Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το Charlie Hebdo και η υποκρισία στη σάτιρα


Υπάρχει ένα σατιρικό περιοδικό που σατιρίζει αυτά που σκόπιμα αποφεύγει το Charlie Hebdo!
Και λέγεται Shoah Hebdo.

Το Shoah είναι το εβραϊκό Ολοκαύτωμα! Όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην Γαλλία και την "ελεύθερη" Ευρώπη να σατιρίσει τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα. Για αυτό και ο δημιουργός του διώκεται!

Θέλουμε πραγματική ελευθερία στη σάτιρα! Να μπορούμε να σατιρίζουμε τον Ιησού, τον Μωάμεθ, τον Γιαχβέ, τον Βούδα κτλ... 

Να μπορούμε να σατιρίσουμε π.χ. την σοφία των ραβίνων που ανακάλυψαν ότι ο Θεός έκανε ένα λάθος και πρέπει να κόβουν το πετσάκι απ' το πέος των αγοριών, με τελετουργικό τρόπο!

Τα συστημικά ΜΜΕ έδειξαν κατά λάθος ένα εξώφυλλο του
Shoah Hebdo και ζήτησαν συγγνώμη απ' τους Εβραίους!



Πάνω αριστερά βλέπετε το εξώφυλλο που προβλήθηκε κατά λάθος..




Το Charlie Hebdo σατίριζε το Κοράνι και τους Μουσουλμάνους πιστούς ότι νομίζουν πως το Κοράνι θα τους σώσει απ' τις σφαίρες!
Δεν έκαναν όμως το ίδιο και για τους Εβραίους με το Ταλμούδ και τους θαλάμους αερίων!
Το έκανε το το Shoah Hebdo για αυτό και είναι απαγορευμένο!




Το Charlie Hebdo παρουσίασε τον Μωάμεθ να φιλιέται στο στόμα με έναν σκιτσογράφο του Charlie Hebdo, αλλά δεν δείχνουν έναν ραβίνο να φιλιέται με έναν αξιωματικό των Ναζί!
Το έκανε το Shoah Hebdo για αυτό και είναι απαγορευμένο.
Η σάτιρα φτάνει μέχρι εκεί που το επιτρέπει ο Εβραίος.. 






 
το είδα


«Δεν είμαι ο Charlie, είμαι ο Maurice που απέλυσε το “όργανο της ελευθερίας του λόγου”, η Charlie Hebdo’, για “αντισημιτισμό”»



O 86χρονος Maurice Sinet, αναρχικός και αντικαπιταλιστής, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ο οποίος εργαζόταν με το ψευδώνυμο Sine στο σατιρικό εβδομαδιαίο έντυπο ‘Charlie Hebdo’, ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» για ένα άρθρο που έγραψε το 2009. Το άρθρο πυροδότησε έναν αγώνα διαξιφισμών μεταξύ της παριζιάνικης διανόησης και κατέληξε στην απόλυσή του από το περιοδικό. 


Το επίμαχο άρθρο με τίτλο «L'Affaire Sine» ακολούθησε τον αρραβώνα του 22χρονου γιού του Σαρκοζί, με την Jessica Sebaoun-Darty, την Εβραία κληρονόμο μιας ηλεκτρονικής αλυσίδας προϊόντων (φώτο). Σχολιάζοντας μια αβάσιμη φήμη ότι ο γιος του πρώην Γάλλου προέδρου προγραμμάτιζε να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, ο Sine χαριτολογώντας έγραψε: «Θα πάει μπροστά στη ζωή του, αυτός ο πιτσιρικάς..».


Ένας γνωστός πολιτικός σχολιαστής, ο εβραϊκής καταγωγής Claude Askolovitch (φώτο), επιτέθηκε στο άρθρο για προκατάληψη σχετικά με τους Εβραίους και την κοινωνική επιτυχία και κατηγόρησε τον Sine για «αντισημιτισμό». Ο συντάκτης της ‘Charlie Hebdo’, Philippe Val, ο οποίος αναδημοσιεύτηκε το 2006 τις αμφιλεγόμενες γελοιογραφίες της εφημερίδας Jyllands-Posten για τον Μωάμεθ στο όνομα της «ελευθερίας του Τύπου», ζήτησε από τον Sinet να ζητήσει συγγνώμη και ν απολογηθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε πεισματικά λέγοντας «θα προτιμούσα να κόψω τα α.…. μου». 


Η απόφαση του Val να απολύσει τον Sine υποστηρίχθηκε από μια ομάδα επιφανών διανοούμενων, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκής καταγωγής φιλόσοφου Bernard-Henry Levy (φώτο), αλλά κάποιοι από την Αριστερά τον υπερασπίστηκαν, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ειρωνευόμενος το νεαρό Σαρκοζί ότι θα προσχωρήσει στον Ιουδαϊσμό για χάριν των χρημάτων, ο Sine κατηγορήθηκε ότι είναι «αντισημίτης» και ήρθε αντιμέτωπος με πολλές πιέσεις που οδήγησαν στην απόλυσή του από την εφημερίδα. Η ίδια εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες προσβλητικές για τον Μωάμεθ και τους Μουσουλμάνους που όμως τις υποστήριξε ως «ελευθερία του λόγου».


Η Charlie Hebdo δημοσίευσε επίσης προσβλητικές γελοιογραφίες για τον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό. 


Μετά την απόλυσή του ο Sine οδηγήθηκε στα δικαστήριο από την ‘Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme’ (LICRA), μια οργάνωση που «μάχεται κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού». Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Sine κέρδισε 40.000 € κατόπιν δικαστικής απόφασης που υποχρέωσε τον πρώην εκδότη του να τον αποζημιώσει για υπαίτια λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »