Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έναρξη έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Φατού Μπενσούντα, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την έναρξη πλήρους έρευνας για ενδεχόμενα «εγκλήματα πολέμου» στα Παλαιστινιακά Εδάφη, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει απαγγελία κατηγοριών σε βάρος Ισραηλινών ή Παλαιστινίων.

Η απόφαση αυτή της κ. Μπενσούντα «μετέτρεψε το ΔΠΔ σε πολιτικό εργαλείο για την απονομιμοποίηση του Κράτους του Ισραήλ», αντέδρασε αμέσως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ οι Παλαιστίνιοι χαιρέτισαν την ανακοίνωση αυτή.


Υπάρχει λογική βάση που δικαιολογεί την έναρξη έρευνας – Πού έχει δικαιοδοσία το Ποινικό Δικαστήριο

«Είμαι πεπεισμένη πως υπάρχει μια λογική βάση που δικαιολογεί την έναρξη έρευνας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη» και πως «εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν ή διαπράττονται στη Δυτική Όχθη, κυρίως στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Μπενσούντα.

Ζήτησε ωστόσο προηγουμένως από το ΔΠΔ να «αποφανθεί όσον αφορά την εμβέλεια της εδαφικής δικαιοδοσίας του ΔΠΔ στην κατάσταση στην Παλαιστίνη».

«Ιδιαίτερα, του ζήτησα να αποφανθεί όσον αφορά το ‘έδαφος’ στο οποίο το Δικαστήριο μπορεί να ασκήσει τη δικαιοδοσία του, και ποιο μπορεί να είναι το αντικείμενο μιας έρευνας, αν δηλαδή περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, κυρίως την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα», συνέχισε η Μπενσούντα, εκτιμώντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη οι δικαστές να αποφανθούν για το θέμα του εδάφους στο οποίο μπορώ να ερευνήσω προτού ακόμη ξεκινήσω την έρευνα».

Η Φατού Μπενσούντα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα τον Ιανουάριο του 2015 σχετικά με τους ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2002, για να δικάσει τις χειρότερες θηριωδίες που έχουν διαπραχθεί στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »