Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ισραήλ: Αυξάνει τα πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων


Η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) κατήγγειλε σήμερα την αύξηση της χρήσης πραγματικών σφαιρών από τους ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ζητώντας να…
διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο δύο εφήβων στις 15 Μαΐου στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Νάκμπα.

Η UNRWA παρατηρεί «από τις αρχές του 2013 μια σταθερή αύξηση του αριθμού των παλαιστίνιων προσφύγων που σκοτώνονται και τραυματίζονται» από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Κρις Γκάνες, κάνοντας λόγο για 17 πρόσφυγες νεκρούς το 2013, σε σύνολο 27 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη την ίδια χρονιά, έναντι κανενός το 2012.

Η τάση αυτή συνεχίζεται το 2014 με «μέχρι στιγμής επτά παλαιστίνιους πρόσφυγες να έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, με το τελευταίο περιστατικό (να έχει καταγραφεί) στις 15 Μαΐου 2014» κι ένα σύνολο 11 νεκρών στη Δυτική Όχθη, πρόσθεσε ο Γκάνες.

Εξάλλου ο αριθμός των προσφύγων που έχουν
τραυματιστεί αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την UNRWA, η οποία αποκάλυψε «μια σταθερή αύξηση του αριθμού των τραυματισμένων προσφύγων με πραγματικές σφαίρες, τουλάχιστον 43 μέχρι στιγμής (. . .) έναντι δέκα την ίδια περίοδο το 2013».

Οι στατιστικές αυτές «δικαιολογούν την έρευνα και τη δράση στην οποία καλούν ο ΟΗΕ και οι άλλες πλευρές», καταλήγει ο Γκάνες, υπενθυμίζοντας ότι «τα παιδιά και το δικαίωμά τους στη ζωή αξίζουν ιδιαίτερη προστασία, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο».


An elderly Palestinian woman trying to save her last olive tree as Israeli soldiers continue to occupy her land.
Ο ΟΗΕ και η αμερικανική διπλωματία ζήτησαν χθες Τρίτη από τις ισραηλινές αρχές τη διεξαγωγή μιας αμερόληπτης έρευνας για τον θάνατο δύο παλαιστίνιων εφήβων, ηλικίας 16 και 17 ετών, που σκοτώθηκαν στις 15 Μαΐου κοντά στη φυλακή Όφερ στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Νάκμπα (καταστροφή στα αραβικά) που αποτελεί για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και την τραγωδία των προσφύγων.

Μια ηγέτιδα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η Χανάν Ασράουι, κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «την εσκεμμένη εκτέλεση δύο εφήβων» και «για έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Υπεράσπιση των Παιδιών – Διεθνής» (Defense des Enfants-International) και η ισραηλινή ΜΚΟ B’Tselem διένειμαν ένα βίντεο με τη σκηνή, στις οποίες φαίνονται οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι να περπατούν κάτω από ένα κτίριο προτού ξαφνικά καταρρεύσουν, προφανώς τραυματισμένοι από πυρά.



Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο διοικητής Άριε Σαλικάρ, δήλωσε πως από την έρευνα του στρατού για τους θανάτους αυτούς δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πως ρίχθηκαν πυρά με πραγματικές σφαίρες. «Η ταινία αυτή είναι κατασκευασμένη και δεν αντανακλά την πραγματικότητα της ημέρας εκείνης, την πραγματικότητα της βίας», πρόσθεσε.

enet.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »