να αποδεσμευτεί ο θησαυρός των  σχετιζόμενων με το εμβόλιο εγγράφων και ανταποκρίνονται στο αίτημα. Εάν ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας συμφωνήσει, οι ενάγοντες της Δημόσιας Υγείας και οι Επαγγελματιες Ιατροί για τη Διαφάνεια μπορούν να αναμένουν να δουν το πλήρες αρχείο το 2076.

Ο νόμος της FOIA του 1967 απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαντούν σε αιτήματα πληροφοριών εντός 20 εργάσιμων ημερών. Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται για να

ληφθούν πραγματικά τα έγγραφα «θα ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματος και τυχόν συσσωρευμένα αιτήματα που εκκρεμούν ήδη στην υπηρεσία», σύμφωνα με τον κρατικό κεντρικό ιστότοπο της FOIA.

Οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπούν την FDA σημειώνουν στα δικαστικά έγγραφα ότι οι ενάγοντες αναζητούν μια τεράστια ποσότητα υλικού που σχετίζεται με το εμβόλιο – περίπου 329.000 σελίδες.

Οι ενάγοντες, μια ομάδα περισσότερων από 30 καθηγητών και επιστημόνων από πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των Yale, Harvard, UCLA και Brown, κατέθεσαν μήνυση τον Σεπτέμβριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας, ζητώντας ταχεία πρόσβαση στα αρχεία. Λένε ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών θα μπορούσε να βοηθήσει να καθησυχαστούν οι σκεπτικιστές του εμβολίου ότι το εμβόλιο είναι πράγματι «ασφαλές και αποτελεσματικό και, επομένως, να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της Pfizer».

Αλλά ο FDA δεν μπορεί απλώς να μετατρέψει τα έγγραφα για χονδρική πώληση. Τα αρχεία πρέπει να αναθεωρηθούν για να διασκευαστούν «εμπιστευτικές επιχειρηματικές και εμπορικές πληροφορίες της Pfizer ή της BioNTech και προσωπικών πληροφοριών απορρήτου ασθενών που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές», έγραψαν οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) σε κοινή έκθεση κατάστασης που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Ο FDA προτείνει την κυκλοφορία 500 σελίδων το μήνα σε κυλιόμενη βάση, σημειώνοντας ότι το υποκατάστημα που θα χειριζόταν την αναθεώρηση έχει μόνο 10 υπαλλήλους και αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται περίπου 400 άλλα αιτήματα της FOIA.

«Με την επεξεργασία, και βασιζόμενη στην 500-σέλιδη επαυξανόμενη πραγματοποίηση ενδιάμεσων απαντήσεων, ο FDA θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερες σελίδες σε περισσότερους αιτούντες, αποφεύγοντας έτσι ένα σύστημα όπου μερικά μεγάλα αιτήματα μονοπωλούν περιορισμένους πόρους επεξεργασίας και όπου εκπληρώνονται λιγότερα αιτήματα αιτούντων». Οι δικηγόροι του DOJ έγραψαν, αναφέροντας άλλες δικαστικές αποφάσεις όπου τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα των 500 σελίδων ανά μήνα.

Η δικηγόρος του αστικού τμήματος Courtney Enlow παρέπεμψε το αίτημά μου για περαιτέρω σχολιασμό στο γραφείο δημοσίων υποθέσεων του DOJ, το οποίο δεν απάντησε.

Οι δικηγόροι των εναγόντων υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας και ότι ο FDA θα πρέπει να δημοσιεύσει όλο το υλικό όχι αργότερα από τις 3 Μαρτίου 2022.

«Αυτή η περίοδος 108 ημερών είναι ο ίδιος χρόνος που χρειάστηκε o FDA για να εξετάσει τα έγγραφα που ανταποκρίνονται στο πολύ πιο περίπλοκο έργο της αδειοδότησης του εμβολίου COVID-19 της Pfizer», έγραψαν ο Aaron Siri της Siri & Glimstad στη Νέα Υόρκη και ο John Howie, του Νόμου Howie στο Ντάλας στα δικαστικά έγγραφα.

«Ολόκληρος ο σκοπός της FOIA είναι να διασφαλίσει την κυβερνητική διαφάνεια», συνέχισαν. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ανάγκη για διαφάνεια από την άμεση αποκάλυψη των εγγράφων στα οποία βασίζεται ο FDA για την αδειοδότηση ενός προϊόντος ως εντεταλμένο σε πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς με τιμωρία απώλειας της καριέρας τους, του εισοδήματός τους, της στρατιωτικής τους θητείας, και πολύ χειρότερα.”

Υποστηρίζουν επίσης ότι ο Τίτλος 21, υποκεφάλαιο F των κανονισμών του ίδιου του FDA ορίζει ότι ο οργανισμός «πρέπει να καθιστά ‘άμεσα διαθέσιμα’ όλα τα έγγραφα στα οποία βασίζεται η αδειοδότηση ενός εμβολίου».

Δεδομένου του έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος για το εμβόλιο, οι δικηγόροι των εναγόντων λένε ότι ο FDA «έπρεπε να προετοιμαστεί να δημοσιοποιήσει (τα δεδομένα) ταυτόχρονα με την αδειοδότηση. Εναντίον, έκανε το αντίθετο».

Η Siri αρνήθηκε να σχολιάσει.

Για να τηρηθεί η προτεινόμενη προθεσμία της FOIA από τους ενάγοντες, ο FDA θα έπρεπε να επεξεργάζεται 80.000 σελίδες το μήνα. Αλλά οι ενάγοντες σημειώνουν ότι ο FDA έχει 18.000 υπαλλήλους και έναν προϋπολογισμό 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και «η ίδια έχει πει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αδειοδότηση αυτού του εμβολίου και την διαφάνεια σχετικά με αυτό το εμβόλιο».

Βεβαίως, οι περισσότεροι άνθρωποι — συμπεριλαμβανομένων πολλών που διακηρύσσουν αυθόρμητα “κάνω τη δική μου έρευνα” — δεν έχουν την τεχνογνωσία να αξιολογήσουν τις πληροφορίες.

Αλλά οι ενάγοντες, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης καθηγητές στο εξωτερικό από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Δανία, την Αυστραλία και τον Καναδά, φαίνεται να είναι σε θέση να το κάνουν.

Όπως υποστηρίζουν οι Siri και Howe, «η αναθεώρηση αυτών των πληροφοριών θα διευθετήσει τo συνεχιζόμενo δημόσιο debate σχετικά με την επάρκεια της διαδικασίας αναθεώρησης του FDA».

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Mark Pittman όρισε μια διάσκεψη προγραμματισμού για τις 14 Δεκεμβρίου στο Φορτ Γουόρθ για να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία των εγγράφων.

Οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυτές του συγγραφέα. Το Reuters News, σύμφωνα με τις Αρχές Εμπιστοσύνης, δεσμεύεται στην ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία από προκαταλήψεις.

Μετάφραση: Βασίλης Μακρής MD PhD Bsccp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »