Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ράφα: από την γενοκτονία στην "Έξυπνη Πόλη"

 Maria Nikolakaki

Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας και είναι η μόνη διέλευση μεταξύ του θύλακα και του Σινά, που είναι μέρος της Αιγύπτου.

Η πόλη είναι πάνω από 3.000 ετών και αναδείχθηκε σε όαση. Η σημερινή Ράφα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αρχαίες αιγυπτιακές επιγραφές που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.: ονομαζόταν «Robihwa» από τους αρχαίους Αιγύπτιους, «Raphia» από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους αργότερα, και τέλος « Rafah» των Αράβων.

Ήταν η τοποθεσία της Μάχης της Ραφίας το 217 π.Χ., μεταξύ των στρατευμάτων του Πτολεμαίου Δ', του Έλληνα βασιλιά και Φαραώ της Αιγύπτου, και του Αντίοχου Γ' της Ελληνικής Αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.

Μία από τις μεγαλύτερες μάχες της εποχής της, περιλάμβανε περίπου 150.000 μαχητές και σχεδόν 200 ελέφαντες. Η σύγκρουση ήταν για την περιοχή Coele της Συρίας, η οποία είναι πλέον μέρος της σύγχρονης Συρίας και του Λιβάνου. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το 193 π.Χ., η Ράφια ήταν εκεί όπου η πριγκίπισσα των Σελευκιδών Κλεοπάτρα Α' παντρεύτηκε τον Πτολεμαίο Ε'.

Η Ράφα αργότερα κυβερνήθηκε για λίγο από το βασίλειο των Χασμονέων, αφού κατακτήθηκε από τον ελληνιστικό Εβραίο βασιλιά Yannai Alexander. Στη συνέχεια έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων για επτά περίπου αιώνες.

Το 635, στα πρώτα χρόνια του

Ισλαμισμού, οι στρατοί του Χαλιφάτου Ρασιντούν κατέλαβαν την πόλη από τους Βυζαντινούς. Στη συνέχεια κυβερνήθηκε από μουσουλμανικές δυναστείες, συμπεριλαμβανομένων των Ομαγιάδων, των Αββασιδών και των Οθωμανών. Κατά τους πρώτους αιώνες της μουσουλμανικής κυριαρχίας, η Ράφα ήταν γνωστή ως σταθμός ανάπαυσης για ταξιδιώτες εμπόρους και είχε ξενοδοχεία, καταστήματα, μια αγορά και ένα τζαμί, σύμφωνα με ιστορικούς του 11ου αιώνα.

Οι εβραϊκές κοινότητες άκμασαν επίσης μεταξύ του ένατου και του 12ου αιώνα, αλλά οι περισσότερες τελικά έμειναν στη γειτονική Ασκελόν, τώρα στο σύγχρονο Ισραήλ.

rafah gaza map

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε κάτι ανεπανάληπτο στην ιστορία: Αφού μάζεψαν τους Παλαιστίνιους στην Ράφα υποσχόμενοι ασφάλεια, οι σιωνιστές βομβαρδίσουν τον πληθυσμό, ανάμεσα στον οποίο υπάρχουν και 610.000 παιδιά.

Συνολικά σε δέκα σελίδες, στα κύρια σχέδια του εγγράφου του Ισραηλινού στρατού περιγράφουν λεπτομερώς τα ακόλουθα στάδια:

1. Δώστε εντολή στους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τη χερσαία επίθεση.

2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από βορρά προς νότια Γάζα.

3. Οι διαδρομές στη Ράφα πρέπει να παραμείνουν καθαρές.

4. Ίδρυση πόλεων σκηνών στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.

Η εθνοκάθαρση της Γάζας προχωρά ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο.

Το μικρό βίντεο περιγράφει την κατάσταση:

Στο μεταξύ βρέθηκε και 7ος ομαδικός τάφος των Παλαιστινίων με τεμαχισμένα πτώματα και κλεμμένα όργανα.

Είναι γνωστό ότι οι Ισραηλινοί επιδίδονται σε εμπόριο οργάνων. Στα Άδανα της Τουρκίας βρέθηκε κύκλωμα τέτοιου εμπορίου στις 3 Μαΐου. Όπως αναφέρει το The Cradle: “Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι η πρακτική πραγματοποιήθηκε, αλλά ισχυρίστηκε: «Αυτή η δραστηριότητα τελείωσε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πλέον».

Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου έδωσε περαιτέρω ευκαιρίες για κλοπή και συλλογή οργάνων των Παλαιστινίων.

Στις 30 Ιανουαρίου, το πρακτορείο ειδήσεων WAFA ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός επέστρεψε τα πτώματα 100 Παλαιστινίων πολιτών που είχε κλέψει από νοσοκομεία και νεκροταφεία από διάφορες περιοχές της Γάζας.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο έλεγχος ορισμένων από τις σορούς έδειξε ότι από κάποια από αυτά έλειπαν όργανα. Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ συμμετέχει στο παράνομο εμπόριο. Τελευταία βλέπω διάφορους καθηγητάδες να θέλουν να νομιμοποιήσουν τις σχέσεις με τα Ισραηλινά πανεπιστήμια. Η ηθική παρακμή του κλάδου είναι γνωστή.

Στις 18 Ιανουαρίου, οι Times of Israel ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε αναφορές ότι οι στρατιώτες του έσκαψαν τάφους σε ένα νεκροταφείο της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι οι στρατιώτες του προσπαθούσαν «να επιβεβαιώσουν ότι τα πτώματα των ομήρων δεν ήταν θαμμένα εκεί».” Είναι προφανές τι κάνουν.

Αντιδράσεις

Η Ράφα έχει επίσης δεχτεί ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια πολλών πολέμων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του 2009, του 2012, του 2014 και της παρούσας σύγκρουσης. Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σπρώχνονται από τη μια κατεστραμμένη περιοχή στην άλλη. Οι Σιωνιστές δεν τους επιτρέπουν καμία ανάπαυλα. Η Ράφα δεν είναι πλέον μια «ασφαλής» περιοχή και οι άμαχοι σπρώχνονται στο Χαν Γιουνίς που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός ή καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού ή τις σιωνιστικές βόμβες, οβίδες, drones και σφαίρες. Δεν υπάρχει φαγητό. Υπάρχει μόνο μια ερημιά.

Περισσότεροι από 300.000 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη πάρει πάλι τους δρόμους εξορίας. Οι ισραηλινές δυνάμεις εξέδωσαν την εντολή και κατέλαβαν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο καθώς προετοιμαζόταν για χερσαία εισβολή στην πόλη, ενώ το Σάββατο έδωσε εντολή για περισσότερες αναχωρήσεις στην ανατολική Ράφα και τη βόρεια Γάζα.

Ενώ συνεχίζουν να σκοτώνουν παιδάκια

Ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν με τεχνική βοήθεια.

«Το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε ναζιστική κοινωνία», είπε ο Εβραίος Καθηγητής Haim Bresheeth-Žabner που αποδοκιμάζει τη σήψη στην ισραηλινή κοινωνία. Ήταν πριν φασιστική, μετά την 7η Οκτωβρίου μετατράπηκε σε ναζιστική. Μόνο το 3,2% των Ισραηλινών Εβραίων πιστεύει ότι το κράτος τους χρησιμοποιεί υπερβολική βία στη Γάζα, ενώ το 43% αντιλαμβάνεται τη δύναμη ως πολύ μικρή. Το 87,4% δικαιολογεί απώλειες από την παλαιστινιακή πλευρά. «Η ισραηλινή κοινωνία είναι ανίκανη για ορθολογική σκέψη, έχει στραφεί σε έναν τρόπο συμπεριφοράς που μοιάζει με πλήρη γενοκτονία» είπε. H συμμετοχή της Αμερικής προκαλεί μια γενικευμένη οργή στον Αμερικανικό λαό.

Το ίδιο συμβαίνει και στα σόσιαλ μίντια. Οργή παντού.

Στον Δυτικό κόσμο οι μόνοι που αντιστέκονται είναι οι φοιτητές. Μάλιστα κάποιοι ξεκίνησαν και απεργία πείνας.

Ένα νέο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών της Βουλής θα στέλνει στη Γάζα κάθε άτομο που κατηγορείται και καταδικάζεται για κάθε κατά της γενοκτονίας δραστηριότητα σε πανεπιστημιούπολη κολεγίου για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ο Αντιπρόσωπος Andy Ogles ηγείται του νέου νομοσχεδίου. (Getty Images)

Rep. Andy Ogles

Στο μεταξύ φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η νομιμότητα των Αμερικανών είναι με το Ισραήλ και όχι με τις ΗΠΑ. Το εβραϊκό κεφάλαιο έχει φέρει σήψη στην Αμερική.

Φαντάσου να ζεις σε ένα κόσμο όπου μπορεί να συλληφθείς ή να ακυρωθείς επειδή λες να μην σκοτώνονται τα παιδιά, επειδή το συναίσθημα των δολοφόνων μπορεί να θιγεί.

Αυτό ζούμε!

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν είπε ότι θα αναστείλει τις αποστολές πολεμοφοδίων στο Ισραήλ εν μέσω αυτής της επίθεσης. Ο Μπάιντεν πήρε αυτήν την απόφαση γιατί χάνει από κύρος η Αμερική. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους θανάτους παιδιών.

Κι όμως οι σιωνιστές το δικαιολογούν. Φταίνε τα παιδιά για ότι τους συμβαίνουν.

Το Ισραήλ είναι μια θηλιά στο λαιμό των ΗΠΑ.

Το Σιωνιστικό λόμπι δημιούργησε τον μύθο του Ισραήλ ως «Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ» στη Μέση Ανατολή, αλλά αν ρίξετε μια νηφάλια ματιά στην περιοχή, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι η σιωνιστική οντότητα είναι στην πραγματικότητα βάρος για τις ΗΠΑ.

Ο γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα είναι εντελώς ανυπεράσπιστος και υποβοηθώντας τον οι ΗΠΑ καταστρέφουν την ήπια ισχύ τους και αποξενώνουν τους συμμάχους τους. Οι Σιωνιστές αισθάνονται υπεράνω επιρροής. Αν αυτό αισθάνονται για την Αμερική, σκεφτείτε τι θα αισθάνονται για τις άλλες μικρότερες χώρες, σαν την δική μας.

Οι εδαφικές φιλοδοξίες του Ισραήλ έρχονται επίσης σε άμεση σύγκρουση με τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Βέβαια η κλοπή του Παλαιστινιακού πετρελαίου φέρνουν τα συμφέροντα πιο κοντά.

Ο Μπάιντεν φοβάται πως υπάρχουν δεδομένα να καταδικαστεί η Αμερική ως συνεργός στην γενοκτονία, δεδομένου ότι τα Αμερικανικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποτρόπαιες πράξεις γενοκτονίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να καταδικαστεί ο Μπάιντεν για αυτήν του την απόφαση

Οι Χούτις πιστεύουν ότι το Ισραήλ πήρε έγκριση για την γενοκτονία από την Αμερική και όλα αυτά που βλέπουμε είναι υποκριτικά..

Η συνεδρίαση στα Ηνωμένα Έθνη για την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Results of the General Assembly's vote on the resolution on the status of the Observer State of Palestine.

Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν με ψήφους 143 υπέρ, 9 κατά και 25 αποχές να δώσουν στην Παλαιστίνη την ιδιότητα μέλους με ειδικά δικαιώματα (enhanced partnership) στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η ψήφος αυτή δεν σημαίνει αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα.

Αυτό είναι πρωτόγνωρο και τεράστιας σημασίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (όχι το Συμβούλιο Ασφαλείας, άρα δεν υπάρχει δυνατότητα βέτο) ψήφισε το ψήφισμα που θα χορηγούσε στην Παλαιστίνη νέα δικαιώματα και θα αναζωογονούσε την υποψηφιότητά της για ένταξη στον ΟΗΕ. Κανονικά το αίτημα για να γίνει μια χώρα πλήρες μέλος πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας και κατόπιν από τη Γενική Συνέλευση.

Αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρακάμψει το βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ήταν σχεδόν εγγυημένο ότι θα εγκριθεί δεδομένης της συντριπτικής υποστήριξης που έχει η Παλαιστίνη μεταξύ των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Το ψήφισμα θα επιτρέψει στην Παλαιστίνη να συμμετέχει μεταξύ των κρατών μελών αλφαβητικά, να μιλά για οποιοδήποτε θέμα της ημερήσιας διάταξης στον ΟΗΕ, να απευθύνεται σε διεθνείς ομάδες για λογαριασμό της και να υποβάλλει ψηφίσματα στο όνομά της.

Το σχέδιο ψηφίσματος επισήμανε ότι αυτό γίνεται «σε εξαιρετική βάση και χωρίς να δημιουργείται προηγούμενο».

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής του ΟΗΕ είπε ότι «εάν εγκριθεί, περιμένω από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν εντελώς τη χρηματοδότηση του ΟΗΕ και των θεσμών του, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο». Τόσο σίγουρος ήταν για την στάση της Αμερικής που μιλά εξ ονόματος της.

Σε μια φαρσοκωμωδική παράσταση έφερε ένα χαρτοκόπτη στα Ηνωμένα Έθνη όπου καταστρέφει τον Χάρτη του ΟΗΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Gilad Erdan, καταδίκασε την έγκριση του ψηφίσματος που συνιστά στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επανεξετάσει ευνοϊκά την ένταξη της Παλαιστίνης στον διεθνή οργανισμό ως μέλος και να τροποποιήσει τους όρους συμμετοχής της στις συναντήσεις."Καταστρέφουν τον Χάρτη του ΟΗΕ με τα ίδια τους τα χέρια. Τι κρίμα", είπε ο Ισραηλινός πρεσβευτής καθώς τεμάχιζε το έγγραφο.

Απάντησε ο εκπρόσωπος των ΟΗΕ σχετικά με το κόλπο του Ισραηλινού καταστροφέα και λέει ότι δεν σχολιάζει σχόλια και θεατρικές παραστάσεις τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, αλλά "πρόκειται για έναν οργανισμό που βασίζεται στον σεβασμό του Χάρτη #ΟΗΕ" και όλα τα κράτη μέλη έχουν δεσμευτεί να τον τηρήσουν. "Είμαι εδώ πολύ καιρό. Υπάρχει ένας εδώ. Ο χάρτης είναι άθικτος. Τα ιδανικά του είναι άθικτα." Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ στέκεται ξεκάθαρα και αυστηρά ενάντια στις απειλές κατά του προσωπικού του και των εγκαταστάσεων του όταν ρωτήθηκε για εμπρηστική επίθεση εναντίον των μελών του ΟΗΕ από τους σιωνιστές

Γάζα, η “Έξυπνη Πόλη” μέχρι το 2035.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Νετανιάχου τον Δεκέμβριο.

Φάση 1 - Προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός της βόρειας Γάζας από τη Χαμάς, ένα σχέδιο το οποίο μέχρι στιγμής είναι ανεπιτυχές. Στο μέλλον, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Ιορδανία και το Μαρόκο (όλες χώρες ελεγχόμενες από το Ισραήλ) θα έχουν τον έλεγχο της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά μόνο σε «ασφαλείς» περιοχές. Σε επιλεγμένους Παλαιστίνιους από τη Γάζα θα δοθεί ο έλεγχος του στρατοπέδου συγκέντρωσης με την επίβλεψη των κανονικοποιημένων εθνών της «Συμφωνίας του Αβραάμ».

Δεύτερη Φάση - Το Ισραήλ θα διατηρήσει τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια που σημαίνει στρατιωτική κυριαρχία, καταπίεση, απαρτχάιντ και μαζική φυλάκιση, βασανιστήρια και τελετουργική κακοποίηση Παλαιστινίων. Τα αραβικά κράτη θα δημιουργήσουν ένα «πολυμερές όργανο για την επίβλεψη, καθοδήγηση και χρηματοδότηση της Αρχής Αποκατάστασης της Γάζας», γνωστή και ως η επιτροπή επαναπρογραμματισμού κατήχησης.

Οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα θα σχηματίσουν την «Αρχή Αποκατάστασης» η οποία θα διαχειρίζεται τις «ασφαλείς περιοχές» και θα διασφαλίζει ότι είναι απαλλαγμένες από «ριζοσπαστική ιδεολογία αντίστασης». Οι συγκρίσεις με το Σχέδιο Μάρσαλ πρέπει να γελοιοποιούνται όταν λαμβάνονται στο πλαίσιο της προστασίας και της αναγέννησης του ναζισμού υπό την προστασία των ΗΠΑ/ΗΒ στη Δύση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τελική Φάση - οι επιλεγμένοι Παλαιστίνιοι θα κυβερνήσουν περιοχές του θύλακα της Γάζας και θα προσχωρήσουν στις Συμφωνίες του Αβραάμ.

Αναμένεται ότι τα «ναζιστικά στοιχεία» του καθεστώτος συνασπισμού του Νετανιάχου δεν θα υποστηρίξουν αυτά τα σχέδια προτιμώντας την επανίδρυση σιωνιστικών οικισμών και τον αποκλειστικό σιωνιστικό έλεγχο - οι Smotrich και Bin Gvir θα είναι οι πρώτοι που θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε παλαιστινιακή κυριαρχία στη Γάζα.

Αυτό το σχέδιο διασφαλίζει το όραμα που διατυπώθηκε στο Δόγμα Clean Break του Νετανιάχου που θεσπίστηκε το 1997 - η μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ, η ενσωμάτωση στην περιοχή, η οικονομική επέκταση, η ομαλοποίηση με τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Κόλπου.

Οι ΗΠΑ θέλουν να προβληθούνε ως ο προάγγελος της σταθερότητας στην περιοχή. Να αποκτήσει στρατιωτική κυριαρχία και τη δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου (IMEC) που θα παρακάμψει τα σχέδια του Άξονα Αντίστασης για εμπορική κυριαρχία και την απελευθέρωση του «Παγκοσμίου Νότου» από τα BRICS. Χαμένος κόπος.

Ο Μπάιντεν θέλει απεγνωσμένα να βρει διέξοδο από τον εγκληματικό του ρόλο στη μαζική σφαγή Παλαιστινίων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - όσο απίθανο κι αν είναι αυτό το σχέδιο να πετύχει, πολλοί Αμερικανοί μπορεί να ξεγελαστούν από τα μέσα ενημέρωσης για το τι χτίζει ουσιαστικά μια αποικιοκρατία για τη γενοκτονία - πάλι.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία θα καλωσορίσουν την ιδέα της αποριζοσπαστικοποίησης ενός τομέα του Άξονα Αντίστασης - Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί εδώ και καιρό την απειλή της Χαμάς για να σφραγίσει τα σύνορα με τη Γάζα και να διπλασιάσει τη βάρβαρη πολιορκία 1,5 εκατομμυρίου Παλαιστινίων, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά μέσα το χτυπημένο στρατόπεδο φυλακών. Χωρίς την συνεργασία της Αιγύπτου δεν θα μπορούσε να γίνει η λιμοκτονία των Παλαιστίνιων.

Amphibious Construction Battalion prepare Navy Lighterage System Causeway Ferry

Στο μεταξύ ξεκίνησε από τους Αμερικανούς η κατασκευή της προβλήτας της Γάζας εν μέσω ανησυχιών για επιθέσεις σε στρατεύματα και εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια. Η δικαιολογία είναι ότι θα μπορούν να μπαίνει η Αμερικανική βοήθεια στους Παλαιστίνιους από εκεί, αλλά η πραγματικότητα αφορά την δημιουργία βάσης για την κλοπή του Παλαιστινιακού πετρελαίου και πολλοί εικάζουν ότι θα βάζουν στα πλοία Παλαιστίνιους για να τους πηγαίνουν αλλού, σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα ήδη έχει προθυμοποιηθεί να δεχτεί 300.000 ξεριζωμένους Παλαιστίνιους, συμμετέχοντας στο έγκλημα της εθνοκάθαρσης.

Τι σημαίνει η Γάζα ως Έξυπνη πόλη όμως; Η Χεβρών είναι ήδη “Έξυπνη πόλη”. Ο σιωπηλός φρουρός παρακολουθεί κάθε γωνιά στους πολυσύχναστους δρόμους της Χεβρώνας, της μεγαλύτερης πόλης στη Δυτική Όχθη, όπου οι αρχαίοι απόηχοι της ιστορίας συγκρούονται με το σύγχρονο βουητό της καθημερινής ζωής. Αυτός ο φρουρός δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά ένα δίκτυο τεχνολογίας επιτήρησης, γνωστό ως η «έξυπνη πόλη της Χεβρώνας». Σχεδιασμένο από τις ισραηλινές αρχές, αυτό το σύστημα καλύπτει την πόλη σε έναν ιστό από κάμερες, αισθητήρες και ακόμη και αυτοματοποιημένα όπλα, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των Παλαιστινίων κατοίκων της.

«Οι Παλαιστίνιοι στη Χεβρώνα είναι οι πιο επιτηρούμενοι άνθρωποι στον πλανήτη», εξηγεί ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Mnar Adley, τονίζοντας την πανταχού παρουσία των καμερών και της τεχνολογίας σάρωσης προσώπου. Ο Adley λέει ότι η περιοχή, γνωστή και ως al-Khalil στους Παλαιστίνιους, έχει γίνει πεδίο δοκιμών για τη συσκευή επιτήρησης του Ισραήλ, με προηγμένες τεχνολογίες όπως το σύστημα επιτήρησης «Wolf Pack» σε λειτουργία. Αυτό το σύστημα συλλέγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων και των κινήσεών τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συνεχούς παρακολούθησης.

Ο Izzat Karake, μέλος του Youth Against Settlements, επαναλαμβάνει αυτό το συναίσθημα, σημειώνοντας την ταλαιπωρία που προκαλεί η συνεχής επιτήρηση. «Όπου κι αν πάω ως Παλαιστίνιος, μπορώ να δω κάμερες», είπε στο MintPress, ενώ έδειξε δεκάδες ισραηλινές στρατιωτικές κάμερες στους δρόμους. «Είμαστε συνεχώς υπό παρακολούθηση».

Η Έξυπνη Πόλη της Χεβρώνας, εξηγεί ο Adley, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συλλογή από κάμερες και αισθητήρες. Είναι σύμβολο των αδιάκοπων προσπαθειών του Ισραήλ να ελέγξει κάθε πτυχή της παλαιστινιακής ζωής. Κάμερες σάρωσης προσώπου, γνωστές ως Red Wolf, περιστοιχίζουν κάθε δρόμο, με το αδιάκοπο βλέμμα τους να καταγράφει τα πρόσωπα κάθε περαστικού χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αυτές οι εικόνες τροφοδοτούνται στη συνέχεια στη βάση δεδομένων Wolf Pack του Ισραήλ, μια τεράστια αποθήκη πληροφοριών για τους Παλαιστίνιους, όλες προσβάσιμες μέσω μιας εφαρμογής για κινητά, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν και να παρακολουθούν άτομα με ευκολία.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε αυτό το έργο μαζικής παρακολούθησης, καταγγέλλοντάς το ως «Αυτοματοποιημένο Απαρτχάιντ» σε μια καυστική έκθεση. Το σύστημα, υποστηρίζουν, ενισχύει τις υπάρχουσες πρακτικές διακρίσεων και διαχωρισμού, διαβρώνοντας περαιτέρω τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στη Χεβρώνα στα χέρια των ισραηλινών αρχών, οι οποίες σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν «ένα αρχείο μεροληπτικών και απάνθρωπων πράξεων που διατηρούν ένα σύστημα απαρτχάιντ . «Οι ισραηλινές αρχές είναι σε θέση να χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου –ιδίως σε σημεία ελέγχου– για να παγιώσουν τις υπάρχουσες πρακτικές αστυνόμευσης που εισάγει διακρίσεις, διαχωρισμού και περιορισμού της ελευθερίας μετακίνησης, παραβιάζοντας τα βασικά δικαιώματα των Παλαιστινίων», καταλήγει η έκθεση.

Αυτή η επεμβατική τεχνολογία επιτήρησης που στοχεύει και παρακολουθεί τους Παλαιστίνιους συνθέτει ένα ήδη υπάρχον διαχωρισμένο σύστημα απαρτχάιντ στη Χεβρώνα, όπου η πόλη έχει χωριστεί σε δύο ζώνες, H1 και H2. Αυτά τα δύο τμήματα της Χεβρώνας χωρίζονται από ένα στρατιωτικοποιημένο σημείο ελέγχου που επιτρέπει τη συντήρηση και την επέκταση ενός παράνομου ισραηλινού οικισμού ακριβώς στη μέση της γειτονιάς Tel Rumeida που έχει θέα στην αγορά της παλαιστινιακής πόλης.

Εδώ γεννήθηκε το Youth Against Settlements αφού ένα παλαιστινιακό κτίριο που αρχικά καταλήφθηκε αρχικά από τον ισραηλινό στρατό και αργότερα από Ισραηλινούς εποίκους ανακτήθηκε για παλαιστινιακή χρήση μέσω μιας μη βίαιης άμεσης δράσης και νομικής εκστρατείας. Κάποτε μια πολυσύχναστη παλαιστινιακή γειτονιά, η Tel Rumeida φιλοξενεί τώρα περισσότερους από 700 παράνομους Ισραηλινούς εποίκους, βαριά οπλισμένους και προστατευμένους από τον στρατό. Η κύρια οδική αρτηρία, παλαιότερα γνωστή ως οδός Shuhada, μετονομάστηκε σε «Οδός Σικάγο» από τις ισραηλινές αρχές σε μια προσπάθεια να διαγράψουν την παλαιστινιακή κληρονομιά.

Κάθε χρόνο, ο Izzat και οι συνάδελφοί του με το Youth Against Settlements διοργανώνουν μια ετήσια πορεία που ονομάζεται εκστρατεία Open Shuhada Street, η οποία εφιστά τη διεθνή προσοχή στην παράνομη πολιορκία της πόλης. Όχι μόνο το Ισραήλ έχει καταλάβει και κατακερματίσει αυτή τη γειτονιά για να κάνει χώρο για τους Ισραηλινούς εποίκους, αλλά αλλάζει αυτήν την περιοχή για να ιουδαϊσμοποιήσει τη συνοικία – που σημαίνει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τον αποικισμό της περιοχής για να καθαρίσει εθνοτικά και να εκτοπίσει Παλαιστίνιους από εδώ, ώστε οι Ισραηλινοί έποικοι να μπορούν αναλαμβάνω. Αυτή η στρατιωτική στρατηγική χρησιμοποιείται για την προστασία, την επέκταση και τη σύνδεση άλλων εβραϊκών οικισμών κοντά στην προσπάθεια του Ισραήλ να εξασφαλίσει ένα εθνο-εβραϊκό κράτος.

Ένας έξυπνος σκοπευτής τεχνητής νοημοσύνης κάθεται σε ένα σημείο ελέγχου στην οδό Shuhada, δείχνοντας απευθείας την αγορά της Χεβρώνας, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι περνούν καθημερινά. Το Ισραήλ εγκατέστησε τον τηλεκατευθυνόμενο αυτόματο πυργίσκο το 2022. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, το έξυπνο σκοπευτή AI «χρησιμοποιείται ως μέτρο διασποράς «ως μέρος των βελτιωμένων προετοιμασιών του Στρατού για την αντιμετώπιση ανθρώπων που διαταράσσουν την τάξη. Ωστόσο, η εισαγωγή της τεχνολογίας AI, όπως το smartshooter, έχει απλώς αυξήσει τις εντάσεις στην πόλη. Οι κάτοικοι περπατούν στις γειτονιές τους με μια αίσθηση ανησυχίας, γνωρίζοντας ότι είναι πάντα υπό άγρυπνο βλέμμα.

Ακριβώς όπως η Γάζα έχει γίνει εργαστήριο και εκθεσιακός χώρος για τα «δοκιμασμένα στη μάχη» όπλα του Ισραήλ, η επιτυχία της τεχνολογίας και της βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου Hebron Smart City μέσω του Wolf Pack για την παρακολούθηση Παλαιστινίων θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει το Ισραήλ να επωφελείται, από τον παράνομο στρατό του, κατοχή της Παλαιστίνης και επιτήρηση Παλαιστινίων αμάχων.

Αυτό το «Αυτοματοποιημένο Απαρτχάιντ» απλώς καθιερώνει περαιτέρω τον διαχωρισμό των Παλαιστινίων και επεκτείνει το σύστημα απαρτχάιντ του Ισραήλ και την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

https://www.mintpressnews.com/automated-apartheid-walking-hebron-smart-city-documentary/287367/

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι

Απέξω το Ισραήλ είναι χώρα που μαζεύονται οι απανταχού Εβραίοι. Είναι έτσι το μόνο θεοκρατικό κράτος στον πλανήτη, που δίνει δικαιώματα βάσει θρησκείας. Στην ουσία όμως είναι ένα εργαστήριο τεχνολογίας για την ανθρώπινη υποταγή στο παγκόσμιο κεφάλαιο. Είναι κράτος που δημιουργήθηκε από τον οίκο Ροθτσάιλντ.

‘Οπως αναφέρει το Forbes:

Η συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Silicon Valley στον τεχνολογικό στίβο χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω, με την πρώτη επίσημη εγκατάσταση να χρονολογείται συχνά στο 1974 όταν η Intel άνοιξε την πρώτη της μονάδα ανάπτυξης εκτός των ΗΠΑ στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. 45 χρόνια αργότερα, η Intel είναι πλέον ο μεγαλύτερος εργοδότης ταλέντων τεχνολογίας στο Ισραήλ, έχοντας περίπου 12.800 υπαλλήλους σε 3 Κέντρα Ε&Α και άλλες εγκαταστάσεις όπου ο γίγαντας των chip αναπτύσσει το πιο προηγμένο υλικό του.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 220 αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες με δραστηριότητα σχετική με την καινοτομία στο Ισραήλ, ενώ περισσότερες από 650 ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας έχουν γραφεία στις ΗΠΑ. Ο τομέας της τεχνολογίας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο και στις δύο οικονομίες: στο Ισραήλ αντιπροσωπεύει το 8,7% του εργατικού δυναμικού, το 12% του ΑΕΠ και το 46% των εξαγωγών, ενώ στις ΗΠΑ καλύπτει το 9% του εργατικού δυναμικού, το 17% του ΑΕΠ και το 60% των εξαγωγών.

To Ισραήλ πέρα από τις Έξυπνες πόλεις, πρωτοστατεί και στο συνθετικό κρέας. Το Ισραήλ έγινε η Silicon Valley της foodtech. Το Ισραήλ έχει γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα του καλλιεργούμενου κρέατος.

GettyImages-1287488765

“Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών εταιρειών όπως η Microsoft, η Intel, η IBM και η Motorola, δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ εδώ και είκοσι χρόνια, ενώ ορισμένες εταιρείες μόλις πρόσφατα βλέπουν ευκαιρίες για επέκταση στη χώρα.

Μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες περιλαμβάνουν τους φαρμακευτικούς γίγαντες Teva και Perrigo, καθώς και την εταιρεία ασφάλειας πληροφορικής, Check Point Software Technologies. Έχουν ήδη υπάρξει πάνω από 200 ισραηλινές εταιρείες που έχουν προσφέρει I.P.O. στο NASDAQ και, μέσα σε ένα χρόνο, αναμένεται να υπάρχουν τρεις ισραηλινές εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Και οι τρεις εταιρείες, η Mellanox Technologies Ltd., η EZchip Semiconductor Ltd. και η Given Imaging, είναι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και βιοεπιστημών.”

Είναι γνωστό πως το Ισραήλ εξειδικεύεται σε προγράμματα παρακολουθήσεων. Το είδαμε και στην χώρα μας με το Predator και Pegasus. Παρακολουθούν ώστε μετά να μπορούν να εκβιάσουν. Την ίδια στιγμή καυχώνται πως είναι παγκόσμια υπερδύναμη στην κυβερνοασφάλεια, και μπορούν να προστατέψουν τις χώρες από κυβερνοεπιθέσεις.

Θεωρεί ο Νετανιάχου πως είναι τεράστια οικονομική ευκαιρία να προσφέρει προστασία στις χώρες από κυβερνοεπιθέσεις. "Όταν μιλάω για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αναφέρομαι στην εθνική πτυχή και τη βιομηχανική πτυχή, δηλαδή πώς να παρέχουμε λύσεις ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο και πώς να παρέχουμε λύσεις ασφάλειας στον υπόλοιπο κόσμο. «Αυτή η συνεργασία είναι δύσκολη, ωστόσο, γιατί συνεπάγεται αλλαγή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συγκληθεί μια συνάντηση μεταξύ εθνικών ηγετών και επιχειρηματιών υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να προωθηθεί αυτή η αλλαγή. "Ένα μεγάλο μέρος των υπαρχουσών τεχνολογιών στον κυβερνοχώρο ξεκίνησε στο Ισραήλ και ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Το γεγονός ότι αυτή η διάσκεψη πραγματοποιείται στο Ισραήλ και συμμετέχετε σε αυτήν είναι απόδειξη αυτού. Θέλω το Ισραήλ να γίνει μια κυβερνοδύναμη, και στο την ίδια στιγμή καταλύτης για τις παγκόσμιες δυνατότητες στον κυβερνοχώρο».”

Το πρόγραμμα Talpiot (Εβραϊκά: תוכנית תלפיות) είναι ένα ελίτ εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για νεοσύλλεκτους που έχουν επιδείξει εξαιρετική ακαδημαϊκή ικανότητα στις επιστήμες και το ηγετικό δυναμικό. Οι απόφοιτοι επιδιώκουν διπλή τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ υπηρετούν στον στρατό και χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για να προωθήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη των IDF σε τεχνολογικές ηγετικές θέσεις.Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 1979.

Όπως αναφέρει το Huffington Post, To Talpiot έχει επιφορτιστεί να κρατήσει το Ισραήλ μια γενιά μπροστά από ένα Ιράν που ενισχύεται γρήγορα και τεχνολογικά ικανό, καθιστώντας αυτό το βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο. Η μονάδα πρέπει επίσης να βοηθήσει το Ισραήλ να παραμείνει μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες μεγάλες χώρες με ισχυρούς στρατούς, καθώς αυτές οι χώρες συχνά προμηθεύουν τους εχθρούς του Ισραήλ με προηγμένα όπλα και στρατιωτική τεχνολογία.

2016-03-05-1457150854-9470778-IsraelsEdgecover.jpg

Η Μονάδα 8200 είναι ένας επίλεκτος κλάδος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που ειδικεύεται στην (SIGINT), δηλαδή στην ασφάλεια υπολογιστών και σε πιο σκοτεινά, πιο αμφιλεγόμενα πράγματα, όπως κατασκοπεία και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο (Stuxnet & NSO Group's Pegasus Malware). Η Μονάδα μοιάζει με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) στις Η.Π.Α.

Δύο εταιρείες που πρέπει να προσέξετε ποιοι ιδρύθηκαν από το Unit 8200 Alumni είναι: η Team8 και η OurCrowd. Αυτές οι δύο εταιρείες είναι Venture Capitalists που συγκεντρώνουν ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές από αυτές είναι νεοφυείς επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από αποφοίτους της Μονάδας 8200. Το Team8 ιδρύθηκε από τον πρώην διοικητή της Μονάδας 8200 Nadav Zafrir και μόλις πρόσφατα, το OurCrowd ξεκίνησε ένα spin-off που ονομάζεται OurNetwork.

Όπως γράφει και ο Antony Loεwenstein στο βιβλίο του το Παλαιστινιακό Εργαστήριο, “η χρήση τεχνολογίας υψηλής ποιότητας από τον ισραηλινό στρατό για τον περιορισμό και την παρακολούθηση της μετακίνησης εκατομμυρίων Παλαιστινίων, καθώς και η βόμβα κορεσμού στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, παίζουν συχνά στο πεδίο των πωλήσεων. Σε τελική ανάλυση, καμία στρατηγική μάρκετινγκ δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η "δοκιμασμένη με μάχη".

Ένα ιδιαίτερα επικερδές όφελος για τις επιχειρήσεις ήρθε με τη μορφή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Ακόμη και πριν από τις επιθέσεις, η ισραηλινή βιομηχανία όπλων «είχε εθιστεί στην ατελείωτη αγελάδα μετρητών των απολυταρχιών που χρειάζονται οπλισμό».

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι. Είναι θέμα χρόνου πότε θα εφαρμοστούν αυτές οι τεχνολογίες σε όλους μας.

Εν κατακλείδι, πρέπει να είναι κανείς ή σε άγνοια, ή με πλύση εγκεφάλου, ή ψυχοπαθής για να στηρίζει το Ισραήλ.

Όπως λέει και η Κέιτιλιν Τζόνστον,

Δεν αντιτίθεμαι στη σφαγή στη Γάζα επειδή αγαπώ τη Χαμάς ή μισώ τους Εβραίους ή αγαπώ το Ισλάμ ή μισώ την Αμερική.

Δεν αντιτίθεμαι στο σφαγείο στη Γάζα γιατί είμαι αριστερός ή κομιτατζής ή αναρχικός ή αντιιμπεριαλιστής.

Αντιτίθεμαι στο σφαγείο στη Γάζα γιατί δεν είμαι γαμημένος ψυχοπαθής.

Το να εναντιωθείς στη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα είναι τόσο προφανές, τόσο κοινή λογική, μια τόσο ελάχιστη θέση, θεμελιώδους επιπέδου, Being Human 101 που αν δεν σου είναι αμέσως αυτονόητο αφού μάθεις τα βασικά γεγονότα, το πρόβλημά σου είναι πολύ, πολύ πιο βαθιά από οποιαδήποτε ιδεολογία ή προκατάληψη ή προκατάληψη μπορεί να έχετε. Κάτι δεν πάει καλά με εσένα ως άτομο.

Εάν υποστηρίζετε τη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα, έχετε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από το να μην έχετε απλώς το σωστό σύστημα πεποιθήσεων ιστισμού ή ισμού. Απλώς έχετε μπερδευτεί μέσα σας. Η προετοιμασία σου σε έχει μετατρέψει σε έναν γενικά άθλιο άνθρωπο. Έχετε βαθιά και απίστευτα συνεπακόλουθα ελαττώματα στον χαρακτήρα σας και δεν θα ωριμάσετε ως άτομο μέχρι να τα θεραπεύσετε και να τα ξεπεράσετε.

Το να εναντιωθείς στις φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Γάζα δεν σε κάνει καλό άνθρωπο, απλώς σε κάνει έναν κανονικό άνθρωπο – και το να υποστηρίζεις τις θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα σε κάνει κακό άνθρωπο. Κανείς δεν παίρνει βαθμούς για να εναντιωθεί σε μια ενεργό γενοκτονία. Αυτή είναι απλώς η βασική, ελάχιστη απαίτηση για έναν φυσιολογικό άνθρωπο με ένα λειτουργικό κέντρο ενσυναίσθησης στον εγκέφαλό του. Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το βασικό, απολύτως ελάχιστο πρότυπο, αξίζει να σας αντιμετωπίζουν με καχυποψία και περιφρόνηση, και όποιος στην προσωπική σας ζωή ενδιαφέρεται για την αλήθεια, την ηθική και την ανθρωπιά θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά τη σχέση του μαζί σας.

Σκληρές αλήθειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »