Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν στην Συρία – Ανοικτή πολεμική εμπλοκή της Αιγύπτου

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛ-ΣΙΣΙ

Σε μια εξέλιξη που πρόκειται να ανατρέψει δραματικά τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση στη Χάμα αυτή την αυτή την εβδομάδα.

Αυτό αναφέρει το Al masdar news επικαλούμενο την εφημερίδα του Λιβάνου As-Safir.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα αιγυπτιακά μαχητικά πρόκειται να πάρουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της ISIS ενώ παράλληλα θα προσφέρουν βοήθεια υποστήριξης και στην συριακή Αεροπορία, πιθανότατα με ανταλλακτικά για τα μαχητικά της Συρίας.

 Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ και η Αίγυπτος διαθέτει τεράστιες ποσότητες ανταλλακτικών τέτοιων αεροσκαφών καθώς στο παρελθόν ήταν ένα από τους μεγαλύτερους χρήστες σοβιετικών μαχητικών.

Εάν ισχύει η πληροφορία τότε έχουμε να κάνουμε με την πιο σημαντική εξέλιξη μετά την ρωσική αποστολή αεροσκαφών στη Συρία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια θεαματική κίνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι ο οποίος συντάσσεται ανοικτά πλέον κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας και σε πλήρη συνεργασία με την Μόσχα και την ρωσική Αεροπορία η οποία βρίσκεται ήδη εκεί.

Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η Αίγυπτος έχει  αποστείλει 18 πιλότους ελικοπτέρων στην
αεροπορική βάση της Χάμα οι οποίοι έχουν ήδη πετάξει  σε επιχειρήσεις εναντίον στόχων τρομοκρατών με εξοπλισμένα μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Όπως αναφέρεται επιπλέον τον Ιανουάριο η Αίγυπτος πρόκειται να στείλει στη Συρία μεγάλο αριθμό στρατευμάτων τα οποία δε θα περιοριστούν στην αεροπορική βάση της Χάμα αλλά θα εμπλακούν σε επιχειρήσεως σε όλα τα μέτωπα του πολέμου στη χώρα, κατά των τρομοκρατών.

Να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi μόλις πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στον συριακό Στρατό καλώντας για τη δημιουργία ενός μετώπου μεταξύ του Κάϊρου, της Δαμασκού και της Βαγδάτης για την σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και για την ανατροπή της τουρκικής παρέμβασης στην περιοχή και κατά των προσπαθειών της Σαουδικής Αραβίας για κυριαρχία.

Σε χθεσινή συνέντευξή του σε πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε: «Πρώτα πρέπει να υποστηρίξουμε τον εθνικό Στρατό στην Λιβύη, να εξασφαλίσει τον έλεγχο σε όλη την λιβυκή επικράτεια και να θέσει εκτός μάχης όλα εκείνα τα εξτρεμιστικά στοιχεία που δρουν στη χώρα. Το ίδιο στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε και στην Συρία».

«Στηρίζουμε τον συριακό όπως και τον ιρακινό Στρατό» είπε ακόμη ο Αιγύπτιος πρόεδρος για να προσθέσει ότι οι εθνικοί Στρατοί των χωρών που έχουν πρόβλημα με την τρομοκρατία είναι εκείνοι που πρέπει να διατηρήσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή και όχι διεθνείς παρεμβάσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.



ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ