Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Julian Assange: Οργουελικό το μέλλον, το internet θα είναι εργαλείο καταστολής

Ο Julian Assange πιστεύει ότι στο εγγύς μέλλον, οι κυβερνήσεις του κόσμου θα ελέγχουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, όπως αναφέρει και ο Orwell στο “1984.”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του WikiLeaks, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ανατριχιαστικά με κυβερνητικούς αξιωματούχους να λαμβάνουν δείγματα DNA κατά τη γέννηση ενός παιδιού και θα το κωδικοποιούν την ταυτότητα του.

«Θα δούμε μια κατάσταση που στη Σουηδία υπήρχε για περισσότερο από μια δεκαετία… ο καθένας έχει έναν αριθμό, με το DNA του να έχει ληφθεί κατά τη γέννηση του. Το DNA θα είναι κωδικοποιημένο στις ταυτότητες ή θα συνδέεται με τα φορολογικά μητρώα, και πιστωτικούς λογαριασμούς,» δήλωσε ο Assange κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Νέα Υόρκη.

Ο Julian Assange σήμερα ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από την αστυνομία και
την πεταφορά του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει τις σουηδικές αρχές, που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά το σκάνδαλο της NSA, ο Assange έχει πει πολλές φορές ότι οδεύουμε προς ένα ολοκληρωτικό κόσμο, όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών, όπως η NSA και η GCHQ, θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκοπεύουν όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι έχουν διπλασιάζουν τις δυνατότητές τους κάθε 18 μήνες.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έχει καταστεί σαφές ότι οι εξουσίες εποπτείας που κατέχονται μόνο από την NSA είναι τεράστιες και ότι η υπηρεσία μπορεί να κατασκοπεύει σχεδόν οποιονδήποτε επιθυμεί χωρίς συνέπειες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται παράλληλα με τις μυστικές υπηρεσίες από άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ο αριθμός των ανθρώπων που κατασκοπεύουν είναι ακόμη πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φανταζόμαστε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το WikiLeaks έχει στην ευθύνη για ένα μεγάλο αριθμό σκανδάλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη διαρροή διπλωματικών εγγράφων από το Ιράκ με την βοήθεια της Chelsea Manning (παλαιότερα γνωστή σαν Bradley Manning) από το Ιράκ.

Η Manning εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης, αφού κατηγορούνται βάσει του νόμου περί κατασκοπείας. Ο Julian Assange πιστεύει ότι οι βρετανικές αρχές δεν θα τον στείλουν στη Σουηδία, όπως ισχυρίζονται, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες.


iguru.gr 
stergiog
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/julian-assange-orgoueliko-mellon-internet-einai-ergaleio-katastolhs.html
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ