Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Με «χαράτσι» 40 ευρώ και τα ταξίδια για τους μη εμβολιασμένους: Μόνο με αρνητικό τεστ από 5 Ιουλίου

Γιατί δεν γίνονται δεκτά τα self test;

Αποφασισμένη να τελειώσει την κοινωνική ζωή των μη εμβολιασμένων είναι η κυβέρνηση, ώστε να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν, καθώς εκτός από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για Απαρτχάιντ στην εστίαση και στην διασκέδαση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως πλέον οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ (PCR ή rapid) για να ταξιδεύουν στα νησιά. 

Συγκεκριμένα για να ταξιδέψει κάποιος σε νησί από 5 Ιουλίου θα πρέπει να έχει ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών.

Τι σημαίνει αυτό για τους μη εμβολιασμένους; Ότι θα πρέπει να πληρώνουν «χαράτσι» 40 ευρώ για να ταξιδεύσουν σε ένα νησί, καθώς ένα rapid test το οποίο διαρκεί για 2 ημέρες κοστίζει 20 ευρώ. Ετσι ένας Έλληνας που θέλει να πάει για τουρισμό σε ένα νησί θα πρέπει να δίνει δύο 20ευρα (πήγαινε-έλα) για να μπορέσει να ταξιδεύσει, και

αυτό... στη περίπτωση που είναι μόνος του γιατί μια οικογένεια θα χρειάζεται να δώσει περισσότερα χρήματα. Δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση του PCR, καθώς κοστίζει 40 ευρώ. 

Η κυβέρνηση παράλληλα ομολόγησε γι' ακόμη μια φορά πως τα υποχρεωτικά για να πας στην δουλειά σου self test είναι αναποτελεσματικά όταν τα αγοράζει με χρήματα του ο πολίτες, έτσι δεν θα μπορεί κάποιος να ταξιδεύσει με self test, το οποίο κοστίζει περίπου 5 ευρώ. 

Συγκεκριμένα από 5 Ιουλίου ισχύουν τα εξής και για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test

  • Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
  • Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.
  • Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, και επίσης εξαιρούνται

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση. Αυτοί θα μετακινούνται με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης. Θα μετακινούνται με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Εν αναμονή των αποφάσεων για τις χερσαίες μετακινήσεις

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »