Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κάνουν τον ΕΝΦΙΑ μόνιμο χαράτσι! Από την κατάργηση που υποσχόταν ο Τσίπρας

ΕΝΦΙΑ ως το… 2031: Από την κατάργηση που υποσχόταν ο Τσίπρας, στο μόνιμο «χαράτσι»

Αμέτρητες είναι οι υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τις διέγραψε μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Η δέσμευση για κατάργηση του ληστρικού φόρου που καθιερώθηκε το 2011 και επιβαρύνει άδικα και παράλογα σχεδόν 6.000.000 νοικοκυριά μόνο και μόνο γιατί έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, όχι μόνο ξεχάστηκε, αλλά με το πολυνομοσχέδιο επιβαρύνθηκαν ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν διπλό ΕΝΦΙΑ και όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας 200.000-300.000 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ προβλέπεται δε βάσει του πολυνομοσχεδίου, και για τα επαγγελματικά ακίνητα των εταιριών.

Μάλιστα, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, ομολόγησε κυνικά ότι δεν έπρεπε να δοθούν τόσες υποσχέσεις γιατί δεν θα τηρηθούν και ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει!

Ο φόρος, όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνιμος σίγουρα έως και το 2031, όπως αποκαλύφθηκε από
το περιεχόμενο του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Στα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπεται ότι ο κράτος θα έχει έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων - που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου - για μια 15ετία ακόμη.

Ο άδικος ΕΝΦΙΑ λοιπόν παγιώνεται για τα επόμενα 16 έτη!

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση των πιθανών πηγών εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ρητά προβλέπεται πως 54,4 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται τουλάχιστον έως το 2031!

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ, γνωστός και ως «χαράτσι», επιβλήθηκε στους Έλληνες το 2011 ως Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).

Στη συνέχεια, το 2013, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και μετά σε ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων)

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/702293/enfia-os-to-2031-apo-tin-katargisi-poy-yposxontan-o-tsipras-sto-monimo-xaratsi#ixzz4AgQzhq1U

Εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών της ΔΕΗ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 261 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εκρηκτικό είναι το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. Μέσα σε ένα τρίμηνο οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 4οο εκατ. ευρώ φθάνοντας συνολικά στα 2,7 δισ. ευρώ. Η ΔΕΗ επιχειρεί μέσα σε ένα πρόγραμμα ευέλικτων διακανονισμών με πολλές δόσεις και χωρίς προκαταβολή να βελτιώσει τη ρευστότητά της καθώς έχει φτάσει στο κόκκινο. Μέχρι στιγμής ένας αριθμός 145.000 πελατών της ΔΕΗ  έχει μπει σε καθεστώς διακανονισμών για συνολικές οφειλές περίπου 430 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα τη δυστοκία των καταναλωτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αντανακλά η διόγκωση των ληξιπροθέσμων οφειλών της ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος από τα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015 στα 2,7 δισ. το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που μέσα στην κρίση υποχρεώθηκαν να βάζουν προτεραιότητες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους. Στελέχη του Οργανισμού αναγνωρίζουν το γεγονός ωστόσο οι λογαριασμοί συσσωρεύονται και φουσκώνουν.

Αυξάνονται δε περαιτέρω από τα διάφορα τέλη υπέρ τρίτων και άλλες χρεώσεις που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 1/3 του συνολικού ποσού με αποτέλεσμα η αποπληρωμή να γίνεται ακόμη δυσκολότερη ακόμη και με ρυθμίσεις αφού στην πορεία διαπιστώνεται πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Η πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών φαίνεται και από τη σημαντικότατη υποχώρηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο του έτους στη χαμηλή τάση μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνται τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις σε ποσοστό 15,28%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό άλλωστε των ληξιπρόθεσμων οφειλών προέρχεται από τη χαμηλή τάση. Μόνο οι επισφάλειες από πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης το 2015 σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 472 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ έναντι 309 εκατ. ευρώ το 2014. Στους κακοπληρωτές ανήκει και το ελληνικό δημόσιο με συνολικές οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 261 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ της κεντρικής κυβέρνησης και τα 161 εκατ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/702296/ektoxeytikan-oi-lixiprothesmes-ofeiles-katanaloton-tis-deh#ixzz4AgQDuNBz
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ