Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Θύματα της WWF: Ολλανδικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη βία κατά των Ινδών και τα προγράμματα στείρωσης

WWF – Μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, που μαζί με την έτερη εταίρα, την Greenpeace, έχουν συγκεκριμένη ατζέντα: Την Ατζέντα 21, για μείωση και έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού

Ενημέρωση: το άρθρο μας δημοσιεύτηκε αρχικά στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στη Γάτα, αλλά μετά τα εμβόλια και τα καμένα μας δάση, αλλά και το ρόλο της εν λόγω ΜΚΟ στη στήριξη της Σακελλαροπούλου σχετικά με την εισήγησή της στις ανεμογεννήτριες σε δασικές περιοχές, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, για να καταλάβουν πλέον και οι Έλληνες ποια αληθινά είναι αυτή η παγκόσμια οργάνωση

Η World Wide Fund for Nature (WWF) είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1961 και εργάζεται στον τομέα της διατήρησης της άγριας φύσης και τη μείωση των ανθρωπίνων επιπτώσεων στο περιβάλλον. Αρχικά ονομαζόταν World Wildlife Fund, κι έτσι παραμένει το επίσημο όνομα του στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στους ιδρυτές της, φιγουράρει ο Prince Bernhard of Lippe-Biesterfeld, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος της ΜΚΟ, αλλά επίσης, το 1954, ήταν συνιδρυτής του διεθνούς ομίλου Bilderberg, που συνεδριάζει κάθε χρόνο για να συζητήσει την εταιρική παγκοσμιοποίηση και άλλα θέματα που αφορούν την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει και από τις δύο ομάδες, αφού συμμετείχε στο σκάνδαλο Lockheed Bribery, το 1976.

Έτερος συνιδρυτής, είναι ο πρίγκηπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που

έχει άπειρες φορές δηλώσει ότι επιθυμεί τη δραματική μείωση των πληθυσμών για… “να σωθεί ο πλανήτης”.

Το πάνελ των συνιδρυτών συμπληρώνει ο Sir Julian Huxley, αδελφός του γνωστού συγγραφέα Aldous Huxley. Υπήρξε εξελικτικός βιολόγος, υπερασπιστής της ευγονικής και διεθνιστής, χρίστηκε επίσης ιππότης το 1958, και ήταν υπέρ του οικογενειακού προγραμματισμού και τον έλεγχο των γεννήσεων.

Οι υπόλοιποι -στα ίδια μήκη κύματος- συνιδρυτές ήταν οι Max Nicholson, Peter Scott, Guy Mountfort και Godfrey A. Rockefeller. Όλοι είχαν ενδιαφέρον για το περιβάλλον, αλλά όχι και για τον άνθρωπο, τον οποίο θεωρούν ότι το καταστρέφει.

Το σκάνδαλο της WWF και το Ολλανδικό ντοκιμαντέρ

Ο εθνικός δρυμός Kaziranga στα βορειοανατολικά της Ινδίας προστατεύεται από τους λαθροκυνηγούς. Μόνο που έτσι χαρακτηρίζονταν και όλοι οι χωρικοί που βρίσκονταν εκεί. Σε μια σειρά από βίαιες εξώσεις των κοινοτήτων που ζούσαν στο εθνικό πάρκο, οι υπεύθυνοι του πάρκου κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Kaziranga αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατου ντοκιμαντέρ από την ολλανδική ντοκιμαντέρ Zembla.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Zembla Jos van Dongen, επικεντρώνεται στον ρόλο της WWF στην υποστήριξη του Εθνικού Πάρκου και στην εκτέλεση προγραμμάτων ελέγχου των γεννήσεων που περιλαμβάνουν την στείρωση ανδρών και γυναικών κοντά στο Reserve Tiger Dudhwa, ώστε να “αρθεί η πίεση της ανθρώπινης παρουσίας στο πάρκο”.

Τα όσα περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ είναι πέραν πάσης φαντασίας. Ένοπλοι φρουροί του πάρκου σε συνεργασία με την WWF έδειραν, βίασαν, μέχρι και σκότωσαν χωρικούς, διέλυσαν με ελέφαντες τα καλύβια τους, και δεν τους επιτρέπουν πλέον την πρόσβαση στο χωριό τους, εκτός … κι αν πληρώσουν εισιτήριο.

Επίσης οι χωρικοί δέχονται πιέσεις να κάνουν στείρωση, ώστε να μειωθούν έως και εξαφανιστούν οι πληθυσμοί γύρω από το πάρκο, που “δικαιωματικά”, ανήκουν στους ρινόκερους!

Με υπογραφή… Johnson & Johnson!

Τα προγράμματα στείρωσης επιδοτούνται και από την αμερικάνικη κυβέρνηση, αλλά και την… λατρεμένη εταιρεία με τα καρκινογόνα προϊόντα, την Johnson & Johnson!

Οι ισχυρισμοί περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Εθνικό Πάρκο Καζινράγκα -και όχι μόνο-είναι γνωστοί σε πολλούς στο εξωτερικό, (αναφέρονται και στο wiki) πλην της Ελλάδας, καθώς τα ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά προβάλλουν κάθε τόσο τις δράσεις της WWF Ελλάς με το μότο, Για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Ωστόσο τα σκάνδαλα της εν λόγω ΜΚΟ, μόνο με αρμονική συνύπαρξη δεν έχουν σχέση.

Αξίζει να παρακολουθήσετε όλο το ντοκιμαντέρ, ακόμα να δείτε και την κυνικότητα του Ινδού γιατρού που είχε αναλάβει το πρόγραμμα στείρωσης εκ μέρους της WWF που το έκανε για -κυριολεκτικά- μια χούφτα δολάρια το “κεφάλι”.

Ο Ολλανδός παραγωγός του ντοκιμαντέρ, μετά την επίσκεψη του στο γιατρό αποφάσισε να πάει σε ένα από τα γύρω χωριά ώστε να ρωτήσει αν το πρόγραμμα στείρωσης γίνεται εθελοντικά ή οι κάτοικοι δέχονται πιέσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η αστυνομία των σταμάτησε 4 φορές για έλεγχο, μέχρι την τελευταία φορά να του δώσει ρητή εντολή να γυρίσει πίσω.

Η κεντρική διοίκηση της WWF αρνήθηκαν να του δώσουν συνέντευξη, λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των μελών τους είναι απαράδεκτες, και θα ερευνήσουν το θέμα. Και με αυτό το κλισέ, απλά είναι σαν να μην απάντησαν.

H WWF κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε παραστρατιωτικές ομάδες που σκότωναν και βίαζαν

Στην αποκάλυψη ότι η WWF συνεργάστηκε και εξόπλισε παραστρατιωτικές ομάδες που κατηγορούνται για βασανισμό, ξυλοδαρμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες σε εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ασία προχώρησε πριν λίγα χρόνια η ιστοσελίδα BuzzFeed

Η ίδια η οργάνωση δεν διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για να δει αν ευσταθούν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προσλαμβάνοντας εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο.

Οι κατηγορίες κατά της οργάνωσης για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος αφορούν περιστατικά σε συνολικά έξι χώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ιστοσελίδας, η WWF υποστηρίζει ομάδες κατά της λαθροθηρίας οι οι οποίες, όμως έκαναν επιθέσεις, δολοφονούσαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά χωρικούς.

Η WWF, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορείται ότι παρείχε χρήματα και πολεμικό υλικό – από μαχαίρια μέχρι γυαλιά νυχτερινής όρασης – σε παραστρατιωτικές ομάδες που έκαναν επιδρομές σε χωριά.

Η WWF ενεργούσε, ισχυρίζεται το BuzzFeed, σαν ένας «μεγάλος αδελφός» με βάση ένα δίκτυο πληροφοροδιοτών προκειμένου να ενημερώνει υπευθύνους πάρκων με άγρια ζώα σε διάφορες χώρες.

Από την πλευρά της η οργάνωση ανακοίνωσε ότι προσέλαβε το νομικό γραφείο Kingsley Napley για να διερευνήσει τις καταγγελίες.

«Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής μας. Εξετάζουμε σοβαρά κάθε καταγγελία και ετοιμάζουμε μια ανεξάρτητη έρευνα προκειμένου να εξετάσει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Έχουμε ήδη ζητήσει από το BuzzFeed να μας δώσει όλες τις αποδείξεις που έχει στα χέρια του για να στηρίξει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προκειμένου να ενισχύσουμε όσους διεξάγουν την έρευνα. Έχουμε αυστηρές πολιτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας προστατεύουν τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Κάθε παραβίαση αυτών των πολιτικών δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς και αν η έρευνα δείξει ότι αυτό έχει συμβεί τότε θα λάβουμε όσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για WWF, ή θα σας μιλήσουν γι’ αυτήν, θα ξέρετε: ένα ακόμα εργαλείο της παγκόσμιας ελίτ που τάχα νοιάζεται για τον πλανήτη, αλλά χωρίς εμάς πάνω σε αυτόν…

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »