Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στον τοίχο της ανατροπής

 Καλά ξεκίνησε ο νέος πρωθυπουργός. Πάνε τα καντήλια και τα ευαγγέλια και οι όρκοι στον θρησκευτικό ηγέτη λες και είμαστε στο Ιράν επί Χομεϊνί. Μια χαρά και η βόλτα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αυτές οι αριστερές σημειολογικές κινήσεις πάντα έκαναν το πόπολο να νομίζει ότι τώρα πραγματικά κάτι αλλάζει. Μια χαρά, και τα τριαντάφυλλα χρώματος κόκκινου και όχι ροζ διότι είπαμε το μαγαζί γωνία της νεώτερης ιστορίας της χώρας είναι ενα και πρέπει να το θυμόμαστε όταν κάνουμε στροφή έστω και εικονική προς τα αριστερά. Γενικώς όμως καλά τα πήγε το παιδί την πρώτη ημέρα με μεγάλη νίκη εναντίον της παρακρατικής στρούγκας.

Βέβαια, στα βαθύτερα της πολιτικής δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς την ανατροπή και πριν ακόμα κρυώσουν οι πένες από τις
υπογραφές του νέου υπουργικού συμβουλίου να έρχεται ο Σουλτς των Σοσιαλιστών της Ευρώπης να κάνει την προξενήτρα μεταξύ Τσίπρα – Μέρκελ. Από κοντά και ο χοιροτρόφος Ολλανδός Ντάισελμπλουμ να κάνει τις πρώτες απειλητικές προειδοποιήσεις. Μία ουσιαστική ανατροπή και μία ελληνική φιλοξενία στους δύο αυτούς Ευρωπαίους καθίκαρους θα ήταν πρώτα να ζητήσουν μια συγνώμη δημοσίως για ό,τι έχουν πει για τους Έλληνες. Διότι το βασικό στοιχείο της Αριστεράς είναι το «Δεν ξεχνώ». Πρώτα, Μάρτιν Σουλτς, θα πεις ότι έκανες τεράστιο λάθος παραλληλίζοντας τους ναζιστές γονείς σου που πάλεψαν να σωθούν με τους Έλληνες που δέχθηκαν τα πυρά της Ε.Ε άνευ αιτίας. 

Επίσης, τι θέλουν αυτοί οι δύο ταχυδρόμοι της Μέρκελ στην Ελλάδα όταν στο ευχητήριο μήνυμα προς τον Τσίπρα η καγκελάριος τόνισε ότι «θα είναι χάσιμο χρόνου κάθε απόπειρα επαναδιαπράγματευσης στα φορολογικά». Τι να συζητήσεις λοιπόν με την Μέρκελ μέσω Σούλτς; Οι φόροι των Ελλήνων προς το ελληνικό κράτος οι οποίοι γίνονται στοίβες ευρώ στα θησαυροφυλάκια των Γερμανών για το δήθεν γερμανικό δάνειο προς την Ελλάδα, για την Καγκελάριο της Ε.Ε είναι δεδομένο και δεν το συζητά. 

Το λάθος λοιπόν (που πιθανόν να είναι ηθελημένο) από την πλευρά του Σύριζα είναι ότι έστρεψε το βλέμμα των πολιτών για το κούρεμα του επιβαλλόμενου χρέους και πώς θα αλλάξει την πολιτική της Ε.Ε με τις υπόλοιπες αριστερές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ΘΑ πάρουν κάποια ημέρα την εξουσία. Η Γερμανία από την πλευρά της όμως ξέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος και το δάνειο γιατί το έχει πάρει πίσω εις το εκατονταπλάσιο αλλά η μη αλλαγή της φορολογικής πολιτικής της Ελλάδας. Λοιπόν, εσείς τεράστια οικονομικά μυαλά του Σύριζα που σήμερα αναλαμβάνετε καρέκλες και υπουργεία, γιατί δεν βάλατε πρώτα στο τραπέζι το φορολογικό που έχει ξεσκίσει επί 5 χρόνια τους Έλληνες και που έστειλε στον τάφο χιλιάδες;

Γιατί πρώτα ο Δραγασάκης διαμήνυσε ότι «το σχέδιο Χαρδούβελη με την Ε.Ε δεν ισχύει» και δεν είπε «τα φορολογικά μέτρα των υπουργών Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου, Στουρνάρα και Χαρδούβελη παύουν να ισχύουν από τώρα»; Πώς θα πάει ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη στην Σύνοδο της Ε.Ε; Με τους πάνω από 100 μνημονιακούς νόμους που αφορούν τα χαράτσια των προηγούμενων κυβερνήσεων; 

Από το πρώτο δείγμα πολιτικής του εκλεγμένου μέσω διαδικτύου και τηλεοπτικών παραθύρων υπουργού Οικονομίας Βαρουφάκη, καταλαβαίνουμε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ανατροπής είναι να κάνουν το πλιάτσικο των Ευρωπαϊκών Τραπεζών και κυβερνήσεων χρωστούμενα ανάμεσα στους λαούς. «Δεν πρόκειται να διεκδικήσω λύσεις που θα ευνοούν τον Έλληνα πολίτη και θα βλάπτουν τον Ισπανό, τον Ιρλανδό, τον Γάλλο κ.λπ). Με τέτοια οικονομικά σχέδια θα δώσει η νέα κυβέρνηση Ελπίδα στον Έλληνα φορολογούμενο; Δηλαδή θα πατήσει στην γραμμή Σαμαρά ο οποίος πριν μία εβδομάδα δήλωνε ενώπιον του Ραχόι «οι Έλληνες χρωστάνε στους Ισπανούς πολίτες 26 δις ευρώ, να μήν τους τα γυρίσουμε;».

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η γερμανική Bild βγήκε με πρωτοσέλιδο γράφοντας ότι «οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα χάσουν 30 δις από τα δανεικά που έδωσαν στους Έλληνες αν ο Τσίπρας κάνει αυτά που υποσχέθηκε». Ξέραμε μέχρι πριν δύο μήνες ότι το χρέος της Ελλάδας είναι χρέος προς τα Κράτη και τις Κεντρικές τους Τράπεζες. Από την στιγμή που ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση τόσο από τους υπουργούς του όσο και από τους εταίρους εκπαιδευόμαστε να γίνει καθεστώς ότι ο Έλληνας χρωστάει στον Ιταλό, Γερμανό, Ισπανό, Ιρλανδό κλπ.

Χρέος του πρωθυπουργού Τσίπρα δεν είναι μόνο η απόδοση τιμής στους σφαγιασθέντες στον Τοίχο της Καισαριανής αλλά και η επίσκεψη σε δεκάδες λαϊκά νεκροταφεία. Εκεί στους τάφους Ελλήνων, Ευρωπαίων Πολιτών, που πλήρωσαν τον 5ετή πόλεμο που συνεχίζεται χωρίς δικαίωμα ανθρώπινης ταφής λόγω «ευρωπαϊκών αναγκαστικών φορολογικών μεταρρυθμίσεων». 

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ