Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μάχη της Αλ-Μπαμπ: άμα θέλεις την ελευθερία σου βρίσκεις τρόπους και συμμάχους

Το Λάβαρο της Συριακής
Εθνικής Αντίστασης
Κούρδοι και Άραβες εθελοντές στο πλευρό του συριακού στρατού 5 χλμ. από την Αλ-Μπαμπ.


Σημαντικές εξελίξεις στη μάχη στα βόρεια και βορειοανατολικά της  Συρίας, κοντά στη στρατηγική πόλη της Αλ-Μπαμπ: εθελοντικές κουρδικές και αραβικές δυνάμεις μπήκαν στις τάξεις του τακτικού στρατού, υπό την επωνυμία Συριακή Εθνική Αντίσταση, αποκάλυψε η λιβανική εφημερίδα αλ Ακμπάρ.


Η τελευταία είχε διαμορφωθεί πολιτικά πριν δυόμισι μήνες, ως μέρος ενός συνασπισμού από συριακές δυνάμεις και προσωπικότητες που έθεσαν τρεις στόχους για τη δράση τους:


- Επίλυση των διαφωνιών μεταξύ των διαφορετικών συριακών συνιστωσών και να ενοποιηθούν οι δυνατότητές τους για την οικοδόμηση μιας ενωμένης και δημοκρατικής Συρίας.


- Να αντισταθούν στη τουρκική κατοχή και να επιστραφούν όλα τα συριακά εδάφη που κατέχει η Τουρκία από τη Τζαραμπούς μέχρι την Αλεξανδρέττα (σ.μτφ.: !!!). Αυτό
ισχύει για όλα τα κατεχόμενα εδάφη από την Τουρκία από την έναρξη της επίθεσης Ασπίδα του Ευφράτη τον περασμένο Αύγουστο, και εκείνα που βρίσκονται υπό κατοχή από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (σ.μτφ.:!!!).


- Να εργαστούν στο μέλλον για την απελευθέρωση όλων των κατεχομένων εδαφών στη Συρία. Σε νύξη, χωρίς καμία αμφιβολία, για τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.


Στο τέλος του περασμένου μήνα, έγινε αυτή η συμμαχία αισθητή στο πεδίο της μάχης: έπαιξε κεντρικό ρόλο για την απελευθέρωση της Ακαδημίας του Πεζικού στο Msalmiyyat και άλλων χωριών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, και αυτό στο πλευρό του συριακού στρατού.


Η επόμενη μάχη στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει είναι πιθανώς αυτή του Αλ-Μπαμπ, περιοχή υπό κατοχή του Νταές αλλά και περιζήτητη και από τους Τούρκους. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, αυτή η αντίσταση κατάκτησε πολλά χωριά και σήμερα βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από αυτή τη.


Αυτή η κουρδο-αραβική αντίσταση δεν έχει τίποτα να κάνει με μια άλλη κουρδο- αραβική ομάδα, ήτοι τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και με τη πολιτική τους πτέρυγα του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας (PYD), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. 

http://french.almanar.com.lb/120272

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ