Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού στρατού

To υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατήγγειλε σήμερα ότι οι αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού στρατού και ότι περίπου 30 στρατιώτες εισέπνευσαν επικίνδυνες ουσίες κατά την επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ και οι περισσότεροι από τους Σύρους στρατιώτες που νόσησαν, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο του Χαλεπιού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ κατήγγειλε ότι οι τρομοκράτες στο Χαλέπι χρησιμοποιούν χλώριο εναντίον των συριακών στρατευμάτων και του άμαχου πληθυσμού συχνότερα, ωστόσο η Δύση δεν το έχει παρατηρήσει.

"Οι τρομοκράτες στο Χαλέπι χρησιμοποιούν χλώριο εναντίον των Σύρων στρατιωτών και των αμάχων συχνότερα. Εντούτοις, κανένας
από τους πολιτικούς που δηλώνουν δημοσίως ότι νοιάζονται για το Χαλέπι στη Γαλλία κι ειδικά στη Βρετανία δεν παρατηρούν αυτά τα εγκλήματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, θέλουν να αντιμετωπίζουν ως ενόχους μονάχα της συριακές αρχές" τόνισε ο Κονασένκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλεί εκ νέου την ηγεσία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) να στείλουν τους εμπειρογνώμονές του στο Χαλέπι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ