Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οσμή τεράστιου σκανδάλου στις ΗΠΑ: «Προωθεί» την Χίλαρι η Google;

Τη στήριξη της Google προς την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον καταγγέλλει με εκτενές βίντεο η ιστοσελίδα SourceFed, υποστηρίζοντας ότι μέσω της εφαρμογής αυτόματης συμπλήρωσης αναζητήσεων, η Google προβάλλει τις θετικές αναζητήσεις για το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα εξηγεί ότι οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζητήσεων λειτουργούν προβάλλοντας στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων και των εφαρμογών αυτόματης συμπλήρωσης, τις αναζητήσεις που κάνουν συχνότερα οι χρήστες.

 Ωστόσο, στην περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον αυτό δεν φαίνεται να εφαρμόζεται, καθώς σύμφωνα με την SourceFed, καθώς αν κανείς πληκτρολογήσει «hillary clinton cri_», οι προτεινόμενες αναζητήσεις της Google είναι «crime reform (μεταρρύθμιση ποινικού κώδικα), crisis (κρίση) και crime bill 1994 (νομοσχέδιο ποινικού κώδικα 1994).

Ωστόσο, η ίδια αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης Yahoo και Bing, δεν οδηγεί στις ίδιες προτάσεις. Συγκεκριμένα, σχεδόν όλες οι
προτάσεις αφορούν αναζήτηση του κατά πόσον η ίδια η Κλίντον έχει κατηγορηθεί για εγκληματικές ενέργειες.

Μάλιστα, αν κανείς αναζητήσει τις συχνότερες αναζητήσεις μέσω της εφαρμογής trends της Google, θα διαπιστώσει ότι τα αποτελέσματα που η ίδια η εταιρεία προτείνει, στην πραγματικότητα δεν έχουν αναζητηθεί σχεδόν καθόλου.

Ουσιαστικά, υποστηρίζεται ότι η Google επιχειρεί να υπαγορεύσει τα ερωτήματα στους αναγνώστες, γεγονός που, όπως ξεκαθαρίζεται, δεν είναι παράνομο, αλλά είναι σίγουρα ανήθικο.

 Η ιστοσελίδα έχει κάνει λεπτομερή έλεγχο, τον οποίο παρουσιάζει στο βίντεο μέσω αποκαλυπτικών παραδειγμάτων.




Η απάντηση της Google σε όλα αυτά;

«Η Google δεν παίρνει μέρος υπέρ κανενός υποψηφίου. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι γιατί δεν καταλαβαίνουν απλώς πώς λειτουργεί το σύστημα. Ο αλγόριθμος που εφαρμόζουμε δεν οδηγεί υπέρ ενός ή άλλου προσώπου ή ή έρευνας. Οι προβλέψεις που κάνουμε για να συμπληρώσουμε μια φράση στη μηχανή αναζήτησης βασίζονται πάνω σε πολλά δεδομένα, εκ των οποίων ποιό είναι το πιο αναζητούμενο αντικείμενο».

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ