Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Χαλέπι – o στρατός απελευθέρωσε το σταθμό υδροδότησης στη συνοικία Suleiman al-Halabi και ..

 …12 συνοικίες στο Ανατολικό τμήμα. ΦΩΤΟ


O συριακός στρατός ανέκτησε από τους τρομοκράτες τον σταθμό υδροδότησης στη συνοικία Suleiman al-Halabi στην πόλη του Χαλεπίου.

“Mετριοπαθείς αντάρτες” χρησιμοποιήσαν τον έλεγχο της για να κόβουν τ΄αποθέματα νερού στον τοπικό πληθυσμό της πόλης. Τώρα οι μηχανικοί του κράτους εργάζονται πυρετωδώς για ν΄αποκαταστήσουν τη διοχέτευση νερού στην
περιοχή.

 - Εικόνα1

Tο ρωσικό Κέντρο για την Επανασυμφιλίωση αναφέρει ότι :“οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν ν΄απελευθερώνουν το βόρειο τμήμα του Ανατολικού Χαλεπίου από τους τρομοκράτες.40% του ανατολικού μέρους της πόλης απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες .” Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν επίσης υπό τον έλεγχό τους 12 συνοικίες του Α Χαλεπίου ανέφερε το κέντρο.


Νωρίς τη Δευτέρα το Κέντρο ανακοίνωσε ότι 10 συνοικίες και πάνω από 3000 κτίρια απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες της Al-Nusra .Οι τρομοκράτες επίσης απωθήθηκαν έξω από την συνοικία κλειδί al-Qadisiyah του Χαλεπίου.southfront 28.11.16

Ο στρατός εντόπισε ποσότητες εκρηκτικών και εργαστήρι παραγωγής τους στον υδροδοτικό σταθμό που ανακατέλαβε.

 - Εικόνα3

 - Εικόνα4

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε όλο το ΒΑ Χαλέπι-

15179014_1262272063831831_5093889353932064763_n

Oι  »αντάρτες » έχασαν τον έλεγχο όλου του ΒΑ τους προπύργιου του Χαλεπίου μετέφερε τη Δευτέρα το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), καθώς οι δυνάμεις του στρατού συνέχισαν την επίθεσή τους για ν΄ανακτήσουν ολόκληρη την πόλη.
Ο στρατός ανέκτησε τη Δευτέρα τις συνοικίες Sakhour, Haydariyé και Cheikh Khodr, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές ανακατέλαβαν τη συνοικία Cheikh Fares από τους  »αντάρτες » μεταδίδει το OSDH.

« Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο όλων των συνοικιών του ΒΑ Χαλεπίου και πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα τους έπειτα από το 2012 », αναφέρει η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο OSDH.

Τα κρατικά μίντια ομοίως έκαναν ειδική μνεία στην απελευθέρωση των συνοικιών Sakhour και Haydariyé, μεταδίδοντας εικόνες με χιλιάδες πολίτες που διέφυγαν από το Α Χαλέπι αυτές τις τελευταίες ημέρες.



Η απελευθέρωση από το στρατό το Σάββατο της συνοικίας Massaken Hanano της πιο μεγάλης του Α Χαλεπίου σημάδεψε την αρχή αυτής της σημαντικής προέλασης του στρατού.
Η ανάκτηση της συνοικίας Sakhour είναι στρατηγικής σημασίας γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο ο στρατός έκοψε οριστικά το Ανατολικό Χαλέπι στα δύο.AFP28/11/2016

Σύμφωνα με το southfront 28.11.16 ο συριακός στρατός απελευθέρωσε τη συνοικία Sheikh Khizir και έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του όλο το βόρειο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου.

Τοπικό μέσο αναφέρει ότι ο στρατός ανακατέλαβε όλο το βόρειο τμήμα των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου απελευυθερώνοντας 20 χλμ σε δύο 24ωρα.

dimpenews

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ