Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ρευστοποίηση…

 Οι παρακάτω 3 εικόνες δείχνουν κάτι το οποίο άλλες εποχές, όχι πολύ μακρινές στο χρόνο αλλά απαγορευμένες όλο και περισσότερο, ήταν σοβαρό σήμα κινδύνου, προειδοποίηση για την εδραίωση ολοκληρωτισμού. Πρόκειται για τον ορισμό του τι είναι εμβόλιο, απ’ τα αμερικανικά cdc – και την “διολίσθησή” του…

1ος ορισμός, ο κανονικός (ως το 2015):

Εμβολιασμός είναι η ένεση ενός νεκρού ή αδυνατισμένου μολυσματικού οργανισμού με σκοπό να εμποδιστεί η ασθένεια.

2ος ορισμός, με μια πρώτη στρατηγική μετατόπιση στις έννοιες (απ’ το 2015 ως το 2021):

Εμβολιασμός είναι η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα έτσι ώστε να παραχθεί ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Πρόκειται για ταυτολογία: εμβολιασμός είναι … ένα εμβόλιο… (!!!) Αυτή η ταυτολογία θολώνει το τι είναι ένα «εμβόλιο». Καθόλου τυχαία. Μετά την αποτυχημένη υγιεινιστική εκστρατεία της «γρίπης των χοίρων», το 2009/2010, σε

διάφορα καπιταλιστικά κράτη έγινε μια «διακριτική προσθήκη» στον ορισμό του «εμβόλιου». Μαζί με τον νεκρό ή αδυνατισμένο μολυσματικό οργανισμό προστέθηκαν και μέσα που ως τότε χαρακτηρίζονταν γενετικές θεραπείες. (Στη γερμανία, για παράδειγμα, αυτή η προσθήκη πέρασε απαρατήρητη μέσα σ’ ένα «πολυνομοσχέδιο» το καλοκαίρι του 2009…) Η ταυτολογία του παραπάνω αμερικανικού ορισμού οφείλεται στο ότι (για λόγους παραπλάνησης) αντί να προστεθεί και το «γενετική θεραπεία» αφαιρέθηκε ο νεκρός ή αδυνατισμένος μολυσματικός οργανισμός… και στη θέση του, για να μην υπάρχει κενό, μπήκε, με εγκεφαλικό κεφαλοκλείδωμα, η λέξη «εμβόλιο».

Όσο για την ανοσία; Είναι η α-νόσηση, δηλαδή η μη αρρώστια (όπως στον 1ο ορισμό).

3ος ορισμός, με μια δεύτερη στρατηγική μετατόπιση στις έννοιες (απ’ τα μέσα του 2021 και μετά):

Εμβολιασμός είναι η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα έτσι ώστε να παραχθεί προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Αφού η ταυτολογία «εμβολιασμός είναι … το εμβόλιο»! καθιερώθηκε, φεύγει τώρα και η ανοσία, δηλαδή η μη νόσηση, και αντικαθίσταται απ’ την «προστασία». Συνεπώς ο «εμβολιασμός που είναι … εμβόλιο» (οτιδήποτε, δηλαδή, διαφημιστεί σαν τέτοιο) ούτε εμποδίζει την ασθένεια (1ος ορισμός) ούτε παράγει ανοσία (2ος ορισμός)… «Προστατεύει».

Τι είναι, όμως, «προστασία»; Μαθαίνουμε: «προστασία» είναι η αύξηση των κερδών των φαρμακομαφιών, αφού κατά τα υπόλοιπα με τις mRNA πλατφόρμες ΚΑΙ μολύνεται κάποιος, ΚΑΙ μεταδίδει, ΚΑΙ αρρωσταίνει, ΚΑΙ αρρωσταίνει σοβαρά έως θανάσιμα (περισσότερα στη συνέχεια) – πέρα απ’ τις δολοφονικές παρενέργειες που μπορεί να υποστεί. Με δυο λόγια η «προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια» είναι θέμα marketing και στατιστικών παραμυθιών: περιλαμβάνει ΚΑΙ την παραγωγή νοσηρότητας ΚΑΙ την πρόκληση θανάτων, αλλά αυτά είναι … fake news που στη δύση τα διαδίδουν οι … ρώσοι και οι κινέζοι… που ζηλεύουν τις τεχνολογίες μας…

Δώστε σημασία. Δεν είναι ο μόνος ορισμός που αλλάζει εδώ και λίγα χρόνια. Είναι ένας ανάμεσα σε πολλούς. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια δημαγωγική γενική εκστρατεία ρευστοποίησης των εννοιών (ακόμα και εννοιών όπως πραγματικότητα, αλήθεια, προσωπική αξιοπρέπεια, μνήμη…), μια εκστρατεία που είναι το πύον του μεταμοντερνισμού, μια εκστρατεία σχετικοποίησης λέξεων, εννοιών, κοινωνικών σχέσεων, που μετατρέπει τον λόγο (ξανά) σε πεδίο άσκησης της βίας της κάθε εξουσίας.

Στο «1984» ο Orwell προειδοποιούσε ότι η ανακατασκευή των εννοιών, η “newspeak”, είναι ταυτόχρονα η γλώσσα σαν ολοκληρωτική εξουσία και η εξουσία σαν «αμμώδης» γλώσσα. Σαν αυτόνομοι εργάτες υποστηρίζουμε ότι στις συνθήκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η γλώσσα γίνεται «γλώσσα της μηχανής», η μηχανή σαν «πάγιο κεφάλαιο» είναι έκφραση της καπιταλιστικής εξουσίας: οι πιο πάνω αλλαγές στον ορισμό του τι είναι «εμβόλιο» δεν είναι τυχαίες, είναι έκφραση της μετατροπής της «υγείας» σε βιομηχανία μόνιμης και διαρκούς νοσηρότητας…

«Ψιλά γράμματα» θα πουν οι ignorants… Πράγματι: υπάρχει πάντα και ο στρουθοκαμηλισμός…

(φωτογραφία: Χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι της Ν. Υόρκης διαδήλωσαν στις 25 Οκτώβρη κατά του καταναγκαστικού πλατφορμιασμού. Ο δήμαρχος τους εκβιάζει πως αν δεν πλατφορμιαστούν ως την 1 Νοέμβρη θα μπουν σε «εργασιακή καραντίνα – αναστολή»…)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »