Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρωτικό χάος στις Βρυξέλλες. Διαδήλωση 50,000 κατά υγειονομικών γκέτο και μέτρων με σύνθημα « Ça suffit ! » (Αρκετά!)! Επεισόδια δίπλα στους Θεσμούς ΕΕ. Βανδαλισμοί λιντσάρισμα υγειονομικών SS. ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΒΙΝΤΕΟ

 

Η πορεία ως τη Νίκη συνεχίζεται.. Μετά το Ρότερνταμ τη Χάγη την Γουαδελούπη τη Ρώμη τη Τεργέστη το Παρίσι την Μελβούρνη το Σύδνευ κλπ ήταν η σειρά των Βρυξελλών….

 Ολοκληρωτικό χάος στις Βρυξέλλες κοντά στις Institutions Européennes.Χάος μάχες σώμα με σώμα κατά υγειονομικού πάσου υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και περιοριστικών μέτρων.... 

Στη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων συμμετείχαν 35.000 πολίτες σύμφωνα με εκτίμηση αστυνομίας Bruxelles-Ixelles. 

 Συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στις 13h00 μπροστά από τον gare du Nord de Bruxelles για τη διαδήλωση με τίτλο « μαζί για την ελευθερία ». 

Για να λέει η

αστυνομία 35,000 σημαίνει ότι ήταν ακόμη περισσότεροι.. Το μουντό σκηνικό της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας έγινε αποπνικτικό από δακρυγόνα, μολότοφ, αντλίες νερού κλπ..

Σκηνές χάους σημειώνονται στην πρωτεύουσα, στο περιθώριο της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων: βανδαλισμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας, δακρυγόνα, βλήματα…5 αστυνομικοί λιντσαρίστηκαν όταν οχήματα τους βανάκια εγκλωβίστηκαν από ομάδες οργισμένων πολιτών που επιτέθηκαν στα οχήματα έσπασαν τα τζάμια ως και με οδοδείκτες που είχαν ξεριζώσει. Μάχες στους ανισόπεδους κόμβους.. Χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στα πάρκα σκηνές που θυμίζουν Χιλή… Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οδοφράγματα..


Είναι 35.000 που συγκεντρώθηκαν αυτή την Κυριακή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την αστυνομία. Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 2 μ.μ. στον σταθμό Brussels-North. Οι διοργανωτές ήθελαν να καταγγείλουν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, ιδίως το Covid Safe Ticket.

Αρκετοί αστυνομικοί λέγεται ότι τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομική διοίκηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τον πρώτο απολογισμό …

Αργότερα το ίδιο απόγευμα, πλάνα έδειξαν επίσης πολλά αστυνομικά οχήματα να βανδαλίζονται Άλλα βίντεο δείχνουν σκηνές χάους στην ευρωπαϊκή συνοικία. Γύρω στις 5.30 μ.μ., η αστυνομική ζώνη Βρυξελλών-Πρωτεύουσας ανακοίνωσε την εξάρθρωση της διαδήλωσης. Συλλήψεις έγιναν επίσης μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 13:25 αντί στις 14:00, δεδομένου του πλήθους. Λίγοι άνθρωποι φορούν μάσκα.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», υπερασπίζονται οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Aρκετά! “.

Η διαδήλωση υπόκειται στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών-Ixelles, Ίλσε Βαν ντε Κίρ. Καθορίστηκε μια διαδρομή με την αστυνομία στη οδό rue de la Loi, λεωφόρος με πολλές πρεσβείες όπου δεσπόζει η Αμερικάνικη και είναι εγκάρσια στο κάτω μέρος του καρτιέ των κτιρίων της ΕΕ στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες. «Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», υπερασπίζονται οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Αρκετά! “.« Ça suffit ! ».

Άλλα βίντεο δείχνουν σκηνές χάους στην ευρωπαϊκή συνοικία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν ζωντανά στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, είδαμε πολλές ζημιές που προκλήθηκαν διαδηλωτές. Στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες κ.λπ. ειδικότερα πλήρωσαν το τίμημα. Πολλά γυάλινα μπουκάλια πετάχτηκαν επίσης στην αστυνομία και στους δρόμους.

belgaimage-184525593-full


Στις 5.30 μ.μ., η αστυνομία ανακοίνωσε τη διάλυση της διαδήλωσης.le soir + social media

belgaimage-184525059-full
BRUSSELS PROTEST AGAINST CORONA POLICY (2)

belgaimage-184524718-full
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Και πλιάτσικο σε καταστήματα στο περιθώριο των ταραχών.. η ΕΕ θυμίζει υποσαχάρια ζώνη …..

dimpenews.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ