Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ο κυβερνητικός φόρος (1,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση) άλλαξε πλέον "όνομα" και τώρα ονομάζεται "φόρος ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή".

Penny Papaioannou

 Ο κυβερνητικός φόρος (1,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση) άλλαξε πλέον "όνομα" και τώρα ονομάζεται "φόρος ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή". Tέλειο;

Άρα αν είμαι πελάτης και παίρνω το παραστατικό μου στα χέρια μου ενημερώνομαι ότι έχω ήδη πληρώσει (θέλω δε θέλω) το μερτικό μου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγούλας.

Είναι γραμμένο και με μεγάλα γράμματα για να το βλέπουμε όλοι καλά καλά.

Θα σου πει ο ανυποψίαστος "και τι έγινε....1,5 ευρώ πλήρωνα και πριν 1,5 ευρώ πληρώνω και τώρα!". Έγινε και παραέγινε γιατί πρώτον στη νέα ονομασία περιλαμβάνεται μία από τις νεοταξικές λέξεις κλειδιά: Η ανθεκτικότητα. Και δεύτερον η συνείδησή σου αποδέχεται ως de facto γεγονός την ύπαρξη και την επικινδυνότητα του "νέου εχθρού". Ποιός είναι αυτός; H κλιματική αλλαγή φυσικά. Λίγο το χάρτινο καλαμάκι, λίγο οι σακούλες που πληρώνουμε στο super market και είναι τόσο λεπτές ώστε να σκίζονται αμέσως (μαζί και τα νεύρα μας), λίγο η νέα ονομασία του φόρου, συνηθίζει το μυαλουδάκι και το παίρνει απόφαση ως νέα πραγματικότητα.

Τι παίρνει απόφαση;; Ότι για να νικήσουμε το νέο εχθρό θα πρέπει όλοι στο εξής να κάνουμε θυσίες. Πόσο μεγάλες θυσίες;; Θα δούμε, δεν ξέρουμε ακόμα. Θα μας πούνε σιγά σιγά οι τσοπάνηδες στην πορεία.

Το σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να αποδεχτούμε όλοι το νέο "πόλεμο" εναντίον του νέου "εχθρού".

Aν διδαχθούμε από την υγειονομική χούντα, πάντως, οι θυσίες άρχισαν με την "αθώα" μασκούλα που "τι θα πάθεις αν τη βάλεις ρε στριμμένε", όπως λέγανε κάποιοι φωστήρες, για να συνεχιστεί με τα υποχρεωτικά covid test και να καταλήξει φυσικά στα υποχρεωτικά πειραματικά σκευάσματα που αποδείχτηκαν επικίνδυνα και θανατηφόρα. Κι εκεί από μικρές θυσίες ξεκίνησε το κακό. Απλά λέω.

Τι μπορείς να κάνεις..; Όχι και πολλά τώρα βασικά. Ας μην έβαζες μάσκα. Τότε μπορούσες να κάνεις. Τώρα βρισκόμαστε σε ολισθηρή πλαγιά - για όσους το έχουν αντιληφθεί.

Τώρα τι να κάνεις -αν υποθέσουμε ότι τώρα αρχίζεις να ψιλιάζεσαι που πάμε...ξέρω και γω...Πες τουλάχιστον σε όποιον σε εξυπηρετεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι η επόμενη προπαγανδιστική μπούρδα της κυβέρνησης για να μας πιεί το αίμα. Όχι ότι θα καταφέρεις και κάτι βέβαια απλά πες το με την ελπίδα να το πούνε και άλλοι 5-10 άνθρωποι μαζί με σένα. Και ίσως τότε και ο υπάλληλος να προβληματιστεί. Ίσως και όχι.
Εξαρτάται από το πόσο χρόνο περνάει βγάζοντας σέλφι και βλέποντας τηλεόραση.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΕ 10 ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »