Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Η Ρωσία δοκιμάζει εκτεταμένα για πρώτη φορά το δικό της διαδίκτυο

Η Ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, ότι αποσύνδεσε τη χώρα εντελώς για πρώτη φορά από το παγκόσμιο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τη δική της υποδομή διαδικτύου.

Όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα η Ρωσία κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει τι δικό της διαδίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο στα όρια της χώρας. Σε μια σειρά δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, συνδέθηκε με επιτυχία στο δικό της διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα DNS καθώς και στο παγκόσμιο Διαδίκτυο.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν κυβερνητικές υπηρεσίες και τοπικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου. Το εγχώριο διαδίκτυο, που ονομάζεται RuNet, φαίνεται ότι
λειτούργησε με επιτυχία, καθώς η ροή των δεδομένων επαναπροσανατολίστηκε σε αυτό.

Τώρα, το RuNet αποτελεί το μεγαλύτερο intranet σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σύμφωνα με τον Alexei Sokolov, επικεφαλής του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και ΜΜΕ, δήλωσε: «Αποδείχθηκε γενικά ότι τόσο οι αρχές όσο και οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε πιθανούς κινδύνους και απειλές και να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου και του ενοποιημένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου στη Ρωσία.”


Οι υπεύθυνοι του έργου, δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες των δοκιμών. Αρκετά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανέφεραν ότι σε μια σειρά δοκιμών, δοκιμάστηκαν πολλαπλά σενάρια αποσύνδεσης για να διασφαλιστεί ότι το intranet μπορεί να διατηρηθεί και χωρίς το εξωτερικό διαδίκτυο. Μία από τις δοκιμές αφορούσε μια κατάσταση όπου η Ρωσία αντιμετωπίζει κυβερνοεπίθεση από μια ξένη χώρα.


Είναι φανερό ότι η Ρωσία στρέφεται προς τη δική της τεχνολογία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία της δικής της Wikipedia και θα επενδύσει 31 εκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτό. Τον Νοέμβριο, η Ρωσία πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση smartphones χωρίς προεγκατεστημένο ρωσικό λογισμικό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »