Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Βασανιστήρια Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές

"Το χειρότερο με τις ανακρίσεις είναι ότι δεν πεθαίνεις"
Η οργάνωση για την υποστήριξη των φυλακισμένων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων Addameer έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τους βασανισμούς που υφίστανται οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές και τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στις μεθόδους βασανισμού περιλαμβάνονται:
Η θέση της μπανάνας: τα χέρια και τα πόδια του κρατούμενοι δένονται με χειροπέδες στο κάτω μέρος μιας καρέκλας, με τρόπο που το σώμα του σχηματίζει αψίδα. Μετά οι βασανιστές τον χτυπούν δυνατά στο στήθος και το στομάχι.

Βασανιστικές στάσεις, όπως το δέσιμο των χεριών ψηλά πάνω από

το κεφάλι με τον κρατούμενο να στέκεται στις μύτες των ποδιών.



Στέρηση ύπνου: Αυτό γίνεται με διάφορες μεθόδους. Οι δεσμοφύλακες ξυπνούν τους κρατούμενους κάνοντας δυνατούς θορύβους, ή τους χτυπούν βίαια, ή τους ρίχνουν νερό.

Βίαια χτυπήματα: δυνατές μπουνιές, κλωτσιές και ραπίσματα, ενώ πολλές φορές οι κρατούμενοι είναι με δεμένα μάτια, για να έρχεται το χτύπημα αναπάντεχα.

Η οργάνωση Addameer συγκεντρώνει στοιχεία για τα εγκλήματα του βασανισμού και της κακομεταχείρισης των Παλαιστίνιων που κρατούνται για ανάκριση από τον Αύγουστο 2019. Όπως αναφέρει η οργάνωση, τους είχε απαγορευτεί η δημοσίευση των στοιχείων με δικαστική εντολή από Ισραηλινό δικαστήριο.

Ο στρατιωτικός νόμος του Ισραήλ επιτρέπει την κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών για μέχρι 75 μέρες. Επίσης, υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν στους κρατούμενους να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους για μέχρι 60 μέρες. 

Πηγή: Freedom For Gaza 

Μετάφραση: Μαντάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ