Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Βιτρίνα κι ὁ Λάτσης!!


Τὸ «Ἑλληνικό» εἶναι ὅρος τοῦ ΔΝΤ, ποὺ ἐὰν δὲν ἔχῃ συμφέροντα κάποιος σχετιζόμενος μὲ τὸ ΔΝΤ, σκασίλα του μεγάλη…
Ὁ Λάτσης παραμένει, γιὰ τὴν διεθνῆ «ἐπενδυτικὴ κοινότητα», τῶν μεγαλοκαρχαριῶν τραπεζιτῶν, μία τρίχα ἀπὸ τὰ …ἀρχίδι@ τους!!!

Ὁ κάθε Λάτσης χρειάζεται ὡς βιτρίνα, ὡς Δούρειος Ἵππος, ὡς στόχος γιὰ τοὺς χαχόλους, πρὸ κειμένου νὰ μὴν στοχοποιοῦνται οἱ πραγματικοὶ πλιατσικολόγοι. Ὅπως δῆλα δὴ κι ὁ Μελισσανίδης ἢ ὁ Μαρινάκης ἢ ὁ ὁποιοσδήποτε ἄλλος, ποὺ στὸ ὄνομά του ἐκδίδονται δάνεια ἑκατομμυρίων, πρὸ κειμένου νὰ μεταφερθῇ τὸ κόστος τῆς κάθε «ἐπενδύσεως» στὶς πλάτες τῶν
λαῶν.



Βιτρίνα κι ὁ Λάτσης!!!2


Βιτρίνες σὰν τὸν Μελισσανίδη, κάνουν τὴν (ΠΟΛΥ) βρώμικη δουλειά!!!

Ὁ Μελισσανίδης ἀγόρασε τόν ΟΠΑΠ μέ δάνειο ἀπό τις ἀνακεφαλαιοποιημένες τράπεζες «Ἐθνική» καί «Πειραιῶς»


Συνεπῶς;

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΑΠΟ ΤΑ CAYMAN, ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΛΙΣ 31.000€, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

Βιτρίνα κι ὁ Λάτσης!!!1

Πολύ ωραία τα video που παρουσιάζονται για το Ελληνικό, για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και του κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αλλά δεν έχει απαντηθεί το κύριο ερώτημα: ποιοι είναι αυτοί που θα επενδύσουν το ποσό των 8 δις ευρώ και το κυριότερο πως θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια.

Αν πιστέψει κάποιος την εφημερίδα ΑΥΓΗ, την συμφωνία υπέγραψε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development, η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει μόνο την Lamda Development, ενώ η ανακοίνωση της Lamda Development, αναφέρει πως την συμφωνία υπέγραψαν εκτός από την ίδια την  εταιρεία και η εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.»

HELLINIKON Global I. S.A. 

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πως η συμφωνία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.» έχει υπογραφεί, από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, την «HELLINIKON Global I. S.A.» η οποία ιδρύθηκε στις 4-1-2014 με μοναδικό μέτοχο την «Sete Holdings S.à r.l (Λουξεμβούργο)» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 31.000€.

Η «Sete Holdings S.à. r.l.» ιδρύθηκε στις 29-12-2011 με μοναδικό μέτοχο την εταιρεία«AUREA FINANCE COMPANY SA» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 50.000€.

Η εταιρεία «AUREA FINANCE COMPANY SΑ» με έδρα το Λουξεμβούργο ιδρύθηκε στις 25-2-1994. Για την συγκεκριμένη εταιρεία γίνεται αναφορά στα Panama papers.

Το  Διοικητικό Συμβουλίου της «Hellinikon Global I S.A.» αποτελείται από τους:


  • Emmanuel Bussetil

  • Evgenia Paizi

  • David Barrett

Ο Emmanuel Bussetil αποτελεί Chief Financial Officer του Latsis Group ενώ συμμετείχε και στο Δ.Σ. της Lamda Development μέχρι τις 5-6-2014.

Η Evgenia Paizi αποτελεί Director of Business Planning  the SETE Family Office στη  Geneva και συμμετέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Lamda Development.

Butterfield Bank (Cayman) Limited

Στις 6 Φεβρουάριου 2012 και τις 500 μετοχές, αξίας 50.000€ της εταιρείας «Sete Holdings S.à.r.l»,  εξαγόρασε από την εταιρεία «Aurea Finance Company», η εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited» της οποίας τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:

Ονομασία εταιρείας: Butterfield Bank (Cayman) Limited

Αριθμός μητρώου εταιρείας: 15657

Διεύθυνση έδρας: 68, Fort Street, Grand Cayman KY1-1107, Cayman Islands

Διευθυντής εταιρείας: Alexandre MARGUET

Δηλαδή μία εταιρεία από τα Cayman, είναι ο μέτοχος της εταιρείας που υπέγραψε την σύμβαση για το Ελληνικό.

Για να βρεθεί το ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας από τα Cayman, θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.

Η μόνη πηγή πληροφόρησης που υπάρχει για την εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited», προέρχεται από το Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει υπηρεσίες, εταιρικών και τραπεζικών εργασιών, στις Βερμούδες, Μπαρμπάντος, τα νησιά Κέιμαν, αλλά και διεθνώς. Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής είναι ο Michael McWatt. Πιθανότατα η εταιρεία αποτελεί μέλος του ομίλου Butterfield Group με έδρα τα νησιά Cayman.

Στις 31-3-2014 η Lamda Development εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«H Lamda Development S.A. ενημερώθηκε σήμερα, 31.3.2014, από το ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Με την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνεται μια σύνθετη διαγωνιστική διαδικασία διαρκείας 27 μηνών.

Η Lamda Development S.A. και το Global Investment Group (το οποίο απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και λοιπά ευρωπαϊκά κεφάλαια) που υποστηρίζει την πρόταση της εταιρείας …»

Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, τις 31-3-2014, με την οποία ανακηρύχθηκε ο προτιμητέος επενδυτής, γίνεται αναφορά για επενδυτικό σχήμα, που στηρίζει την προσφορά της Lamda Development, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε ποιους συμμετέχουν στο σχήμα.

Στην ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας για το Ελληνικό, δεν γίνεται καμία αναφορά στο «Global Investment Group» παρά μόνο για την εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.». 

CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A(Liechtenstein)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lamda Development,  στις 16-3-2016 το 51% των μετοχών της, το κατέχει η  εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, «CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A.»

Η   CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A. ιδρύθηκε στις 2-7-1999 με κύριο μέτοχο τηνCONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION με έδρα το Liechtenstein. Η εταιρεία αυτή κατείχε τις 1999 μετοχές αξίας 199.900 USD ,ενώ ο Dr. Johannes Burger κατείχε 1 μετοχή αξίας 100 USD.

Στο αρχικό διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετείχαν ως διευθυντές οι:


  • Cheikh Rayaz Uddin Ahmed

  • Photios S. Antonatos

  • Jacques Schroeder

O Photios S. Antonatos είναι σήμερα μέλος του Δ.Σ. της Lamda Development και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: :

«Ο κ. Φώτιος Αντωνάτος, κάτοικος Γενεύης, είναι νομικός σύμβουλος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρείες συμμετοχών και εταιρείες με λειτουργικό αντικείμενο, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και μέλος του International Board of Advisors του Πανεπιστημίου Tufts.»

Μετά την ίδρυση της εταιρείας έγινα αρκετές μεταβολές, με αυξομειώσεις του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και της σύστασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Στις 29 Αυγούστου 2005 το Δ.Σ. της εταιρείας αποτελούσαν οι


  • Spiro J. Latsis

  • Apostolos Tamvakakis

  • Peter Kalantzis

  • Emmanuel Bussetil

  • Fotis S. Antonatos

  • Michel Bourrit

Το ποιο πρόσφατο Δ.Σ. της εταιρείας όπως συστάθηκε στις 28-12-2011, αποτελείται από τους:


  • Spiro J. LATSIS

  • Peter KALANTZIS

  • Emmanuel BUSSETIL

  • Fotis S. ANTONATOS

  • Michel BOURRIT

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda Development αποτελείται από τους:


  • Αναστάσιος Γιαννίτσης

  • Ευάγγελος Χρόνης

  • Οδυσσέας Αθανασίου

  • Φώτιος Σ. Αντωνάτος

  • Γιώργος Γεράρδος

  • Οδυσσέας Κυριακόπουλος

  • Ευγενία Παΐζη

  • Δημήτρης Πολίτης

  • Akshay Shah

Η ιστορία με τα 28 ακίνητα αποδεικνύει περίτρανα, πως την τρόικα, δεν την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά της, αλλά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρότι οι εισαγγελείς έχουν κινηθεί νομικά ενάντια των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρόικα δεν ασχολείται καθόλου με την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός δηλαδή της ζημίας για το ελληνικό δημόσιο των 580 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία πρακτικά θα έπρεπε να καταλήξουν στους δανειστές, ενώ εντυπωσιακό είναι πως  η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί για να εξετάσει πιθανό στήσιμο του διαγωνισμού από τους εμπλεκόμενους.

Το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στην τρίτη εταιρεία που υπέβαλε προσφορά και τελικά αποκλείστηκε, την DOLPHIN CAPITAL REIT LTD…

Και στην περίπτωση του Ελληνικού, την τρόικα δεν την ενδιαφέρει το τίμημα, αλλά να υπογραφεί βιαστικά η σύμβαση, ενώ γνωρίζει πως υπάρχει μία μόνο προσφορά, με τίμημα εξαιρετικά μικρό.

Η υπόθεση των 28 ακινήτων έχει πολλά κοινά με την υπόθεση του Ελληνικού.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Γνωρίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ποιά είναι τα φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι των εταιρειών:


  • Butterfield Bank (Cayman) Limited και

  • CONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION (Liechtenstein);

Ο πολυπράγμων και λαλίστατος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση που υπέγραψε;

Ο κ. Πιτσιόρλας πριν δύο μέρες, στη δήλωση του: «…Υπάρχουν βεβαίως τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα…» μήπως εννοεί τις δύο offshore που τελικά είναι αυτές που ουσιαστικά υπέγραψαν τον συμφωνία για το Ελληνικό;

Από την δεύτερη φάση του διαγωνισμού γιατί τρεις όμιλοι αποχώρησαν και δεν έδωσαν προσφορές, δεν ήταν φορολογικοί οι λόγοι;

Για τον Τσίπρα δεν χρειάζεται να αναφερθεί τίποτα, τσάμπα του έστειλε εξώδικο ο Μανώλης Γλέζος. Ο Τσίπρας έχει διαλέξει τον δικό του δρόμο, ο Πρόεδρος όμως της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωνε προχθές στον Χατζηνικολάου πως « κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση για να αλλάξει η σύμβαση για το Ελληνικό αλλά δεν μπορούσαμε να καταγγείλουμε την σύμβαση», πως θα φέρει στην Βουλή για έγκριση μια σύμβαση που υποτίθεται αφορά μία επένδυση 8 δις από μία εταιρεία με κεφάλαιο μικρότερο από ενός μπακάλικου, μόλις 31.000 ευρώ;

Η πρώτη έρευνα που θα διατάξει η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, θα αφορά το Ελληνικό;

πηγὴ

Συνεπῶς ἀγαπητοί μου τώρα ἐξηγεῖται τὸ γιατὶ ὁ Μαριάννα περίμενε 4,5 ὀρθοστατοῦσα τὸν Ποῦτιν.

Βιτρίνα κι ὁ Λάτσης!!!3


Χαρίζουν (ὁριστικῶς) καὶ τὸ Ἑλληνικό!!!


Πρέπει νὰ πέφτῃ πολὺ μεγάλη ἐκμετάλλευσις τοῦ ὀνόματος-βιτρίνα Λάτση. Πρὸς τοῦτον καὶ ἡ τόση ὀρθοστασία.
Ἔχει, προφανῶς, νὰ κάνῃ μὲ τὴν ἀπελπισία!!!
(Ναί, μᾶλλον τοὺς ἔχουν γιὰ μεγάλη ἐκμετάλλευσιν… Λέμε!!!)

Φιλονόη

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ