Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

«Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τας Αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον «Ζαν» μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους.» από το «Χρονικόν της Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, (σελ. 379)

«Γράμματα Σπουδάματα» του Δημήτριου Νατσιού με προσκεκλημένο τον Διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη.

Φαίη/Αβέρωφ

Δημοσιεύουμε  και ένα ενδιαφέρων σχόλιο που έγινε στήν συγκεκριμένη ανάρτηση

Φαίη said
Δεκεμβρίου 29, 2014 at 8:12 πμ

Ένας άνθρωπος ζει και με ορό. Όταν του κατεβάσεις τον διακόπτη τότε είναι νεκρός.
Για έναν λαό, ο διακόπτης αυτός είναι η ιστορική του μνήμη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Ο Ραφαήλ Λέμκιν είναι ο Εβραιοπολωνός που
χρησιμοποίησε τον όρο ‘γενοκτονία’ για να αναφερθεί στην γενοκτονία των Εβραίων.
Οι προσπάθειές του κατέλειξαν στο ψήφισμα της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας από τον ΟΗΕ το 1948.
Το πως έφτασε να τον ακούσει η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν είναι της παρούσης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι κάπου προς το τέλος του Β παγκ. πολέμου, ο γουίντστον τσώρτσιλ είπε για τους διωγμούς εναντίον των Εβραίων «βρισκόμαστε ενώπιον ενός εγκλήματος χωρίς όνομα». Μετά, τσούπ εμφανίστηκε ο Λέμκιν και το ονόμασε. Αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο ‘σπουδαίος πολιτικός’ δεν είπε τίποτα όταν 2 δεκαετίες πριν αφανίστηκαν κυριολεκτικά οι Αρμένιοι, οι Έλληνες και άλλες εθνότητες από τους οθωμανούς στην Ανατολή; Αλλά πώς να πει; Tί να πει; Εδώ η φάρα του παρακολουθούσε τις σφαγές και διευκόλυνε την κατάπτυστη και απάνθρωπη εμπορική συναλλαγή μεταξύ τουρκίας και γαλλίας για σαπουνοποίηση των ιερών οστών των προγόνων μας μεταφέροντάς τα στη Μασαλία… για να γίνει αργότερα η σαπουνοποίηση των Eβραίων σλόγκαν.
Προφανώς τότε, όπως και τώρα, όλα συμβάδιζαν με τα σχέδια και των Μεγάλων Δυνάμεων, των σημερινών ‘πολιτισμένων’ ‘εταίρων’ μας και ‘σωτήρων’ μας. Τούτη τη φορά, τα σφαγεία μας είναι πιο πολιτισμένα και εκσυγχρονισμένα αφού διαθέτουν αέρια ‘αναισθησίας’ για να φύγουμε πιο ‘ανώδυνα’ και ‘ήσυχα’, λέγονται και αλλιώς, ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

– Ο «μεγάλος εθνάρχης» Ελ. Βενιζέλος προτείνει τον μουσαφά κεμάλ ατατουρκ για το νόμπελ ειρήνης το 1934.

«Η επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Σουηδική Ακαδημία με την οποία πρότεινε τον Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!»

– Οι δύο απόγονοι των άλλων «εθναρχών» (κωνσταντίνος καραμανλής και γιώργος παπανδρέου ως πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος αντίστοιχα) καταθέτουν στεφάνι στον κεμάλ ατατούρκ ενώ έχει περάσει νόμος μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο που αναγνωρίζει την γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων.

– Τα «προοδευτικά/εκσυγχρονιστικά» ρετάλια τύπου ‘συνωστισμών’ και λοιπών .. έχουν κατακλύσει τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και τα ΜΜΕ

– 63 εθνικά κοινοβούλια έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική γενοκτονία ενώ την Ελληνική μόνο δύο, Κύπρος και Σουηδία, και σε αυτά το «Ελληνικό κράτος» ήταν ΑΠΟΝ. Η ομάδα του Θεοφάνη Μαλκίδη ήταν εκεί, όπως είχε πάει και στον ΟΗΕ, όπως είχε πάει και στις 35 Πολιτείες τις Αμερικής.
[προσφατα αν δεν κάνω λάθος αναγνώρισαν την γενοκτονία των Ποντίων και δύο Πολιτείες της Αυστραλίας]

[από το 34:20]



Το «Ελληνικό κράτος» όμως ενώ απέχει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, φροντίζει επίσης ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ να αφαιρεί όλο και περισσότερο τις αναφορές στις γενοκτονίες εις βάρος του λαού μας, μόνο στο λύκειο υπάρχουν λίγες σελίδες και όχι στην εξεταστέα ύλη ενώ στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά. Κρίνεται όμως απαραίτητο από το «Ελληνικό κράτος» να μάθουν οι Έλληνες μαθητές νωρίς νωρίς για την γενοκτονία των Εβραίων σαν να είναι πολίτες ενός εβραϊκού κράτους. Κρίνεται όμως απαραίτητο από το «Ελλληνικό κράτος» να ‘γιορτάζουν’ οι Έλληνες πολίτες την γενοκτονία εις βάρος τους (και όχι να τιμούν την μνήμη των χαμένων αδελφών ψυχών) για να συμβαδίζουν με τα πανηγύρια των τούρκων κατακτητών εκείνες τις ημέρες στην απέναντι όχθη σαν να είναι πολίτες τουρκικού κράτους. Είναι να τρελλαίνεται κανείς πραγματικά.

Τι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος όταν δουν κρατικά Ελληνικά έγγραφα εν έτη 2014 να αναφέρονται σε «εορτασμούς» των γενοκτονιών; Κάτι τέτοια με κάνουν να πιστεύω ότι η αντικειμενική και επιστημονική ερμηνεία της ιστορίας είναι μία φαρσοκομωδία.

Πως γίνεται να έχουμε πήξει στους διεθνείς οργανισμούς, στα τσιτάτα και στα νομοσχέδια περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «αντιρατσισμών» και ταυτόχρονα να βιώνουμε μέσα στην ίδια την Πατρίδα μας τόσον ανθελληνισμό και ρατσισμό; Να βλέπουμε τους ίδιους τους πολιτικούς να μας συμπεριφέρονται σαν κατακτητές;

Αλλά όπως γνωρίζουμε η ερμηνεία της ιστορίας είναι υπόθεση του ισχυρού και όπως είπε ο Παναγιώτης Κονδύλης [και πολύ πριν από αυτόν ο Θουκυδίδης με το «δίκαιο του ισχυρού»], «Οι οικουμενιστικές ιδεολογίες διόλου δεν προοιωνίζουν την πραγματική μετάβαση προς έναν οικουμενισμό ισότιμων ομάδων και ατόμων. Γιατί θεωρητικά ισχύουν μεν για όλους, πρακτικά όμως ερμηνεύονται δεσμευτικά από τους ισχυρούς και ανοίγουν τις θύρες για οποιεσδήποτε επεμβάσεις κρίνουν σκόπιμες οπουδήποτε. Ο,τι ήταν για τους Ρώσσους κομμουνιστές χθες ο «προλεταριακός διεθνισμός», είναι σήμερα για τους Αμερικάνους τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Και στον 21ο αιώνα, όπως πάντοτε στο παρελθόν, την Ιστορία θα την καθορίσει όποια Δύναμη θα είναι σε θέση να προσδιορίζει δεσμευτικά για τους υπόλοιπους το περιεχόμενο και την πρακτική εφαρμογή των κυρίαρχων εννοιών (διάβαζε: ιδεολογημάτων).»

https://averoph.wordpress.com/2014/05/09/%CE%BF%CF%83%CE%B1-%CF%89%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3/
Και αναρωτιέμαι.
Εάν ζούσε ο Λέμκιν τι θα έλεγε για την στάση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους;
Τι θα έλεγε για αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες;

Δείτε πως Ο ΙΔΙΟΣ ο Λέμκιν περιγράφει την «γενοκτονία» για να καταλάβετε.

https://books.google.gr/books?id=Uyh8kdcuA1kC&pg=PA2&lpg=PA2&dq=%22Genocide%22+The+Washington+Post+December+3+1944&source=bl&ots=VJDehvwTeX&sig=iN_El6hI-5sH6O-Dh_ix0nYkR8A&hl=el&sa=X&ei=mhafVIqwM8azUY7lg9AL&ved=0CCcQ6AEwAQ#v=onepage&q=%22Genocide%22%20The%20Washington%20Post%20December%203%201944&f=false

Lemkin wrote that genocide referred to «a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups with the aim of annihilating the groups themselves».

Lemikin suggested that «genocide has two phases: one, destruction of the national pattern of the oppressed group, the other, the imposition of the national pattern of the oppressor. This imposition in turn may be made upon the oppressed population which is allowed to remain or upon the territory alone after removal of the population and colonization of the area by the oppressor’s own nationals»

Lemkin made it clear that a group did not have to be physically exterminated to suffer genocide, rather, genocide could involve the destruction of the political and social structures of the group, as well as its culture, religion, language, economic independence or its group identity. Under some circumstances, the denial of the group’s freedom, independence or health is genocide.

Σύντομη μετάφραση:


Η γενοκτονία αναφέρεται σε «ένα συντονισμένο σχέδιο διαφορετικών ενεργειών που αποσκοπούν στην καταστροφή των βασικών θεμελίων της ζωής των εθνικών ομάδων με σκοπό την εκμηδένιση αυτών των ομάδων».

Η «γενοκτονία έχει δύο φάσεις: η μία, καταστροφή του εθνικού στοιχείου της καταπιεσμένης ομάδας, η άλλη, επιβολή ενός ‘εθνικού προτύπου’ του καταπιεστή. Αυτή η επιβολή με τη σειρά της μπορεί να γίνει πάνω στον καταπιεσμένο λαό που του έχει επιτραπεί να παραμείνει ή πάνω στην επικράτεια/έδαφος μετά από την απομάκρυνση του πληθυσμού και τον εποικισμό της περιοχής από υπηκόους του καταπιεστή».

Ο Λέμκιν ξεκαθάρισε ότι μια ομάδα δεν χρειάζεται φυσική εξόντωση για να υποστεί γενοκτονία, αλλά η γενοκτονία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την καταστροφή των πολιτικών και κοινωνικών δομών της ομάδας, καθώς και τον πολιτισμό της, τη θρησκεία της, τη γλώσσα της, την οικονομική της ανεξαρτησία ή την ταυτότητά της. Υπό ορισμένες συνθήκες, η άρνηση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας ή της υγείας της ομάδας είναι γενοκτονία.

ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ Η ΜΗΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΡΜΠΟΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;

Ακόμα και αν πάμε σε αυτόν τον απρόσωπο οργανισμό (μην πω τίποτα χειρότερο) τον ΟΗΕ, ακόμα και εκεί στη Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, η γενοκτονία ορίζεται ως

τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

1) Η δολοφονία μελών της ομάδας.
2) Η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
3) Η εθελούσια επιβολή στην ομάδα συνθηκών διαβίωσης που αποσκοπούν στην ολοσχερή ή μερική φυσική εξόντωσή της.
4) Η επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων στο εσωτερικό της ομάδας.
5) Η δια της βίας μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε μια άλλη ομάδα.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ
Και το ερώτημα που τίθεται είναι:

ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΝΗΜΑΤΑ, ΠΟΣΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ, ΠΟΣΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΣΤΡΙΨΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ Η ΒΙΔΑ;;

Καλή σας ημέρα ..

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »