Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Τραπεζική Δημοκρατία: άλλαξε το πολίτευμα;

 Το χρήμα ορίζει την κυρίαρχη πολιτική. Αυτό έπρεπε να το ξέρουμε από την ιστορία του 1821. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ας το μάθουμε σήμερα.

Η Τραπεζική Δημοκρατία είναι τμήμα του πολιτεύματος που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Το πολίτευμα της Ελλάδος-Επαρχίας της Ε.Ε. (με αμφίβολη σχέση σήμερα) είναι ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπου «δημοκρατία» σημαίνει επικύρωση των αποφάσεων που ορίζουν οι τράπεζες από όσους αποκαλούνται «πολίτες», «ενημερώνονται» από τα ΜΜΕ και δικαιούνται να ελπίζουν ότι επιλέγουν και ελέγχουν κυβερνήσεις ή προσφεύγουν -αν χρειαστεί- στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Όχι! Δεν άλλαξε το πολίτευμα. Είναι το ίδιο από το 1833, αφού

και στο διάστημα 1833-43 το χρήμα έκρινε την βασική πολιτική. Αυτό που άλλαξε είναι η δοσολογία. Το πολίτευμα δεν ανατράπηκε. Η προβιά που φορούσε τραβιέται, όλο και περισσότερο, όλο και ταχύτερα από το 2010. Αυτό μπορεί να ειπωθεί και διαφορετικά: Όλο και περισσότερο αποδίδουν καρπούς εκείνα τα αρνητικά που χτίστηκαν αργά από το 1833, όλο και περισσότερο μένουν απροστάτευτοι οι Έλληνες από εκείνα που τους προστάτευαν και σταδιακά κατεδαφίστηκαν. Ας δούμε πώς προόδευσαν τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να υπόκεινται πλέον σε πτώχευση, όπως τα νομικά.


Ας μη ξεχνούμε ότι την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. (ΕΟΚ) την διαχειρίστηκε αποκλειστικά το ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ από το 1981. Την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη την διαχειρίστηκε αποκλειστικά το σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Την καταστροφή της Ελλάδας από την Ε.Ε. την διαχειρίστηκαν ο -παίρνω πίσω το δαχτυλίδι- ΓΑΠ, ο ανδρεϊκός Τσίπρας και ο 100% σημιτικός Κυριάκος. Όχι, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι δυο Καραμανλήδες, ειδικά ο παλιότερος.

Ποιο θα μπορούσε να είναι το καταστάλαγμα μιας -άμεσα- άχρηστης συνειδητοποίησης του προβλήματος: δεν θα μπορούσε να είναι ίδιο το μέγεθος της εξαπάτησης και της καταστροφής, αν γνωρίζαμε τι ακριβώς έγινε το 1821.

Στέργιος Ζυγούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »