Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κράτος επιστρέφει στους χριστιανούς γονείς τα παιδιά που τους είχε αφαιρέσει με την κατηγορία της "κατήχησης"

Τον περασμένο Δεκέμβριο έγραψε ο ΚΟ την απίστευτη ιστορία με τους χριστιανούς γονείς στη Νορβηγία που το κράτος τους άρπαξε και τα πέντε παιδιά (!) με την κατηγορία ότι τους έκαναν "κατήχηση". Το ζευγάρι είχε κατηγορηθεί για «ριζοσπαστισμό», ύστερα από καταγγελία της διεύθυνσηςτου σχολείου, επειδή μεγάλωνε τα παιδιά του με τις χριστιανικές πεποιθήσεις, που το κράτος θεώρησε "ακραίες". Πολλοί δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν την ιστορία. "Δεν γίνονται τέτοια πράγματα", είπαν. Πολλοί ό,τι και να διαβάσουν θα δυσκολευτούν αφάνταστα να πιστέψουν ειδήσεις που χαλάνε το "ιδεώδες" του "προοδευτικού"- και προπαντός - δημοκρατικούκράτους, που έχουν ακόμα μέσα τους. Άμα ποτέ ξυπνήσουν και ανοίξουν τα ματάκια τους ο Big Brother θα τους χαιδέψει στοργικά το κεφαλάκι και θα τους έχει ετοιμάσει και πρωινό.


Η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την απομάκρυνση των παιδιών, αλλά απορρίφθηκε.


Καθώς η ιστορία έγινε γνωστή, πάνω από 64.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν μια αναφορά για να επιστρέψουν τα παιδιά στην οικογένειά τους.


Τον Απρίλιο, Νορβηγική Υπηρεσία Προστασίας Παιδιού επέστρεψε το
μικρότερο από τα πέντε παιδιά στους γονείς Marius και RuthBodnariu (ο πατέρας είναι Ρουμάνος, η μητέρα Νορβηγίδα). Δεν είναι σαφές γιατί τα άλλα παιδιά δεν επιστράφηκαν ταυτόχρονα.


Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 100 δικηγόροι από όλο τον κόσμο και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγραψαν μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, στην οποία εξηγούσαν γιατί η απόφαση της κυβέρνησης να αρπάξει τα παιδιά παραβιάζει  εθνικό και διεθνές δίκαιο.


«Βρίσκουμε τα πραγματικά περιστατικά του διεθνούς αυτού περιστατικού απαράδεκτα όχι μόνο για νομικούς λόγους, αλλά και για ανθρωπιστικούς και ηθικούς λόγους. Θεωρούμε αυτές τις παραβάσεις ως τραγικές παραβιάσεις του εθνικού και του διεθνούς δικαίου. ... Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό η Νορβηγία να απελευθερώσει αμέσως τα παιδιά και να τα επιστρέψει πίσω στους βιολογικούς γονείς τους», έλεγε η αναφορά. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Ρουμανο-Αμερικανοί για την Επανένωση της Οικογένειας Bodnariu.

Την Πέμπτη, ο Ρουμάνος γερουσιαστής BenOniArdelean ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι μια έκθεση σχετικά με την υπόθεση των Bodnarius  εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).


«Η έκθεση θα εξετάσει σε ποιο βαθμό τα καταχρηστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Φροντίδας του Παιδιού (Barnevernet) από τη Νορβηγία είναι συμβατά με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα».


Η απόφαση να επιστρέψουν τα παιδιά στην οικογένειά τους είναι μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Δήμου Naustdal της Νορβηγίας και της οικογένειας.


Μετά το άκουσμα της καλής είδησης, οι Bodnarius έγραψαν μια επιστολή εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς τους πολλούς ανθρώπους που συσπειρώθηκαν για να τους υπερασπιστούν.


«Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας, την υποστήριξη, τις προσευχές, και την ενεργό συμμετοχή σας στην επανένωση της οικογένειας αυτής. Είθε ο Θεός να σας ευλογεί πλούσια και να σας ανταποδώσει όλα όσα έχετε κάνει για να ενωθεί ξανά αυτή η οικογένεια», έλεγε η ανακοίνωση.

ΚΟ: Αν δεν υπήρχε κινητοποίηση και πιέσεις από νομικούς και πολτικούς τίποτα δεν θα γινόταν

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ