Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η «εποικοδομητική και θετική» στάση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η Φεντερίκα Μογκερίνι (Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ) τόνισε ότι η στάση της Ελλάδας ήταν εποικοδομητική και προσηλωμένη στη διατήρηση της ενότητας της ΕΕ.
«Πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση» δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η συναινετική απόφαση:

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει, στις αρχές Φεβρουαρίου, νέα ονόματα στη "μαύρη λίστα" με τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις λόγω της εμπλοκής τους στην ουκρανική κρίση ενώ θα προετοιμάσει και "νέα μέτρα".

- Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε επίσης να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο, τις στοχευμένες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν πέρσι τον Μάιο σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσων της Ουκρανίας.

Παράταση των κυρώσεων προς την Ρωσία και στήριξη προς την κυβέρνηση του Κιέβου είναι το σαφές μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες και η Ελληνική κυβέρνηση.

Φυσικά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια συνεχίζουν την προπαγάνδα και μιλάνε για "Επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της Ρωσίας και ότι η Μόσχα είναι ενθουσιασμένη από την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης" και όχι για την  αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανίας made by NATO and  the European Union (EU).
Eίναι να απορείς;

2 σχόλια:

 1. Ο συριζα εκτός από την παράταση (μέχρι τον σεπτέμβριο) των κυρώσεων προς την Ρωσία (και μετά βλέπουμε,λένε...) δίνει και παράταση χρόνου (μέχρι τον σεπτέμβριο) στην ουκρανική κυβέρνηση και τους μισθοφόρους του νατο για να καθαρίσουν και να βάλουν τάξη στο μαγαζί.

  Η ουκρανική κυβέρνηση προφανώς για τον αριστερό ψάλτη της Γερμανικής Ευρώπης (συριζα), δεν είναι οι κακοί εθνικιστές-φασίστες-νεοναζί αλλά οι καλοί προλετάριοι επαναστάτες-δημοκράτες-ανθρωπιστές-αντιρατσιστές , όπως και στην Συρία (και εκεί έχουμε κυρώσεις από τα καλά παιδιά εε-νατο-usa-alexis tsipras).
  Άκρα του τάφου σιωπή απο όλους για τα εγκλήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

  Ξεφτίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι οι Ρώσοι χαρήκανε που και με υπογραφή syriza θα έχουν κυρώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο...

  Φαντάζομαι το σκηνικό... Κάπου στην Μόσχα ένας Ρώσος κοιτάει ειδήσεις στο τελεβιζιόν και μαθαίνει ότι ο πόλεμος που τους έχει κηρύξει σχεδόν όλος ο πλανήτης (οικονομικός) μέχρι τον Μάιο του 2015 θα παραταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 , κοιτάει είπαμε ειδήσεις στο τελεβιζιόν τον Ιανουάριος του 2015 , από την πολύ χαρά του θα πέταξε την σκούφια του ε; Αυτό δεν θα έκανε ένας φυσιολογικός άνθρωπος;

  Πολύ άρωμα εθνικής υπερηφάνειας μας ψεκάζουν οι τσιπριλέζοι, και θα πάθω καμιά αλλεργία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ