Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ως Γονέας που πρωτίστως με ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού μου θέλω το παιδι μου σε κάθε ΕΙΣΠΝΟΗ να λαμβάνει το οξυγόνο και το ελάχιστο του CO2 έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από τον δημιουργό και τη φύση

Nick Kilo

Ως Γονέας που πρωτίστως με ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού μου θέλω το παιδι μου σε κάθε ΕΙΣΠΝΟΗ να λαμβάνει το οξυγόνο και το ελάχιστο του CO2 έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από τον δημιουργό και τη φύση (για αυτόν τον κόσμο) για την ΕΎΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ και ανάπτυξη του σώματος του. ΚΑΘΕ ΕΙΣΠΝΟΗ

ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ που θέλει το παιδι μου να φοράει ΜΑΣΚΑ να υπογράψει Δήλωση και να παραθέσει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ΚΑΘΕ ΕΙΣΠΝΟΗ του παιδιού μου μέσα απο τη μάσκα περιέχει 20.8% (+/-0.3%) ΟΞΥΓΟΝΟ και μέγιστο 1000ppm CO2.

Αν δεν υπογράψετε και απαιτησετε τη χρήση μάσκας με οποιοδήποτε τρόπο είτε είστε γιατρός που λέει ότι είναι "Ασφαλής" η χρήση της είτε πολιτικός σας κατηγορώ ευθέως ως ψεύτες και δυνητικά εγκληματίες αν κάθε εισπνοή του παιδιού μου δεν περιέχει 20.8% (+/-0.3%) ΟΞΥΓΟΝΟ και μέγιστο 1000ppm CO2 έτσι όπως ο δημιουργός και η φύση όρισε.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Διαβάστε τα ακόλουθα με πολύ προσοχή (οι φωτο είναι ενδεικτικές για τα περί εισπνεόμενου CO2 και οξυγόνου) και απαντάνε λιτά και σαφέστατα στις κάτωθι ερωτήσεις.

Βασική αρχή είναι ότι ο ατμοσφαρικος αέρας που αναπνέουμε είναι ένα μείγμα αερίων.
Άρα όλα τα φυσιολογικά ορια και τα όρια ασφάλειας είναι ποσοστά, αναλογίες αερίων ανά αναπνοή.

1. "Πόσο είναι το φυσιολογικό ποσοστό οξυγόνου στον αέρα'....περίπου 20.8% +/-0.3% εξαρτάται από την

ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία κλπ. Ήτοι ο οργανισμός μας για να δουλεύει έτσι όπως έχει σχεδιαστεί χωρίς να προκαλούνται δυσλειτουργίες/βλάβες/ζημιές άμεσα/βραχυχρόνια/μακροχρόνια, σε όλα τα όργανα, τους ιστούς, τα κύτταρα και το πιο σημαντικό τον εγκέφαλο πρέπει να λαμβάνουμε αυτό το ποσοστό οξυγόνου ανά αναπνοή.

2. "Κατω απο ποιο ποσοστό οξυγόνου θεωρείται επικίνδυνο"....τυπικά κάτω από 20.5% θεωρείται μη φυσιολογικό, όμως οι αρμόδιοι οργανισμοί έχουν θέσει το 19.5% ως όριο για όλους τους χώρους εργασίας γιατί τυπικά από αυτή τη τιμή δύναται να εμφανιστούν συμπτώματα, ήτοι το εύρος 19.5%-20.5% Αν και είναι Oxygen deficient θεωρείται ανεκτό επίπεδο (Όχι ασφαλές ήτοι δεν επιδρά αρνητικά). Μια μείωση οξυγόνου 4% από το 21% στο 17% σημαίνει μια αύξηση 20% κάποιου άλλου αερίου δυνητικά του CO2 αν δεν υπάρχουν άλλες εξωτερικές πηγές αερίων.

3. "Πόσα ppm CO2 είναι επικίνδυνα"- (από USDA),
4. "Ποιο ποσοστό CO2 είναι επικίνδυνο'- (από co2metercom),
5. "Ποιο ειναι τα αποδεκτά" (ασφαλή) επίπεδα CO2- (απο kane.co.uk)
...από 250 ως 400ppm θεωρούνται φυσιολογικά, από 400 ωε 1000 ppm ειναι τυπικα για ενα κατειλημμένο χώρο (π.χ. αίθουσα σχολείου) με καλό εξαερισμό, από 1000 ως 2000 ppm αρχίζουν τα παράπονα υπνηλίας και κακής ποιότητας αέρα, από 2000 ως 5000 ppm (0.2%-0.5%) αρχίζουν εμφανή προβλήματα δυσφορίας, πονοκέφαλοι, υπνηλία και στασιμότητα, νοιώθουμε τον αέρα σα να είναι μουχλιασμενος και μπορεί να εμφανιστεί φτωχή συγκέντρωση, απώλεια προσοχής, ταχυκαρδία και ελαφριά ναυτία. Τα 5000ppm (0.5%) είναι το ανώτατο όριο σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας 8 ωρών. Πάνω από 40.000ppm μπορει να οδηγήσει σε σοβαρη έλλειψή οξυγόνου και να καταλήξει σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, κώμα ή και θάνατο.

6. Τι συμβαίνει όταν τα επίπεδα CO2 στο αίμα είναι πολύ υψηλά- (από National Health, Lung and Blood institute)....Σταδιακή συσσώρευση, συγκέντρωση CO2 μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς και στα όργανα και επιπρόσθετα να καταστρέψει την σωστή οξυγονωση του αίματος που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αργή παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια μπορεί να συμβεί ΞΑΦΝΙΚΑ και χωρίς προειδοποίηση. (να έχετε επίσης υπόψη σας ότι τα μικρά παιδιά δε ξέρουν πως να προσαρμόζουν και να ρυθμίζουν την αναπνοή τους)

Αυτά τα ολίγα δεδομένα περί οξυγόνου και CO2.

Παμε τώρα στο τι ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ σε μια κλινική δοκιμή από αρμόδιους.

Η επισυναπτόμενη μελέτη (κατεβαίνει σε pdf) Και είναι φυσικά από επίσημους οργανισμούς..."Correspondence: Raymond J Roberge MD MPH, Technology Research Branch, National Personal Protective Technology Laboratory, National Institute for Occupational Safety and Health, Centers for Disease Control and Prevention"

http://rc.rcjournal.com/content/55/5/569.short

"Physiological Impact of the N95 Filtering Facepiece Respirator
on Healthcare Workers" .... "Φυσιολογικός αντίκτυπος του αναπνευστήρα N95 φιλτραρίσματος προσώπου σε εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης"

Η μελέτη μετράει την επίδραση 2 ειδών μάσκας Ν95 για Ε.Υ. μια με βαλβίδα και μια χωρίς.

Θα σχολιάσω μόνο το κομμάτι που αφορά το εισπνεόμενο ποσοστό οξυγόνου και το εισπνεόμενο ποσοστό CO2 (Θα το μετατρέψω στη μονάδα μέτρησης του, ήτοι ppm, μέρη ανά εκατομμύριο) απλά και μονο γιατί βγαίνουν ανθρωπάκια, γιατρουδακια, πληρωμένα τρολλακια και κοράκια και ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ασύστολα στους γονείς (που δικαιολογημένα ανησυχούν για τα παιδιά τους και τις επικίνδυνες συστάσεις και εξαναγκασμους) ότι ΔΗΘΕΝ η μάσκα δεν περιορίζει την εισπνοή οξυγόνου και δεν αυξάνει την εισπνοή CO2 (οτι ισχύει για αυτές τις ποιοτικές μάσκες ειδικά με τη βαλβίδα να είστε σίγουροι ότι ισχύει και για τις απλές χειρουργικές αλλά και τις ΜΗ-ιατρικες μάσκες αφού όλες δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ένα μικρο-περιβάλλον (Ο χώρος μεταξύ της μάσκας και των αναπνευστικών οδών), η μελέτη το χώρο αυτό τον ονομάζει FFR Dead-Space και μετράει FFR Dead-Space Gases (μόνο οξυγόνο και CO2)

Οι μετρήσεις και οι πίνακες είναι για 1-15-30-45-60 λεπτά περπάτημα στο διάδρομο,

"The timed mean mixed inhalation/exhalation FFR VD CO2 and O2 values, respectively, over 1 hour, for the FFR (2.9%, 16.6%) and the FFR-with-valve (2.9%, 16.7%)"

Οι μέσες τιμές μεικτής εισπνοής / εκπνοής FFR VD CO2 και O2, ήταν αντίστοιχα, σε διάστημα 1 ώρας, για το FFR (2,9%, 16,6%) και το FFR-με βαλβίδα (2,9%, 16,7%)"

"Although the FFR VD O2 level was lower than the Occupational Safety and Health
Administration’s workplace standard ( 19.5% O2 is considered deficient) and the FFR VD CO2 level was higher (0.5% CO2 as an 8-h time-weighted average, is normal), these standards apply to the ambient workplace atmosphere, not to the FFR VD."

"Αν και το επίπεδο FFR VD O2 ήταν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από τα επιτρεπτά όρια (πρότυπα OSHA) (σ.σ. 19,5% O2 θεωρείται ανεπαρκές) και το επίπεδο FFR VD CO2 ήταν ΥΨΗΛΌΤΕΡΟ (σ.σ. 0,5% CO2 ή 5000ppm ως μέσος σταθμισμένος χρόνος 8 ωρών, είναι φυσιολογικός), αυτά τα πρότυπα ισχύουν για την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος εργασίας και όχι για το FFR VD (σ.σ. εδω ο ποιητης θελει να πει, οτι να ξερετε αυτα ειναι τα πρότυπα για το περιβαλλον και οχι για το ειδικο μικρο-περιβαλλον της μάσκας για να μη φοβηθούν οι μασκοφοροι"

"Nonetheless, breathing-environment CO2 3% (30.000ppm) has been associated with detrimental physiological effects, and prolonged breathing of CO2 at greater than the
atmospheric level can cause symptoms (eg, headache, anxiety, and confusion) and the additional physiological stress of compensatory mechanisms"

"Ωστόσο, αν και το CO2 που αναπνέουμε στο περιβάλλον (σ.σ. της μάσκας) είναι 3% (30.000ppm) και αυτό έχει συσχετιστεί (σ.σ. είδατε τι γλώσσα υποβάθμισης χρησιμοποιούν, λένε συσχετιστεί για κάτι που είναι ΔΕΔΟΜΈΝΟ) με επιζήμιες φυσιολογικές επιδράσεις, επισης παρατεταμένη εισπνοη CO2 σε μεγαλύτερο από το ατμοσφαιρικό επίπεδο (σ.σ. μεχρι 400ppm =0.04%) μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα (π.χ. πονοκέφαλο, άγχος και σύγχυση) και το επιπλέον φυσιολογικό στρες των αντισταθμιστικών μηχανισμών"

"The mixed inhalation/exhalation O2 and CO2 levels in the FFR VD microenvironment did not meet the Occupational Safety and Health Administration’s standards for workplace ambient O2 and CO2 concentrations"

"ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΠΝΟΗΣ / ΕΚΠΝΟΗΣ Ο2 & CO2 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ-ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ (σ.σ. που δημιουργεί η μάσκα) ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ/ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (σ.σ. Όπως έχουν οριστεί από εμάς τους αρμόδιους οργανισμούς) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΞΕΙΔΊΟΥ ΤΟΥ ΆΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

"The potential for substantial CO2 retention with N95 FFR or N95 FFR-with-valve was highlighted by 2 non-obese subjects, an otherwise healthy 42-year-old female ex-smoker (peak 60-min PtcCO2 50 mm Hg), and a 21-year-old man with no noteworthy medical history (peak 60-min PtcCO2 52 mm Hg), although both were asymptomatic"

"Η δυνατότητα σημαντικής κατακράτησης CO2 με N95 FFR ή N95 FFR-με βαλβίδα επισημάνθηκε/αναδείχθηκε και από 2 μη παχύσαρκα άτομα και κατά τα άλλα υγιή άτομα, μια γυναίκα 42 ετών πρώην καπνιστής (κορυφή 60 λεπτών PtcCO2 50 mm Hg) και ένας 21χρονος άντρας με ΜΗ αξιοσημείωτο ιατρικό ιστορικό (μέγιστο 60-λεπτό PtcCO2 52 mm Hg), αν και οι δύο ήταν ασυμπτωματικοί"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.....Τιμή PaCO2 μεγαλύτερη των 45 mmHg, καλείται υπερκαπνία ή αναπνευστική οξέωση· ενώ τιμές κάτω των 35 (άνδρες) ή 30 (γυναίκες) είναι αποδεικτικές αναπνευστικής αλκαλώσεως ή υποκαπνίας"

ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που έχουμε από τις μετρήσεις αυτής της ΕΠΊΣΗΜΗΣ μελέτης.

1ον η Μέγιστη μέτρηση CO2 ήταν 3.7% ήτοι 37.000ppm (σ.σ. λαμβάνοντας το μέγιστο μέσο όρο συν το περιθώριο)

2ον η Ελάχιστη μέτρηση Οξυγόνου ήταν 16% (σ.σ. ως άνωθεν)

3ον και οι δύο μετρήσεις ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κατά πολύ και όποιος αναγκάσει κάποιον να εισπνέει τέτοιο μείγμα αερίων (ή να δουλέψει ή να βρίσκεται σε περιβάλλον) με αυτά τα ποσοστά Οξυγόνου και CO2, ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.

4ον οι συντάκτες ΔΕΝ δημοσίευσαν τις μετρήσεις για τον καθένα ξεχωριστά αλλά έβαλαν σε πίνακες Μ.Ο. μετρήσεων, και μας λένε ότι δύο υγιέστατοι εμφάνισαν επικίνδυνα επίπεδα CO2 στο αίμα και μετέπειτα προσπαθούν να το δικαιολογήσουν με τη συνήθης πρακτική, έλα βρε δε τρέχει τίποτα, χρειαζομαστε και άλλες μελέτες.

Σε γενικες γραμμες δυστυχως, οι συντακτες της συγκεκριμένης εξ αρμοδίων οργανισμών μελετης, ως συνηθως ολιγον BIASED,, υποβαθμιζουν τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ που ανέδειξαν, ήτοι ότι η μάσκα δημιουργεί ένα μικροπεριβαλλον στο οποίο η εισπνοή ΟΞΥΓΌΝΟΥ και CO2 ...... ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (που οι ίδιοι έχουν θέσει και που γνωρίζουν πολυ καλα ότι αν αναπνέεις τέτοια επίπεδα οξυγόνου και CO2 μπορεί να προκληθούν βλάβες ακόμα και αιφνίδιος θάνατος)

Περί παλμικης οξυμετριας " Η παλμικη οξυμετρια έχει καθιερωθεί για τη συνεχή και μη επεμβατική εκτίμηση της οξυγονωσης. Οι φυσιολογικές τιμές όμως των αιμοδυναμικων παραμέτρων και των αερίων αίματος ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΞΙΑΣ ή διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της κατανάλωσης οξυγόνου ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Αυτή η αντίφαση οδήγησε στην αναγκαιότητα χρήσης πιο άμεσων δεικτών της επαρκούς ιστικής οξυγονωσης όπως ο κορεσμός σε οξυγόνο του μικτού (SvO2) και κεντρικού (ScvO2) φλεβικου αίματος, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ αντανακλούν ΜΟΝΟ τη συνολική απόσπαση οξυγόνου από τους ιστούς. Ως εκ τούτου φυσιολογική ή αυξημένη τιμή του ΔΕΝ αποκλείει την Ιατρική υποξια σε επιμέρους όργανα και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ όπου οι απαιτήσεις σε οξυγόνο είναι εξαιρετικά υψηλές" ... λίγα από "Θέματα αναισθησιολογιας και εντατικής ιατρικής" .... ΗΤΟΙ, δήθεν επεξηγηματικά (ή πιο σωστά παραπλανητικά), βίντεο ιατρών με το παλμικο οξυμετρο βάζοντας 100 μάσκες δεν έχουν καμία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΑΞΙΑ και είναι καραγκιοζιλίκια.

Υ.Γ. ΟΣΟΙ πουλάτε στους ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ το παραπλανητικό και φυσικά ψευδές ότι η μάσκα δεν δύναται να μεταβάλει την ποιότητα της αναπνοής και να περιορίζει την εισπνοή οξυγόνου και δεν αυξάνει την εισπνοή CO2, (Ήτοι δεν δύναται να ενέχει ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, άμεσα, έμμεσα, βραχυχρόνια και μακροχρόνια στη σωστή λειτουργία του σώματος, των οργάνων, του εγκεφάλου, των ιστών και των κυττάρων) ή πουλάτε παπατζιλικια με βίντεο 2 λεπτών με τη μάσκα και ένα παλμικο οξυμετρο παρακαλείστε να δωρισετε τα παιδιά σας (ειλικρινά ζήτω συγγνώμη από τα παιδιά για αυτό, μιας και δεν ευθύνονται για την αναλγησία σας) στην επιστήμη και να εκτελέστε σε πραγματικές συνθήκες μελέτη όπως η συγκεκριμένη (και με ακόμα καλύτερη μεθοδολογία) και με το είδος των συγκεκριμένων μασκών που θα δωρίζει απλόχερα η κυβέρνηση και με μετρήσεις οξυγόνου με όλες τις τεχνικές και μετρήσεις CO2 για όλα τα όργανα, τον εγκέφαλο, τους ιστούς, κλπ

ΗΤΟΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

http://rc.rcjournal.com/content/55/5/569.short

Υπογραφή
Ένας ΣΏΦΡΩΝ ΓΟΝΕΑΣ

που ΔΕΝ πουλάει τίποτα, απλά παρουσιάζει δεδομένα, αποδείξεις και τη πολυπλοκότητα, ιδιοτέλεια, προκατάληψη, μεροληψία και αναλγησία της επιστημης ήτοι σας δείχνει λίγο από το δάσος και όχι απλά ένα όμορφο δεντράκι.

Μια παρουσίαση που αποδεικνύει περίτρανα και απλούστατα ότι μέσα από τη μάσκα καμία εισπνοή ΔΕΝ περιέχει 20.8% (+/-0.3%) ΟΞΥΓΟΝΟ και μέγιστο 1000ppm CO2 που εξ φύσεως κάνει δημιουργού πρέπει να λαμβάνουμε σε κάθε εισπνοή για την ΕΎΡΥΘΜΗ ανάπτυξη και λειτουργία του σώματος μας ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα και βλάβες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »