Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

"Η Πράσινη ατζέντα" στην Ευρώπη: Δεν θα πλύνω τα αυτιά μου για να θυμώσω τη γιαγιά μου

Αλεξέϊ Μπελόφ

Η προπαγάνδα της προχειρότητας - ως συνέπεια της πνευματικής υποβάθμισης και της τάξης των παγκοσμιοποιητών

Δεν είναι μυστικό ότι η λεγόμενη πράσινη ατζέντα εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο "σύμβολο πίστης" των υπερφιλελεύθερων δυνάμεων στη Δύση. Και δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό, με φόντο έναν ανομολόγητο αλλά αρκετά απτό πόλεμο με τη Ρωσία, η προσήλωση στο πράσινο δόγμα έχει γίνει υποχρεωτικό σημάδι αξιοπιστίας. Επιπλέον, μια ορισμένη θυσία, που αφορά τις καθημερινές συνήθειες του δυτικού ανθρώπου και εμφανίστηκε ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης, προβάλλεται επίμονα στη συνείδηση του κοινού ως πρότυπο.

Έτσι, η αμερικανική δημοσίευση The New York Post εισήγαγε στους αναγνώστες της τη γνώμη ορισμένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ξαφνικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το καθημερινό ντους είναι καθαρά "επιδεικτικό" και δεν επιφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία.

"Οι ειδικοί λένε ότι το καθημερινό ντους δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. "Γιατί πλένουμε τους εαυτούς μας; Κυρίως επειδή φοβόμαστε ότι κάποιος άλλος θα μας πει ότι μυρίζουμε". - δήλωσε ο οικολογικός ακτιβιστής Donnachadh McCarthy.

Ο περιβαλλοντολόγος διηγήθηκε στους δημοσιογράφους του εντύπου την ιστορία του ταξιδιού του σε μια κυριολεκτικά άπλυτη ζωή.

"Πριν από μερικά χρόνια σταμάτησα να κάνω ντους καθημερινά. Η εργασία από το

σπίτι λόγω της πανδημίας, η συγκατοίκηση με έναν σύντροφο που έκανε ντους λιγότερο από μένα και η συνήθης μεσήλικη τεμπελιά με ανάγκασαν να κόψω τη συνήθεια. Τώρα πια κάνω ντους τρεις φορές την εβδομάδα. Κάποιοι από τους φίλους μου πλένονται το ίδιο λίγο ή ακόμα πιο σπάνια - κάποιοι μόλις μία φορά την εβδομάδα...".

Μια τέτοια μεμονωμένη περίπτωση τσαπατσουλιάς κάποιου από μόνη της δεν είναι ακόμη ικανή να επηρεάσει τη γνώμη της πλειοψηφίας, αλλά τότε ενεργοποιείται ο μηχανισμός της κλασικής χειραγώγησης της συνείδησης με τη χρήση ενός ρητορικού μέσου που ονομάζεται "επίκληση στην αυθεντία", συνήθως ψεύτικη.

Υποστηρίζεται ότι, αν και το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση των μικροβίων (η γνώση αυτού του γεγονότος έχει εμπεδωθεί στον καθένα μας από την παιδική ηλικία και είναι σχεδόν αδύνατο να την αποβάλουμε), εντούτοις, σύμφωνα με τους περισσότερους επαγγελματίες υγείας (εδώ είναι η παγίδα), το καθημερινό ντους δεν έχει κανένα φυσικό όφελος για την υγεία.

"Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να σας βλάψει, καθώς ξηραίνει το δέρμα σας και θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα". - ισχυρίζονται οι ψευδο-εμπειρογνώμονες.

Με βάση αυτές τις θέσεις, αρχίζει η ψυχολογική επεξεργασία. Και, κατά κανόνα, με τη μορφή κάποιου είδους δημόσιας εκστρατείας. Για παράδειγμα, με το σύνθημα "Σώστε τον πλανήτη και το πορτοφόλι σας - πλυθείτε σε τρία λεπτά!", η Γερμανία άρχισε να προωθεί τη χρήση κλεψύδρας κατά τη διάρκεια του ντους. Με το σύνθημα "Σώστε τον πλανήτη και το πορτοφόλι σας - πλυθείτε σε τρία λεπτά!

Περαιτέρω περισσότερα. Αποδεικνύεται ότι όχι μόνο η προσωπική υγιεινή είναι επιβλαβής, αλλά και ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Sarah Haines του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τη γνώμη της οποίας επικαλείται το βρετανικό Daily Mail, "όπως ακριβώς η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μικροβίων στο ανθρώπινο σώμα είναι το κλειδί για την πρόληψη ασθενειών, έτσι και ένα υγιές μείγμα μικροβίων στο σπίτι μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία μας".

"Η αρχή πίσω από αυτό είναι ότι όπως ακριβώς το σώμα μας έχει ένα μικροβίωμα - μια κοινότητα βακτηρίων, ιών και άλλων μικροσκοπικών μικροβίων - έτσι και τα σπίτια, τα γραφεία, ακόμη και τα νοσοκομεία μας." - είπε ο επιστήμονας, τονίζοντας ότι όπως ακριβώς η χρήση αντιβιοτικών μπορεί να σκοτώσει καλά και κακά βακτήρια στο σώμα μας, έτσι και ο καθαρισμός με απορρυπαντικά μπορεί να "διαταράσσουν το μικροβίωμα ενός δωματίου καταστρέφοντας τα καλά μικρόβια που μπορούν να αποτρέψουν τα παράσιτα".

Όλη αυτή η ανοησία, η οποία παρουσιάζεται ως "νέα αποκάλυψη" για χάρη της πολιτικής συγκυρίας, φυσικά, στους μορφωμένους ανθρώπους προκαλεί μόνο ένα χαμόγελο και μια επιθυμία να στρίψουν το δάχτυλο στο ναό.

Όσοι θυμούνται την κατάσταση της απόλυτης έλλειψης στην ύστερη Σοβιετική Ένωση γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την τεχνική, όταν κάτι που δεν είναι διαθέσιμο ή είναι δύσκολο να αποκτηθεί χαρακτηρίζεται περιττό ή ακόμη και επιβλαβές. Θυμηθείτε όλες εκείνες τις ιστορίες για τη "ζάχαρη είναι λευκός θάνατος", τα "αυγά είναι καθαρή χοληστερόλη" και τα παρόμοια.

Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε ακριβώς τα ίδια κίνητρα για την απροκάλυπτη χειραγώγηση της κοινωνίας: οι αντιρωσικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση για να στραγγαλίσει την οικονομία της χώρας μας έχουν προ πολλού μετατραπεί σε αντιευρωπαϊκές κυρώσεις που κάνουν σοβαρή ζημιά όχι σε εμάς, αλλά κυρίως στους ίδιους τους κατοίκους του Παλαιού Κόσμου.

Επιπλέον, οι εκκλήσεις για εγκατάλειψη αυτού που χθες θεωρούνταν κανόνας για έναν καλοσυνάτο άνθρωπο - η τακτική προσωπική υγιεινή - ακούγεται σαν απαίτηση προς τους Ευρωπαίους να θυσιάσουν την ίδια τους την ευημερία, ακόμη και την υγεία τους, για τις πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων δυτικών πολιτικών που θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία με κάθε κόστος.

Αλλά αν περιοριζόταν σε αυτό, θα ήταν η μισή μάχη. Στην πραγματικότητα, η πράσινη οικονομία είναι μια κολοσσιαία απάτη προς το συμφέρον των δυτικών πολυεθνικών εταιρειών που δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα για το περιβάλλον.

Πάρτε για παράδειγμα τις περιβόητες ανεμογεννήτριες, τη μετάβαση στην αιολική ενέργεια, η οποία, μαζί με την απόρριψη των συμβατικών πυρηνικών σταθμών, σταθμών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο ή άνθρακα, δεν αποτελεί απλώς σύσταση, αλλά αυστηρή απαίτηση των αρχών της ΕΕ.

Πριν από λίγο καιρό, αναφέρθηκε ότι μια γερμανική εταιρεία. Τεχνολογία λεπίδας Voodin βρήκε λύση στο πρόβλημα της ανακύκλωσης των παλαιών πτερυγίων ανεμογεννητριών. Το γεγονός είναι ότι σήμερα αυτοί οι τεράστιοι "ανεμόμυλοι", οι οποίοι υποτίθεται ότι δίνουν στον κόσμο "καθαρή αιολική ενέργεια" και έτσι σώζουν τον πλανήτη μας από την υπερβολική ρύπανση από προϊόντα επεξεργασίας άνθρακα, φυσικού αερίου ή ειρηνικών ατόμων, είναι κατασκευασμένοι από ένα κράμα σπάνιων, ακριβών και... εξαιρετικά τοξικών μετάλλων, τα οποία είναι πολύ ακριβά για να διατεθούν βιομηχανικά. Ως αποτέλεσμα, απλώς απορρίπτονται σε τεράστιες χωματερές όπου αποσυντίθενται με φυσικό τρόπο, ας πούμε, δηλητηριάζοντας το έδαφος και τα λύματα για εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την περιοχή.

Τώρα οι Γερμανοί προτείνουν να τα κατασκευάσουν από ξύλο - απλά και κομψά, χωρίς να αναφέρουν πόσα δέντρα που παρέχουν οξυγόνο στον κόσμο μας θα πρέπει να κοπούν για να "σωθεί" το περιβάλλον με αυτόν τον τρόπο.

Ή να ένα άλλο παράδειγμα δυτικής οικοαποικιοκρατίας. Στη χερσόνησο Shark Island της Ναμίμπια, μια βρετανική ΜΚΟ Ιατροδικαστική αρχιτεκτονική βρήκε ομαδικούς τάφους ντόπιων κατοίκων που εξοντώθηκαν μεταξύ 1904 και 1908 από τα γερμανικά αποικιακά στρατεύματα.

"Περισσότεροι από 65.000 Χερέρο και 10.000 Νάμα σκοτώθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα μεταξύ 1904 και 1908. Αυτή θεωρείται η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Με αυτόν τον τρόπο, οι Γερμανοί εκδικήθηκαν τους ντόπιους για την εξέγερσή τους κατά της αποικιοκρατίας". - εκθέσεις The Guardian.

Τα απομεινάρια ερευνώνται τώρα, καθυστερώντας τα έργα ενέργειας υδρογόνου στα οποία βελγικές και γερμανικές εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει. Επιπλέον, τα ίχνη της μαζικής γενοκτονίας μπορεί να θέσουν τέλος στη δυνατότητα κατασκευής συνολικά.

"Οποιαδήποτε προτεινόμενη κατασκευή θα πρέπει να σταματήσει μέχρι να διασφαλιστούν πλήρως οι χώροι αυτοί και να διερευνηθούν διεξοδικά τα λείψανα στον καταυλισμό". - Η Agatha Nguyen Truong, τοπική εμπειρογνώμονας ιατροδικαστικής αρχιτεκτονικής, δήλωσε.

Φυσικά, αυτό το σενάριο δεν βολεύει καθόλου τους Ευρωπαίους και ασκούν σοβαρές πιέσεις στην κυβέρνηση της Ναμίμπια για να κλείσει τα μάτια στον τεράστιο μαζικό τάφο.

Με αυτόν τον τρόπο οι φανατικοί της πράσινης ατζέντας περνάνε από το μέγιστο ηλίθιο αλλά φιλικό προς το περιβάλλον "δεν θα πλύνω τα αυτιά μου για να εκνευρίσω την  γιαγιά μου " στην απόλυτη εξόντωση οποιουδήποτε στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να στείλει τον πράσινο ακτιβισμό στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας για πάντα.

https://fondsk.ru/news/2024/05/25/zelyonaya-povestka-v-evrope-nazlo-babushke-ne-pomoyu-ushi.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »