Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Φακέλωμα και Απαρτχάιντ: Με ειδική εφαρμογή στα κινητά θα ελέγχουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Φακέλωμα και Απαρτχάιντ με ειδική εφαρμογή στα κινητά που θα ελέγχει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί προωθεί η κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στα κινητά θα μπορεί να ελέγχει τους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε PCR ή Rapid Test ή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Η πρώτη θα ανιχνεύει τους πράσινους (εμβολιασμένους), κίτρινους (PCR, Rapid Test) και κόκκινους (ανεμβολίαστους).

Η ομάδα του Πιερρακάκη έχει σχεδόν έτοιμη την συγκεκριμένη εφαρμογή και μέσω αυτής θα γίνονται οι έλεγχοι στα μαγαζιά, τα γυμναστήρια, τα πλοία κλπ.

Σημαντικός παράγοντας είναι η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή θα καταγράφονται μόνο το ονοματεπώνυμο του καθενός. Σκοπός της εφαρμογής είναι να

καταγράφει και να διαβάζει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αποτέλεσμα του τεστ.

Για τους ανεμβολίαστους θα αντιστοιχεί το κόκκινο χρώμα που θα τους αποκλείει από κάθε δραστηριότητα που προϋποθέτει πλήρη εμβολιασμό ή τεστ.

Όπως και να έχει μένει να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει το σχέδιο της Κυβέρνησης, που έχει στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Τρία είναι τα «μπλόκα», μέχρι στιγμής, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα Απαρτχάιντ!

Πρώτο μπλόκο

Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν «κλείδωσε» ότι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν self test.

Να σημειωθεί ότι για να παύσει η υποχρέωση διενέργειας self test θα πρέπει να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (δεύτερη δόση ή τη μονή δόση του Johnson & Johnson).

Το ίδιο «προνόμιο» θα έχουν και οι εμβολιασμένοι αθλούμενοι σε γυμναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι σε γυμναστήρια θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και να το δηλώνουν στην πλατφόρμα.

Δεύτερο μπλόκο

Ένα ακόμη «μπλόκο» που θα συναντούν οι ανεμβολίαστοι αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση.

Ως γνωστόν, από τις 15 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, θα χωρίζονται σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Οι αμιγείς χώροι: Πρόκειται για χώρους συνάθροισης στους οποίους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι μεικτοί χώροι: Πρόκειται για χώρους συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.
Όπως διευκρινίστηκε, εναπόκειται στον επιχειρηματία να επιλέξει αν στην επιχείρησή του θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή εάν θα δέχεται και πελάτες μετά από διενέργεια τεστ.

Τρίτο μπλόκο

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από τις 5 Ιουλίου οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε -προφανώς οι ανεμβολίαστοι- με πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, τα οποία κοστίζουν, αν δεν βρει κάποιος κλμάκια του ΕΟΔΥ στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εστιάζουν στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, η μετακίνηση προς νησί θα γίνεται -για τους ενήλικους- με τους τέσσερις παρακάτω τρόπους:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού

β) πιστοποιητικό νόσησης

γ) αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) τις τελευταίες 72 ώρες

δ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Να σημειωθεί ότι για τους ανήλικους 12 έως 17 ετών θα γίνονται δεκτά -πέραν των παραπάνω- και τα self test, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Ποιο θα είναι το επόμενο μπλόκο που ετοιμάζει η κυβέρνηση;

warnews247.gr

το είδα

2 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΊΔΙΑ Θ'ΑΝΕΒΩ,
    ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΙΝΗΤΌ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα οπλα και ορμαμε και οσοι ζησουν,εχουμε τα κακαλα η ειμαστε φλουφληδες με ζαρτιερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »