Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Παιδεία στο έλεος των εθνομηδενιστών

Ανδρέας Μουντζουρούλιας  Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών

Την ώρα που η οικονομία της πατρίδας μας συρρικνώνεται, με την νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση να ξεπουλά τα πάντα μέσω του Υπερταμείου στους τοκογλύφους δανειστές, η Αριστερά με την σιωπή του «Δεξιού» υπερπατριώτη Π. Καμμένου, «υπερασπιστή», όπως μας συνήθιζε να λέει των εθνικών θεμάτων και της Ορθοδοξίας, υλοποιεί αθόρυβα και απερίσπαστα την ιδεολογική της ατζέντα στην παιδεία και στην λαθρομετανάστευση.

Αργά, αλλά με μεθοδικό τρόπο, την στιγμή που η κοινωνία παρακολουθεί με τρόμο τα μέτρα που περνά άκοπα η συγκυβέρνηση από την Βουλή, οι μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ, με την ένοχη σιωπή της ΝΔ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», γκρεμίζουν καθετί που συγκροτεί την εθνική μας ταυτότητα.

Ο Υπουργός που δεν έχει καν πτυχίο πανεπιστημίου, έχει βάλει ως στόχο (;) να δημιουργήσει μια αντεθνική παιδεία, ενώ την ίδια στιγμή με τη μη ιστορικές του γνώσεις, προκαλεί το εθνικό αίσθημα με τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι οδοστρωτήρες του εθνομηδενισμού και της «πολιτικής ορθότητας’,’ κινούνται αθόρυβα και ύπουλα, δηλητηριάζοντας τις ψυχές και τις συνειδήσεις των ελληνόπουλων, που αντί για πολίτες με εθνική συνείδηση γίνονται γενίτσαροι χωρίς ταυτότητα και προορισμό.

Τι είναι ο Εθνομηδενισμός; Η απαξίωση κάθε έννοιας της
πατρίδας, του έθνους, της φυλής, των παραδόσεων, της γλώσσας. Αυτός είναι ο Εθνομηδενισμός. …

ΞΕΧΑΣΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Σχολείο χωρίς βαθμούς, παρελάσεις και προσευχή προτείνει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στις προτάσεις προβλέπεται και η κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η υποχρεωτική προσευχή. Και δεν είναι οι μόνες ρηξικέλευθες προτάσεις της, που προκαλούν αντιδράσεις τόσο από την Εκκλησία όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Για παράδειγμα, στο Λύκειο τα μόνα υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους μαθητές προτείνεται να είναι τα Αγγλικά και η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΙΛΗ

Άσχετος ή απλά επικίνδυνος; Η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου, στην οποία βασίστηκαν οι γλώσσες πολλών λαών δέχεται επιθέσεις από τους ίδιους τους Έλληνες ή καλύτερα Ελληνόφωνους.

Ο προκλητικός υπουργός Παιδείας προτείνει την κατάργηση στα ελληνικά σχολεία των Αρχαίων ελληνικών από την Α’ Γυμνασίου, αμφισβητώντας τη σημαντικότητα του μαθήματος.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και οι πιο ακραίοι «δημοτικιστές» από αυτούς που επικαλείται, προκειμένου να δώσει κύρος στην ανοησία που εκστόμισε, δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι η διδασκαλία των αρχαίων είναι παρά φύσιν.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Την ώρα που ο κ. Φίλης θέλει να μειώσει την σημασία των Αρχαίων Ελληνικών, στο εξωτερικό σε άλλες χώρες το μάθημα είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, στα 16 Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως υποχρεωτικό μάθημα σε 208 Κλασικά Λύκεια.

Στην Πολωνία λειτουργούν 3 Κλασικά Λύκεια Β/θμιας όπου διδάσκεται παράλληλα με την Αρχαία Ελληνική και ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός.

Στη Μ. Βρετανία η διδασκαλία των Αρχαίων είναι προαιρετική, στο πλαίσιο της διδασκαλίας ξένων γλωσσών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Κάθε σχολείο είναι αρμόδιο να αποφασίσει αν θα εντάξει τα Αρχαία Ελληνικά στο πρόγραμμά του. Ωστόσο σε κάποια από τα ιδιωτικά σχολεία το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών (Classics) προσφέρεται στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Ιδιαίτερη παράδοση και ποιότητα στις κλασικές σπουδές έχουν πολλά γνωστά Πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία

Τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.

Ιταλία

Στην Ιταλία τα Αρχαία διδάσκονται στα κλασικά Λύκεια.


Ρωσία

Στη Μόσχα τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών (RGGU), στο Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Πετροζαβόντσκ, στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας και στα εκκλησιαστικά λύκεια.

Αυστραλία

Τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως επιλεγόμενο μάθημα για τις Πολιτειακές εξετάσεις (Πανελλήνιες), σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας.

Σας αναφέραμε ελάχιστες χώρες, καθώς τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο Αντώνης Λιάκος τα τελευταία χρόνια κινείτο στον στενό πυρήνα των εκσυγχρονιστών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός των άλλων ήταν αυτός που ο απαιτητικός με τους συνεργάτες του- Κώστας Σημίτης, του είχε εμπιστευτεί τα ηνία ενός δημιουργήματος του. Ο καθηγητής έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚ, ενός ομίλου σημιτικής έμπνευσης που τα αρχικά του σημαίνουν «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της κοινωνίας» και μέλη του ήταν μια σειρά από γνήσια στελέχη του εκσυγχρονισμού.

Υπό την παιδαγωγική του ιδιότητα, είχε καλέσει ιστορικούς και δασκάλους «αντί να ενισχύουν την εθνική ταυτότητα, να δίνουν στους μαθητές τους τα εφόδια για να επιλέγουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους». Το ότι ο καθηγητής αμφισβητεί ήδη από οκταετίας ανοικτά την επιταγή του Συντάγματος στο άρθρο 16, παράγραφος 2, που θέτει ως σκοπό της παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, λέει πολλά, για το ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής παιδείας και για το ποια θα είναι η συνείδηση που θα διαμορφώσουν τα ελληνόπουλα.

Οι ανιστόρητες και προκλητικές του τοποθετήσεις αποδομούν το «παπαρρηγοπούλειο σχήμα της εθνικής συνέχειας του Ελληνισμού», θίγοντας νοητικά και συναισθηματικά παραδοσιακές πεποιθήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Μην ξεχνάμε πως ο κύριος Λιάκος υπήρξε και πνευματικός μέντορας της συγγραφέως, καθηγήτριας Μαρίας Ρεπούση, όπου με το βιβλίο της περί «συνωστισμού» προκάλεσε το εθνικό αίσθημα. Ενός βιβλίου που κρίθηκε απαράδεκτο και αποσύρθηκε, καθώς σύμφωνα με αυτό, «χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονταν στο λιμάνι (της Σμύρνης) προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν».

Οι εκφραστές του εθνομηδενισμού θέλουν να καταστήσουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία απλές «επιλογές» μεταξύ πολλών άλλων σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα κοσμοπολιτισμού.

Αν καταργείς το μάθημα των Θρησκευτικών, τότε θα πρέπει να καταργήσεις και τη διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης. Γιατί δεν βάζουν στην δημόσια ατζέντα το σχετικό ζήτημα; Μήπως ο πραγματικός τους στόχο είναι η αποδόμηση καθετί ελληνοχριστιανικού ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνία χωρίς συνείδηση;

Οι εθνομηδενιστές λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα της συνέχειας και της αξιοπρέπειας του Έθνους. …

Η εθνομηδενιστική αντίληψη δεν συμβαίνει μόνο στην αλλαγή θεώρησης της ιστορίας, αλλά και στην τεχνική αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων. …

Ο Ελύτης δίνει απάντηση σε όλους όσοι θέλουν να αποδομήσουν την ελληνική γλώσσα και ταυτότητα.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική.

Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου»

Πηγή:iThesis

Εικόνα από: blogindex.hu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ