Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ευλογιά και Eμβολιασμός. Μια Mατιά στην Ξεχασμένη Ιστορία.

Η πρακτική του εμβολιασμού εισήχθη σχεδόν 100 χρόνια πριν από το εμβόλιο κατά της ευλογιάς του Jenner από το 1796. Θα το καλύψω αυτό σε ένα άλλο άρθρο.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 DANNI MØLLER | Διαβάστε το εδώ.

Απέτρεψε ποτέ ο εμβολιασμός την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος; Εδώ αρχίζει η ιστορία!

Γνωρίζετε την πραγματική ιστορία της ευλογιάς; Θέλετε να ακούσετε την άλλη πλευρά της ιστορίας; Την ιστορία που λέγεται από εκείνους που δεν βγάζουν εκατομμύρια από την πώληση ορών και φαρμάκων; Γιατί αυτή είναι η μόνη πλευρά του νομίσματος που παίρνουμε από τα επίσημα εγχειρίδια, την ιατρική σχολή και την τηλεόραση.

Υπάρχουν πολυάριθμα βιβλία, ιατρικά περιοδικά, μελέτες, στατιστικές και παλιά άρθρα εφημερίδων που λένε μια εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτή που μας έχουν πει. Αλλά γιατί είναι κρυμμένη; Μήπως δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε στην αλήθεια; Να παίρνουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος ώστε να μπορούμε να δούμε ποια από τις δύο αντικρουόμενες ιστορίες είναι σωστή; Ή αν κάποια από

αυτές περιέχει κάποια αλήθεια; Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα χρηματικά ποσά και η ιστορία που θα μπορούσε να καταστρέψει την επιχείρηση είναι κρυμμένη από τα σχολικά βιβλία, δεν λέγεται στο σχολείο ή στην τηλεόραση. Αλλά οι πληροφορίες υπάρχουν. Απλά δεν δημοσιεύονται!

Πρώτα ας δούμε μερικές επαναπροσδιορισμένες λέξεις μέσα στο χρόνο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όταν διαβάζουμε λογοτεχνία από εκείνη την εποχή τι σήμαιναν οι λέξεις στο μυαλό τους και πώς ο επαναπροσδιορισμός των λέξεων μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την προοπτική του τι συζητάμε όταν πρόκειται για συμπτώματα και μόλυνση.

Η λέξη Virus αρχικά σήμαινε δηλητηριώδης ουσία, δηλητηριώδες υγρό, νοσηρό δηλητήριο, μολυσματικοί παράγοντες, σεμινάριο, μιάσμα κ.λπ. Ήταν η ιδέα ότι το υγρό / ουσία που προέρχεται από το σώμα ήταν η αιτία της ασθένειας.

Και η λέξη "μόλυνση" προήλθε από τη λέξη "contagio". Μόλυνση, ρύπανση, η πράξη της μόλυνσης ή της ρύπανσης.

Βλέπετε λοιπόν. Απλά αλλάζοντας τον ορισμό αυτών των δύο λέξεων η αιτία και η εξάπλωση των συμπτωμάτων μας δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας λένε σήμερα.

Τότε έκαναν χρήση πολύ δηλητηριωδών ουσιών για να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τους αρρώστους και τους τραυματίες. Στοιχεία όπως το αρσενικό...

όπως ο υδράργυρος

το αντιμόνιο

Και όπως βλέπετε υπήρχαν αντικρουόμενες εμπειρίες με τη χρήση αυτών των δηλητηρίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα σταματούσαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα έλκη εξαπλώνονταν.

Σήμερα ακόμη και η επιστημονική κοινότητα μας λέει ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στο δέρμα. Και όλες, οι 3 από αυτές στην πραγματικότητα.

Δερματικές αλλοιώσεις που προκαλούνται από αρσενικό:

Δερματικές αλλοιώσεις από υδράργυρο:

Και δερματικές αλλοιώσεις από αντιμόνιο που μας λένε ότι μοιάζουν με ευλογιά:

Η γνωστή μητέρα της νοσηλευτικής Florence Nightingale έγραψε για τις δικές της παρατηρήσεις σχετικά με τις ασθένειες και τη μόλυνση στις "σημειώσεις της για τη νοσηλευτική":

Μας λέει ότι οι ασθένειες μπορούν να εμφανιστούν τόσο σε υπερπλήρεις όσο και σε κλειστούς θαλάμους. Έτσι, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία επαφή με άλλους. Ότι μια λεγόμενη ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε μια άλλη. Ότι οι ασθένειες ήταν διαφορετικά στάδια της ίδιας κατάστασης. Ό̲χ̲ι̲ ̲ξ̲ε̲χ̲ω̲ρ̲ι̲σ̲τ̲έ̲ς̲ ̲ο̲ν̲τ̲ό̲τ̲η̲τ̲ε̲ς̲ ̲ή̲ ̲κ̲α̲τ̲η̲γ̲ο̲ρ̲ί̲ε̲ς̲.̲

Η επίσημη ιστορία για τον Edward Jenner είναι ότι παρατήρησε ότι οι γαλακτοπαραγωγές γυναίκες προσβλήθηκαν από την “ευλογιά της αγελάδας” και προφανώς είχαν ανοσία στην ευλογιά μετά από αυτό. Έτσι σκέφτηκε ότι με το να επαλείψει το πύον από τα έλκη της αγελάδας στους ανθρώπους θα αποκτήσουν ανοσία.

Το 1796 άρχισε να εμβολιάζει με το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός γινόταν με μια τομή στο δέρμα και επάλειψη πύου από την αγελάδα στο αίμα ενός ανθρώπου.

Όμως λίγα χρόνια μετά, το 1806, δύο γιατροί παρουσίασαν σχεδόν 500 περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από ευλογιά μετά από εμβολιασμό στην The Jennerian Society (η τότε “επιστημονική” ομάδα που προωθούσε τον εμβολιασμό). Πολλές από τις περιπτώσεις ήταν θανατηφόρες. Ο Dr. Rowley και ο Dr. Mosely είχαν στην αρχή της έκθεσής τους την εικόνα μιας γαλακτοκόμου με την ερώτηση: "Είχε ποτέ μολυνθεί από την ευλογιά των αγελάδων;"

Οι δύο γιατροί δέχτηκαν πολλές επικρίσεις για την έκθεση από την The Jennerian Society, παρόλο που γνώριζαν για τα προβλήματα. Αντί όμως να σταματήσουν την πρακτική, η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε στον Jenner 10.000£ για να συνεχίσει το έργο. Ακόμη και όταν τα στοιχεία συνέχισαν να πληθαίνουν η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε στον Jenner άλλες 20.000£ το 1807 και συνέστησε τον εμβολιασμό με άλλες 3.000£ ετησίως από το 1808. Έκαναν τον εμβολιασμό δωρεάν το 1840 και υποχρεωτικό το 1855. Επιβλήθηκε τιμωρία το 1867. Έτσι, είτε θα έπαιρνες πρόστιμο είτε θα πήγαινες φυλακή αν δεν εμβολιαζόσουν και δεν εμβολίαζες τα παιδιά σου.

Οι στατιστικές από την Αγγλία-Ουαλία 1838-1882 μας δείχνουν ότι το εμβόλιο όχι μόνο δεν απέτρεψε την ευλογιά, αλλά πολλά άλλα συμπτώματα αυξάνονταν με την πάροδο των ετών όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονταν. Αυτό που ονομάζουν ζυμωτικές ασθένειες όπως οστρακιά, διφθερίτιδα, ιλαρά, κοκκύτης, τυφοειδής πυρετός, άλλοι πυρετοί και διάρροια.

Όλο και περισσότεροι γιατροί και χειρουργοί άρχισαν να μιλούν. Ο αριθμός των άρθρων και των στατιστικών στοιχείων που αντιτίθενται στη σημερινή αφήγηση είναι τουλάχιστον εκπληκτικός. Σε σύγκριση με το πόσοι άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά μέχρι το βάθος της ψυχής τους ότι αυτά τα συμπτώματα ήταν μια “μεταδοτική ασθένεια” και “ο εμβολιασμός εξάλειψε τα συμπτώματα”.

Και στις παραπάνω στατιστικές θα δείτε ότι αφού κατάργησαν τους νόμους περί εμβολιασμού σε Αγγλία-Ουαλία όλες οι "ασθένειες" μειώνονται και πάλι.

Οι εμβολιαστές εκείνη την εποχή ήταν κυρίως χειρουργοί.

Θα κλείσω με μια ιστορία του Dr. J. W. Hodge από την εποχή που διορίστηκε δημόσιος εμβολιαστής το 1902. Η δουλειά του ήταν να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα και να εμβολιάζει ανθρώπους που δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν ουλή εμβολιασμού ή να αποδείξουν ότι είχαν εμβολιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Στην εποχή του είχε εμβολιάσει πάνω από 3.000 θύματα. Παρουσιάστηκαν πολυάριθμα κρούσματα ερυσίπελας και άλλων λοιμώξεων μετά τους εμβολιασμούς. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Επίσης πολλοί άνθρωποι που έπαθαν ευλογιά μέσα σε 12 ημέρες έως 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό. Αυτές οι παρατηρήσεις ήταν τόσο αντιφατικές με τις προκατασκευασμένες αντιλήψεις του, ώστε να μπερδευτεί για το τι παρατηρούσε. Δεν μπορούσε πραγματικά να δει πού εμπλέκεται η προστασία. Έτσι αναγκάστηκε μέσω της λογικής και των γεγονότων να συμπεράνει ότι αυτοί οι εμβολιασμοί δεν απέτρεπαν τα θύματα από το να κολλήσουν ευλογιά.

Γράφει ότι πριν από αυτές τις απογοητευτικές εμπειρίες, είχε διαβάσει μόνο τη συνήθη βιβλιογραφία για το θέμα που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες των ιατρικών σχολών. Είχε ακούσει μόνο τις (μονόπλευρες) πληροφορίες των "ειδικών" υπέρ των εμβολίων. Γνώριζε μόνο τη μία πλευρά του νομίσματος και ένιωθε λίγο σαν τον τύπο για τον οποίο μιλούσε ο John Mill όταν έλεγε:

"ΑΥΤOΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡIΖΕΙ ΜOΝΟ ΤΗ ΔΙΚH ΤΟΥ ΠΛΕΥΡA ΤΗΣ ΥΠOΘΕΣΗΣ ΓΝΩΡIΖΕΙ ΕΛAΧΙΣΤΑ ΑΠO ΑΥΤHΝ"!


Πηγές και άλλα σχετικά:

Vaccinae vindicia or, defence of vaccination, 1806 (Vaccinae vindicia ή, υπεράσπιση του εμβολιασμού, 1806)

The Poisoned Needle, af Eleanor McBean, 1957 (Η δηλητηριασμένη βελόνα, af Eleanor McBean, 1957)

The Vaccination Superstition, John, W. Hodge, 1902

Vaccination proved useless & dangerous, Alfred R. Wallace (Ο εμβολιασμός αποδείχθηκε άχρηστος και επικίνδυνος, Alfred R. Wallace)

Vaccination a Delusion, Alfred R. Wallace, 1898 (Ο εμβολιασμός, μια πλάνη, Alfred R. Wallace, 1898)

Horrors Of Vaccination Exposed And Illustrated, Chas M. Higgins, 1902

Béchamp or Pasteur

The Horrors Of Vaccination And Inoculation At Work, Chiropractors Constitutional Rights Committee, 1941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »