Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Γάζα-Σφαγή στην Τζαμπάλια με διαμελισμένα πτώματα στους δρόμους

 

Μια ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα έκανε τα θύματα κομμάτια. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες και συνεργεία έκτακτης ανάγκης στο Al Jazeera στους δρόμους βλέπει κανείς «διαμελισμένων πτώματα».

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Γάζα έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί της γης» λόγω της έλλειψης ανθρωπιστικής βοήθειας που προκαλείται από το κλείσιμο των συνοριακών διαβάσεων από τον ισραηλινό στρατό.

Στο πλευρό του Νετανιάχου τάσσεται ο Μπάιντεν καταδικάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν διαπράττει γενονοκτονία.

Δείτε live

09:30 Αλυσοδεμένοι, με δεμένα μάτια και πάνες οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι σε ισραηλινά νοσοκομεία

Υγειονομικοί στο Ισραήλ δήλωσαν στο BBC ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τη Γάζα κρατούνται συστηματικά αλυσοδεμένοι σε νοσοκομειακά κρεβάτια, με δεμένα τα μάτια, μερικές φορές γυμνοί και αναγκάζονται να φορούν πάνες – μια πρακτική που ένας γιατρός είπε ότι ισοδυναμεί με «βασανιστήρια».

Μία πηγή περιέγραψε λεπτομερώς πώς οι ιατρικές διαδικασίες σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο πραγματοποιούνται «συστηματικά» χωρίς παυσίπονα, προκαλώντας «απαράδεκτο πόνο» στους κρατούμενους.

Μία άλλη πηγή δήλωσε ότι τα παυσίπονα χρησιμοποιήθηκαν «επιλεκτικά» και «με πολύ περιορισμένο τρόπο» κατά τη διάρκεια μιας επεμβατικής ιατρικής διαδικασίας σε έναν κρατούμενο από τη Γάζα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Είπε επίσης ότι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση που κρατούνταν σε πρόχειρες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στερούνταν την κατάλληλη θεραπεία λόγω της απροθυμίας των δημόσιων νοσοκομείων να τους μεταφέρουν και να τους περιθάλψουν.

Ένας κρατούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε από τη Γάζα για ανάκριση από τον ισραηλινό στρατό και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε στο BBC ότι το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριαστεί επειδή του αρνήθηκαν τη θεραπεία για ένα μολυσμένο τραύμα.

Ένας ανώτερος γιατρός που εργάζεται μέσα στο στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε ακρωτηριασμός ήταν άμεσο αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούσαν εκεί, αλλά περιέγραψε τις αλυσίδες και τα άλλα δεσμά που χρησιμοποιούσαν οι φρουροί ως «απανθρωπισμό».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι κρατούμενοι στις εγκαταστάσεις αντιμετωπίζονταν «κατάλληλα και προσεκτικά».

09:22 Οι IDF σκότωσαν αξιωματικό της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σκότωσε έναν διοικητή της οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή της Τύρου στο Λίβανο.

Στην ανακοίνωση του στρατού στο Χ αναφέρεται ο Qassim Saqlawi ως «διοικητής της μονάδας πυραύλων στο παράκτιο τμήμα» της οργάνωσης.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων με ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ από την παράκτια περιοχή του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατό του μετά το χτύπημα χωρίς να αναφερθεί στη θέση του.

09:15 Στους πέντε αυξήθηκαν οι νεκροί στην Τζενίν – Ανάμεσά τους και ένας μαθητής

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλέον πυροβολήσει και σκοτώσει πέντε ανθρώπους κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στον καταυλισμό της Τζενίν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας γιατρός, ένας δάσκαλος και ένας μαθητής.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια φωτογραφία του μαθητή που, όπως είπαν, σκοτώθηκε.

09:02 Τρεις νεκροί στην Τζενίν της Δ. Όχθης

Ο αριθμός των νεκρών στην Τζενίν ανέρχεται σε τρεις μετά από επίθεση Ισραηλινών. Υπάρχουν ακόμα αναφορές για αγόρι που πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε ποδήλατο

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τζενίν αυξήθηκε σε τρεις και άλλοι οκτώ έχουν τραυματιστεί.

08:56 «Ουδέν σχόλιο» από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας για την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με την απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ να ζητήσει εντάλματα σύλληψης για Ισραηλινούς ηγέτες, λέγοντας ότι δεν σχολιάζει τις δικαστικές διαδικασίες.

«Έχουμε πει ότι κάθε ζωή έχει σημασία, είτε είναι ισραηλινή είτε παλαιστινιακή, και έχουμε ζητήσει πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας λύσης δύο κρατών. Εκεί επικεντρωνόμαστε, παίζοντας ρόλο όπου μπορούμε στην προώθηση των δικαιωμάτων τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων να ζουν με ασφάλεια, με ειρήνη και ευημερία», είπε.

Τα σχόλια ήρθαν την ώρα που ο ηγέτης της αυστραλιανής αντιπολίτευσης Πίτερ Ντάτον υποστήριξε τον χαρακτηρισμό της πρότασης του εισαγγελέα του ΔΠΔ από τον Αμερικανό πρόεδρο ως «εξωφρενικής».

«Η άποψή μου είναι ότι η Αυστραλία θα πρέπει να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο Μπάιντεν για να αντισταθεί στις ίσες αποστάσεις, οι οποίες είναι εντελώς και απολύτως αποκρουστικές, καθώς βάζουν στη σύγκριση τον Ισραηλινό πρωθυπουργό με έναν ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε ο Ντάτον

08:52 Το Ισραήλ αναφέρει ότι δύο ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες στη Γάζα

Οι δύο έφεδροι – ο ένας υπηρετεί στην Ταξιαρχία Γκιβάτι και ο άλλος σε μια ομάδα διοικητικής μέριμνας – υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς σε μάχες τη Δευτέρα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός.

Και οι δύο απομακρύνθηκαν για περίθαλψη στο Ισραήλ.

Μέχρι τη Δευτέρα, με βάση τα επίσημα ισραηλινά στοιχεία, 282 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 1.745 έχουν τραυματιστεί σε μάχες στη Γάζα -ή κατά μήκος των συνόρων της περιοχής με το Ισραήλ- από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στο παλαιστινιακό έδαφος.

08:47 Οι σύμβουλοι εξωτ. πολιτικής του Τραμπ συναντήθηκαν με τον Νετανιάχου

Το Reuters αναφέρει ότι τρεις πρώην αξιωματούχοι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και άλλα δημόσια πρόσωπα στο Ισραήλ τη Δευτέρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πρόσωπο με άμεση γνώση του θέματος.

Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τον Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος διετέλεσε τέταρτος και τελευταίος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, καθώς και τον πρώην πρεσβευτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τζον Ρακόλτα και τον πρώην πρεσβευτή στην Ελβετία Εντ ΜακΜάλεν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένας από τους κύριους στόχους του ταξιδιού τους, το οποίο πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τη διεξαγωγή του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, ήταν να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της πολύπλοκης εσωτερικής πολιτικής κατάστασης του Ισραήλ, ανέφερε το Reuters.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

08:34 Το ΣΑ του ΟΗΕ ενημερώθηκε για τις «φρικτές» συνθήκες στις ζώνες εκκένωσης της Γάζας

Στην ενημέρωση του αξιωματούχου της UNOCHA, Edem Wosornu, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφέρθηκαν τα παρακάτω για την επιδείνωση των συνθηκών στη Γάζα:

  • Μέχρι σήμερα, περίπου το 75% του πληθυσμού, ή 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί βίαια εντός της Γάζας, πολλοί από αυτούς έως και πέντε φορές.
  • Οι περισσότεροι από τους πάνω από 800.000 ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη Ράφα λόγω των πρόσφατων εντολών εκκένωσης του Ισραήλ αναζήτησαν καταφύγιο στη Χαν Γιουνίς και τη Ντέιρ ελ Μπαλάχ, με αποτέλεσμα να επικρατούν «φρικτές» συνθήκες στις περιοχές αυτές.
  • Υπάρχει έλλειψη επαρκών τουαλετών, σημείων υδροδότησης, αποχέτευσης και καταφυγίων στη Χαν Γιουνίς και στη Ντέιρ ελ Μπαλάχ, και αυτές οι τρομακτικές συνθήκες αφήνουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμμόρφωση του Ισραήλ με τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου.
  • Η Γάζα παραμένει στο χείλος του λιμού, με περίπου 1,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιους να αντιμετωπίζουν «καταστροφικά επίπεδα πείνας».
  • Από τις 18 Μαΐου, μόνο 10 από τα 16 φιλανθρωπικά αρτοποιεία παραμένουν σε λειτουργία, αλλά θα ξεμείνουν από αποθέματα και καύσιμα μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς πρόσθετες προμήθειες.
  • Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας βρίσκεται υπό «απίστευτη πίεση». Η τελευταία επίθεση του Ισραήλ έχει αποκόψει την πρόσβαση σε έξι νοσοκομεία, εννέα κέντρα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και 37 ιατρικά σημεία στη Ράφα και τη βόρεια Γάζα.

08:20 Κόλαση επί της γης η Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ χαρακτήρισε ως κόλαση επί της γης τη Γάζα λόγω της έλλειψης ανθρωπιστικής βοήθειας που προκαλείται από το κλείσιμο των συνοριακών διαβάσεων από τον ισραηλινό στρατό.

Διαβάστε εδώ όλα όσα έχουν προηγηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »