Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

«Ματωμένα Χριστούγεννα»: Η Βενεζουέλα αποκάλυψε σχέδιο του Γκουαϊδό με στόχο παρέμβαση των ΗΠΑ


Μετά την αποτυχημένη επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών στη Βενεζουέλα, υπουργός της χώρας είπε πως ομάδα που πρόσκειται στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, σχεδίαζε «Ματωμένα Χριστούγεννα» με στόχο την αμερικανική παρέμβαση.

Την αποκάλυψη σχεδίου, με την ονομασία «Ματωμένα Χριστούγεννα», από ομάδα που πρόσκειται στον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, φέρεται να είπε σε ερευνητές ο υπουργός Λαϊκής Εξουσίας των Τηλεπικοινωνιών και των Πληροφοριών της χώρας, Χόρχε Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, στο σχέδιο φέρονται να εμπλέκονται και οι κυβερνήσεις του Περού και της Βραζιλίας και στόχος ήταν η πρόκληση επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες σε
όλη τη Βενεζουέλα.




Επιπροσθέτως, ο υπουργός είπε ότι η ομάδα που πρόσκειται στον Χουάν Γκουαϊδό σχεδίαζε και την κατάρριψη αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας, χρησιμοποιώντας πυραύλους που εκλάπησαν από τον στρατό στη Βενεζουέλα. Έτσι, θα δινόταν υποθετικά το πρόσχημα στις ΗΠΑ ώστε να αρχίσουν έναν «πόλεμο» με τη Βενεζουέλα.

Ο Χόρχε Ροντρίγεζ είπε πως μερικά από τα όπλα που εκλάπησαν, έχουν ανακτηθεί αλλά μερικά παραμένουν στα χέρια των συνωμοτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κλαπεί συνολικά εννέα εκτοξευτές RPG, αν και είναι άγνωστο πόσοι έχουν επιστραφεί.

Η επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών

Νωρίτερα, στις 23 Δεκεμβρίου, οι αρχές της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης σε μία από τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας από άγνωστους, οι οποίοι επεδίωκαν να ληστέψουν μια αποθήκη πυρομαχικών.

Μετά την απώθηση της επίθεσης, οι αρχές της Βενεζουέλας κατάφεραν να συλλάβουν μερικούς από τους ένοπλους.

Έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, αλλά δεν είναι σαφές από ποιον ενορχηστρώθηκε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Απρίλιο του 2019, σημειώθηκε μια ανεπιτυχής απόπειρα πραξικοπήματος που διοργάνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και ο αυτοανακηρυγμένος προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε έκκληση στον στρατό της χώρας να αντιμετωπίσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, παρ' όλο που μόνο λίγοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Ο Χουάν Γκουαϊδό έφυγε στο εξωτερικό μαζί με μερικούς από τους υποστηρικτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »