Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

FDA: Προειδοποίηση αυξημένου κινδύνου καρδιακών προβλημάτων των "εμβολίων" Pfizer και Moderna

  Στις 25 Ιουνίου, ο FDA (Food and Drug Administration, δηλ. η υπηρεσία που είναι αντίστοιχη του Ε.Ο.Φ. στις ΗΠΑ) ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ενημέρωση ότι πλέον οι μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες περιλαμβάνονται στη λίστα των ανεπιθύμητων ενεργειών των "εμβολίων" mRNA των εταιρειών Pfizer και Moderna. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γιατρός που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνει τους πολίτες που προσέρχονται για λήψη των συγκεκριμένων σκευασμάτων, για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά και τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), να εκδώσουν ανάλογη οδηγία.


Η ανακοίνωση του FDA έχει ως εξής:



Σήμερα, ο FDA ανακοινώνει αναθεωρήσεις στα ενημερωτικά δελτία για τους ασθενείς και τους παρόχους για τα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech για την COVID-19, σχετικά με τους υποδειχθέντες αυξημένους κινδύνους μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή του ιστού που περιβάλλει την καρδιά) μετά τον εμβολιασμό. 

Για κάθε εμβόλιο, το ενημερωτικό δελτίο για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που χορηγούν το εμβόλιο (πάροχοι εμβολιασμού) έχει αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει προειδοποίηση σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα και το ενημερωτικό δελτίο για τους λήπτες και τους φροντιστές έχει αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα. 

Η επικαιροποίηση αυτή ακολουθεί εκτεταμένη επανεξέταση των πληροφοριών και τη συζήτηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πρακτικές ανοσοποίησης του CDC που συνεδρίασε την Τετάρτη. Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε αυτή τη συνεδρίαση ενίσχυσαν την απόφαση του FDA να αναθεωρήσει τα ενημερωτικά δελτία και έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για τις συγκεκριμένες αναθεωρήσεις. 

Η προειδοποίηση στα Fact Sheets for Healthcare Providers Administering Vaccines σημειώνει ότι οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών υποδηλώνουν αυξημένους κινδύνους μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, ιδίως μετά τη δεύτερη δόση και με έναρξη των συμπτωμάτων εντός λίγων ημερών μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, τα ενημερωτικά δελτία για τους λήπτες και τους φροντιστές αυτών των εμβολίων σημειώνουν ότι οι λήπτες των εμβολίων θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έχουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα ταχυκαρδίας, φτερούγισμα ή χτύπημα της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό. 

Ο FDA και το CDC παρακολουθούν τις αναφορές, συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες και θα παρακολουθούν για να αξιολογήσουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε διάστημα αρκετών μηνών.

Πηγή: fda.gov

Μετάφραση - σχολιασμός: Μαντάτα Από Έξω

 Μαντάτα Από Έξω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »