Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Ράφα που έχουν βρει καταφύγιο 1,5 εκατομμύριο άμαχοι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι απο τα σπίτια τους, απαγορεύοντας κάθε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή!

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Ράφα και την υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας, καθώς Παλαιστίνιοι άμαχοι και εκτοπισμένοι από τα βόρεια παραμένουν παγιδευμένοι μετά την κατάληψη του ζωτικού περάσματος στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Κι ενώ όλος ο πλανήτης είναι εξοργισμένος με την στάση του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, που πλέον κατηγορείται απο το Διεθνές Δικαστήριο για γενοκτονία. Τα Μητσοτακικά ντόπια ΜΜΕ παρουσιάζουν ως κατήγορο του Νετανιάχου για γενοκτονία τον… Ερντογάν!

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας, όπου περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους έχουν βρει καταφύγιο εκεί. Τα Ισραηλινά αεριωθούμενα βομβαρδίζουν συνεχώς την πόλη της νότιας Γάζας σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά…

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία φυσική παρουσία στο σημείο διέλευσης της Ράφας, διότι το Ισραήλ μας αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτήν τη ζώνη», η οποία αποτελεί το

κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο Γενς Λάρκε, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε, ότι μια πλήρους κλίμακας εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα θα ήταν «στρατηγικό λάθος, πολιτική καταστροφή και ανθρωπιστικός εφιάλτης».

«Κάθε μέρα που οι ισραηλινές αρχές εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές αμάχων, όλο και περισσότεροι Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν να πεθάνουν», αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση του Ισραήλ κατά της Ράφα, όπου «περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πολίτες συνωστίζονται σε ένα στενό κομμάτι γης», κινδυνεύει να μετατρέψει το πρώην καταφύγιο των αμάχων «σε νεκροταφείο», δήλωσε η Avril Benoit, εκτελεστική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο είναι σκληρές αλλα είναι μόνο ένα δείγμα της γενοκτονίας που συντελείται με την βοήθεια των ΗΠΑ και δυστυχώς με την συναίνεση της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε σήμερα ότι ο στρατός είναι έτοιμος να “εντείνει” τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς “σε όλη τη Λωρίδα” της Γάζας.

“Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε για να φέρουμε πίσω τους ομήρους, όμως αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα εντείνουμε την επιχείρηση σε όλη τη Λωρίδα – στον νότο, στο κέντρο και στον βορρά”, δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ εν μέσω των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο, όπου το Ισραήλ έστειλε αντιπροσωπεία έπειτα από εβδομάδες άκαρπων συνομιλιών.

“Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί έως ότου εξοντώσουμε τη Χαμάς στην περιοχή της Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας ή μέχρι να επιστρέψει ο πρώτος όμηρος”, δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Χαμάς εξέδωσε μία ανακοίνωση όπου λέει πως η επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός.

Εντούτοις, ένας άλλος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς δέχθηκε τη συμφωνία για ανά φάσεις εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων που πρότεινε το Ισραήλ την 27η Απριλίου με ελάχιστες αλλαγές, που δεν επηρέασαν τα βασικά σημεία της πρότασης.

Επιπλέον, η Χαμάς προτείνει την απελευθέρωση 18 ομήρων στην πρώτη φάση της εκεχειρίας, αντί για 33 που θα απελευθερώνονταν βάσει προηγούμενων προτάσεων, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν σε μια μεταγενέστερη φάση.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »