Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Mεγάλη ημέρα η σημερινή καθώς ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του αγαπημένου μας "Maestro"

Tilemachos Chormovitis

 Mεγάλη ημέρα η σημερινή καθώς ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του αγαπημένου μας "Maestro" και έτσι οι προοδευτικοί χρήστες του twitter θα βρoυν μετά από πολύ καιρό ένα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που θα τους κάνει να "συγκλονιστούν". (αν θυμάστε, η τελευταία φορά που το προοδευτικάτο των social media "συγκλονίστηκε" με ελληνική σειρά ήταν το περασμένο χειμώνα με το αλησμόνητο "Milky Way" ειδικά όταν αναδείκνυε τα οφέλη του OnlyFans στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών αυτής της χώρας και όταν μας έδειχνε πόσο χαρμόσυνο γεγονός είναι μια άμβλωση...- https://www.facebook.com/photo/?fbid=10161608838936757&set=a.10150839929646757 ).


Όμως, με όλο τον σεβασμό, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση προς το μεγάλο μας auteur Χριστόφορο Παπακαλιάτη. 

Καλό το γκέι ζευγάρι που είδαμε στον πρώτο κύκλο, καλή η γυναίκα-θύμα που τρώει ξύλο από τον άνδρα-αφέντη, καλές οι παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες που πάντα κρύβουν πίσω από τις κλειστές πόρτες απιστίες, βία και καταπίεση, ακόμη καλύτερα τα μπινελίκια κατά του ανδρικού φύλου ( https://www.facebook.com/photo/?fbid=10160781751566757&set=a.10150839929646757 ) αλλά όλα αυτά, βρε Χριστόφορέ μου, είναι πια -πώς να το πω;- τόσο ...πασέ, τόσο ...last year. Ο κόσμος προχωράει και απελευθερώνεται, τα μυαλά μας ανοίγουν και ειδικά μετά τη Eurovision κάθε προοδευτικός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει τα σήριαλ που βλέπει να περιλαμβάνουν έναν τουλάχιστον non-binary ήρωα και απ' ότι καταλαβαίνω εσύ δεν έχεις προβλέψει κάτι σχετικό.

Γι' αυτό κάνε κάτι γρήγορα -στην ανάγκη βάλε την Μαρία Καβογιάννη να κάνει outing ως nonbinary στο κεντρικό καφενείο των Παξών και να απαιτεί να την φωνάζουν με τις αντωνυμίες they/them- γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω καθόλου καλά. Kαι είναι κρίμα εκεί που πας για διεθνή καριέρα, να καταλήξεις να σε αποκαλεί το ελληνικό twitter "ρατσιστή" και "nonbinary-φοβικό". (και τώρα που το σκέφτομαι, όλοι οι ήρωές σου στο "Maestro" είναι λευκοί, Χριστόφορέ μου...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »