Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΟΜΒΑ του FBI: «Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ υπουργείων και του Φρουζή για την Novartis...»


 Έγγραφο ντοκουμέντο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρχε  ανάμιξη των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή.

Όπως φαίνεται  από το περιεχόμενο του εγγράφου, το οποίο έχει ως αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και παραλήπτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε αυτό δεν γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας, ενώ περιγράφεται ένα σκηνικό συναλλαγής του ελληνικού δημοσίου με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες με στελέχη της Novartis και γιατρούς.Το ονόματα που αναφέρονται είναι του Νίκου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και του τότε πρόεδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λυντζέρη, αλλά και των Χρυσάνθη Φαρμάκη, Λόντο Διαμαντίδη, Νικόλαου Μανιά και Νικόλαου Τσενεκίδη.

Στο ίδιο έγγραφο κατονομάζονται οι εκδoτες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο: «-Νίκος Χατζηνικολάου: «είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας,Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στον Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. H Novartis, πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο θα ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την Real Media άμεσα ούτως ώστε η Real Media να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα 4 μηνών αντί 9 μηνών. Επιπλέον η Real Media δεν θα είχε πληρώσει την έκπτωση 20% στον Zenith.»

Για τον Βουλκίδη το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Βουλκίδης, είχε μια μικρή εταιρία και παρέιχε απατηλές υπηρεσίες ή εξέδιδε αυξημένα τιμολόγια για τη Novartis.Το 90% των τιμολογίων προερχόταν από την πρόσβαση στην αγορά. Μεταξύ των ετών 2009-2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία δια της οποία ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis. Σε μια περίπτωση η εν λόγω εταιρία έκανε μια ποδοσφαιρική διαφήμιση για τη Νovartis. Από το βιβλίο πληρωμών προέκυψαν οι ακριβείς ημερομηνίες και τα ποσά που είχαν δοθεί στον Φρουζή, συνολικά 500.000 Ευρώ.»

Αγγελής: «Το είχε αποκρύψει η Ελένη Τουλουπάκη»
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσής του, ο κ. Αγγελής, υποστήριξε ότι το εν λόγω έγγραφο ανήκει σε αυτά τα οποία η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη απέκρυψε και δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ στη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο ίδιος, δε, φέρεται να εκτιμά ότι αυτό συνέβη για να μην αποκαλυφθεί η έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος τους.

«Το έγγραφο που σας δείχνω όπως και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος που θεωρώ ότι τα απέκρυψαν είναι γιατί θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ