Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Τα άθραυστα ποτήρια made in.. Ανατολική Γερμανία

Ποτήρια από γυαλί που χρησιμοποιούνται σε μπαρ της πρώην Ανατολικής Γερμανίας εδώ και 40 χρόνια! Γράφω εδώ και πολύ καιρό ότι τεχνολογικά είμαστε στο σημείο που θα μπορούσαμε να ζούμε όλοι ζωή χαρισάμενη. Αλλά δεν θέλουν.

Πρόκειται για κάποιο φανταστικό σενάριο δημιουργίας ενός προϊόντος στο μέλλον; Μήπως κάτι που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και δεν βγήκε ποτέ στην αγορά λόγω αστρονομικού κόστους;

Η απάντηση είναι πως όχι. Η Ανατολικογερμανοί δημιούργησαν το ποτήρι «Superfest» που σημαίνει σούπερ σταθερό. Το ποτήρι αυτό είναι από γυαλί, μπορείς να το πετάξεις στο πάτωμα, είναι 15 φορές πιο ανθεκτικό από ένα κοινό ποτήρι, κατασκευάστηκε, πωλήθηκε και το έχουν συλλέκτες σε όλο τον κόσμο στις συλλογές τους. Όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχουν ακόμη μπαρ στην πρώην Ανατολική Γερμανία που τα έχουν και μπορείς να απολαύσεις τη μπύρα σου σε αυτά. 40 χρόνια μετά!

Μα γιατί δεν έχουμε όλοι τέτοια ποτήρια;

Γιατί δεν είναι όλα μας τα προϊόντα φτιαγμένα από αυτό το γυαλί; Να μην αγοράζουμε και πετάμε όλη μέρα. Ένα μέσο μπαρ αντικαθιστά σχεδόν το σύνολο των ποτηριών του κάθε 1-2 χρόνια λόγω του ότι σπάνε. Προσωπικά δεν

μπορώ να μετρήσω πόσα ποτήρια έχω αγοράσει στη ζωή μου. Είναι ακριβά; Δύσκολα να κατασκευαστούν; Η απάντηση και πάλι είναι όχι.

Προσπάθησαν να το διαθέσουν στην παγκόσμια αγορά. Δυο φορές μάλιστα, δυο διαφορετικές εταιρείες. Οι κατασκευαστές αυτών των ποτηριών -και στη συνέχεια μπουκαλιών- έπαθαν την πλάκα της ζωής τους.

Οι επιχειρήσεις δεν το ήθελαν διότι ΘΕΛΟΥΝ να χαλάνε τα προϊόντα τους για να αγοράζεις συνεχώς καινούργια! Φυσικά καμία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρεμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Μόνο για καλαμάκια περνάνε νόμους. Αφού κόπτονται για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και η κατασκευή γυαλιού είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα γιατί δεν θέτουν προδιαγραφές για την πώληση κάθε αντικειμένου από γυαλί ώστε να είναι Superfest; Κοινώς να αντέχει 50 χρόνια; Με ακούτε εκεί στις ξαπλώστρες των Βρυξελλών;

Φανταστείτε πόσα προϊόντα έχουν εξελιχθεί που αντέχουν 50 χρόνια αλλά δεν υπάρχουν στην αγορά για να συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία να πετάμε τα πράγματά μας κάθε 1-5 χρόνια.

Δείτε το βίντεο και θα πάθετε σοκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »