Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Προελαύνουν μέσα στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας οι σιίτες Χούθι (εικόνες, βίντεο)

TAΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Προελαύνουν οι Σιίτες Χούθι στην Σαουδική Αραβία καθώς οι δυνάμεις τους κατέλαβαν τέσσερις πόλεις στην περιφέρεια Jizan και αυτή την στιγμή κατέχουν μεγάλο μέρος συνολικά τριών περιφερειών του βασιλείου.

Ο βασιλικός Στρατός έχει ταπεινωθεί μέσα στο έδαφός του στις νότιες περιφέρειες Jizan, Αζίρ και Ναζράν. Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Ναζράν που είναι η ομώνυμη πόλη είναι μια Μητρόπολη και έχει μισό εκατομμύριο κατοίκους και τελεί υπό μερική πολιορκία!

Οι μονάδες των Χούθι λοιπόν κατέλαβαν τις πόλεις Sharq Al-Bahtit , Qilal Al-Qarn, Al-Kars και μια μικρότερη δίπλα απο την τελευταία.

Μόλις ολοκληρώθηκε η κατάληψή τους οι δυνάμεις των Χούθι απέκτησαν πλήρη έλεγχο πάνω στην
γραμμή εφοδιασμού του σαουδαραβικού Στρατού στην περιφέρεια Jizan. Είναι ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Qa’em Zabeed και την πόλη Al-‘Abadiyah


Φυσικά αυτό σημαίνει οτι οι Χούθι μπορούν να προελάσουν περαιτέρω μέχρι και την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας.


Κατά την επίθεση των Χούθι ο βασιλικός Στρατός έχασε πάνω από 100 στρατιώτες, έξι ΤΟΜΑ Bradley και δύο άρματα μάχης Abrams όπως και άλλα οχήματα.


Όπως όλα δείχνουν οι Χούθι είναι πολύ καλύτεροι στον πόλεμο της ερήμου και παρά το γεγονός ότι το Ριάντ διαθέτει σαφώς ανώτερο εξοπλισμό οι Ένοπλες Δυνάμεις του υστερούν στο αξιόμαχο.


saudi-aramco_jizan_refinery_map





το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ