ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Πάνω από 5 δισ. ευρώ τα κέρδη των διακινητών ανθρώπων το 2015

Οι διακινητές ανθρώπων κέρδισαν το 2015 πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol) και της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol)

Περίπου 9 στους 10 πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ευρώπη το 2015, βασίστηκαν σε δίκτυα εγκληματιών που εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες στις εμπόλεμες περιοχές, κερδίζοντας από 5 έως 6 δισ. Ευρώ.

Το κόστος για κάθε έναν από τους 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που εισήλθαν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, πλήρωσε κατά μέσο όρο από 3.000 έως 6.000 ευρώ στους διακινητές σύμφωνα με την έκθεση.

Προκειμένου να ξεπλύνουν τα χρήματα που κέρδισαν οι διακινητές, περνούσαν τα σύνορα των κρατών μεταφέροντας τα χρήματα και
 επενδύοντάς τα σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, μανάβικα, εστιατόρια και εταιρείες μεταφορών.

Σε μεγάλο βαθμό οι διακινητές προέρχονταν από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, διαθέτοντας όμως άδειες παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η βασική δομή των δικτύων διακίνησης προσφύγων περιλαμβάνει επικεφαλής που συντονίζουν τις ενέργειες καθ' όλο το μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής, οργανωτές που διαχειρίζονται δραστηριότητες τοπικά, μέσα από προσωπικές επαφές και καιροσκόπους διαμεσολαβητές, που βοηθούν κυρίως τους οργανωτές και ενδεχομένως να βοηθούν στην στρατολόγηση νέων μελών των δικτύων», αναφέρεται στην έκθεση.

Σημειώνεται τέλος, ότι τα κέρδη των διακινητών για το 2016 αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερα.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ