Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

«Δεν είμαι ο Charlie, είμαι ο Maurice που απέλυσε το “όργανο της ελευθερίας του λόγου”, η Charlie Hebdo’, για “αντισημιτισμό”»

O 86χρονος Maurice Sinet, αναρχικός και αντικαπιταλιστής, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ο οποίος εργαζόταν με το ψευδώνυμο Sine στο σατιρικό εβδομαδιαίο έντυπο ‘Charlie Hebdo’, ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» για ένα άρθρο που έγραψε το 2009. Το άρθρο πυροδότησε έναν αγώνα διαξιφισμών μεταξύ της παριζιάνικης διανόησης και κατέληξε στην απόλυσή του από το περιοδικό. 

Το επίμαχο άρθρο με τίτλο «L'Affaire Sine» ακολούθησε τον αρραβώνα του 22χρονου γιού του Σαρκοζί, με την Jessica Sebaoun-Darty, την Εβραία κληρονόμο μιας
ηλεκτρονικής αλυσίδας προϊόντων (φώτο). Σχολιάζοντας μια αβάσιμη φήμη ότι ο γιος του πρώην Γάλλου προέδρου προγραμμάτιζε να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, ο Sine χαριτολογώντας έγραψε: «Θα πάει μπροστά στη ζωή του, αυτός ο πιτσιρικάς..». 
Ένας γνωστός πολιτικός σχολιαστής, ο εβραϊκής καταγωγής ClaudeAskolovitch (φώτο), επιτέθηκε στο άρθρο για προκατάληψη σχετικά με τους Εβραίους και την κοινωνική επιτυχία και κατηγόρησε τον Sine για «αντισημιτισμό». Ο συντάκτης της ‘Charlie Hebdo’, Philippe Val, ο οποίος αναδημοσιεύτηκε το 2006 τις αμφιλεγόμενες γελοιογραφίες της εφημερίδας Jyllands-Posten για τον Μωάμεθ στο όνομα της «ελευθερίας του Τύπου», ζήτησε από τον Sinet να ζητήσει συγγνώμη και ν απολογηθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε πεισματικά λέγοντας «θα προτιμούσα να κόψω τα α.…. μου». 
Η απόφαση του Val να απολύσει τον Sine υποστηρίχθηκε από μια ομάδα επιφανών διανοούμενων, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκής καταγωγής φιλόσοφου Bernard-Henry Levy (φώτο), αλλά κάποιοι από την Αριστερά τον υπερασπίστηκαν, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. 


Ειρωνευόμενος το νεαρό Σαρκοζί ότι θα προσχωρήσει στον Ιουδαϊσμό για χάριν των χρημάτων, ο Sine κατηγορήθηκε ότι είναι «αντισημίτης» και ήρθε αντιμέτωπος με πολλές πιέσεις που οδήγησαν στην απόλυσή του από την εφημερίδα. Η ίδια εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες προσβλητικές για τον Μωάμεθ και τους Μουσουλμάνους που όμως τις υποστήριξε ως «ελευθερία του λόγου». 
Η Charlie Hebdo δημοσίευσε επίσης προσβλητικές γελοιογραφίες για τον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό.


Μετά την απόλυσή του ο Sine οδηγήθηκε στα δικαστήριο από την ‘Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme’ (LICRA), μια οργάνωση που «μάχεται κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού». Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Sine κέρδισε 40.000 € κατόπιν δικαστικής απόφασης που υποχρέωσε τον πρώην εκδότη του να τον αποζημιώσει για υπαίτια λύση.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ κι εδώ
Το Charlie Hebdo και η υποκρισία στη σάτιραΥπάρχει ένα σατιρικό περιοδικό που σατιρίζει αυτά που σκόπιμα αποφεύγει το Charlie Hebdo!
Και λέγεται Shoah Hebdo.

Το Shoah είναι το εβραϊκό Ολοκαύτωμα! Όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην Γαλλία και την "ελεύθερη" Ευρώπη να σατιρίσει τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα. Για αυτό και ο δημιουργός του διώκεται!


Θέλουμε πραγματική ελευθερία στη σάτιρα! Να μπορούμε να σατιρίζουμε τον Ιησού, τον Μωάμεθ, τον Γιαχβέ, τον Βούδα κτλ... 


Να μπορούμε να σατιρίσουμε π.χ. την σοφία των ραβίνων που ανακάλυψαν ότι ο Θεός έκανε ένα λάθος και πρέπει να κόβουν το πετσάκι απ' το πέος των αγοριών, με τελετουργικό τρόπο!


Τα συστημικά ΜΜΕ έδειξαν κατά λάθος ένα εξώφυλλο του

Shoah Hebdo και ζήτησαν συγγνώμη απ' τους Εβραίους!

Πάνω αριστερά βλέπετε το εξώφυλλο που προβλήθηκε κατά λάθος..
Το Charlie Hebdo σατίριζε το Κοράνι και τους Μουσουλμάνους πιστούς ότι νομίζουν πως το Κοράνι θα τους σώσει απ' τις σφαίρες!

Δεν έκαναν όμως το ίδιο και για τους Εβραίους με το Ταλμούδ και τους θαλάμους αερίων!
Το έκανε το το Shoah Hebdo για αυτό και είναι απαγορευμένο!Το Charlie Hebdo παρουσίασε τον Μωάμεθ να φιλιέται στο στόμα με έναν σκιτσογράφο του Charlie Hebdo, αλλά δεν δείχνουν έναν ραβίνο να φιλιέται με έναν αξιωματικό των Ναζί!
Το έκανε το Shoah Hebdo για αυτό και είναι απαγορευμένο.
Η σάτιρα φτάνει μέχρι εκεί που το επιτρέπει ο Εβραίος..  

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ