Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και απόρρητο όλων των επικοινωνιών ;

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας διακηρύσσει πως έχει ως βασική Αρχή τον σεβασμό του ιδιωτικού απορρήτου και το απόρρητο όλων των επικοινωνιών. (https://www.pirateparty.gr/arxes/)

Όταν όμως πας να κάνεις ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα των Πειρατών Ελλάδας λαμβάνεις αυτό το μήνυμα
από το υποκατάστημα (Κόμμα Πειρατών Ελλάδας) της ευρωπαϊκής οικογένειάς του Pirate Parties...
Στα λόγια σεβασμός του ιδιωτικού απορρήτου και σεβασμός του απορρήτου όλων των επικοινωνιών αλλά στην πράξη "Είσαι ο/η και λέγεσαι (όνομα και ηλ. διεύθυνση) " ή αλλιώς ας γνωριστούμε...

2 σχόλια:

  1. Δοκίμαστε να βάλεις δύο παύλες. Θα τις δεχτεί γιατί απλά δεν κάνει κανέναν έλεγχο. Αχαχαχαχαχαχχα... Wordpress...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς κ. Vassili Perantzaki μιλάτε εκ μέρους των Πειρατών.
    Γελάσαμε με το εξαίρετο χιούμορ σας “Αχαχαχαχαχαχχα”. Προσπαθείτε να πείτε ότι ναι μεν ζητάει στοιχεία αλλά στην ουσία δεν ζητάει. Κάνετε λάθος, στην ουσία ζητάει.
    Ένας τυχαίος σχολιαστής δεν είναι υποχρεωμένος να προσπαθεί να βρει τρόπο να υπερπηδήσει το εμπόδιο της υποχρεωτικής μη ανωνυμίας και ούτε πρόκειται να το κάνει. Εάν επιμένει στην τήρηση της ανωνυμίας του απλά δεν θα κάνει σχόλιο, γεγονός που παρεμποδίζει τον ελεύθερο διάλογο και την δημοκρατικότητα που τόσο πολύ εξυμνεί το κόμμα Πειρατών. Επομένως αυτό στην πράξη αποτελεί ένα υπαρκτό εμπόδιο.
    Ας υποθέσουμε πάλι ότι ο σκοπός των στοιχείων αυτών που ζητούνται είναι η ασφάλεια του site έναντι κακόβουλων σχολιαστών. Μα ο κακόβουλος σχολιαστής είναι ακριβώς αυτός ο υποψιασμένος σχολιαστής που γνωρίζει πολύ καλύτερα από εσάς αν και πώς μπορεί να παρακάμψει αυτά τα μέτρα ασφαλείας, πέραν του γεγονότος ότι θα μπορούσε πολύ απλά να μην δημοσιευτεί το σχόλιο του.
    Συνεπώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για λόγους ασφαλείας.
    Είναι περισσότερο η επιθυμία ελέγχου και η νοοτροπία του μεγάλου αδερφού, που μυρίζει από μακρυά εξουσία, νοοτροπία αυτών που δηλώνουν κατεξοχήν αντισυστημικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ