Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!! ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ… ΤΙ; Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ! ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ

Η Συνθήκη της Λισσαβώνας υποκαθιστά, από φέτος, το πάλαι ποτέ και εγκαταλειφθέν «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα»! Το θυμάστε αυτό το περίφημο «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», που μας είχαν πρήξει με δαύτο πριν κάτι χρόνια και το οποίο είχε καταψηφιστεί από αρκετές χώρες σε δημοψηφίσματα, ενώ εμείς το είχαμε υπερψηφίσει εντός του δικού μας Κοινοβουλίου, αφού ποτέ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας δεν καταδέχθηκαν να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό αν θέλει ή δε θέλει να δεχθεί το εκάστοτε ευρωπαϊκώς επιβαλλόμενον; Ε, πάει αυτό! Το «Σύνταγμα». Για «Συντάγματα» κι άλλες «δημοκρατικές αηδίες» ούτε κουβέντα πλέον. Αφού δεν τους έκατσε τότε, βάλανε μπρος το “Plan B” και προτίμησαν να μας δέσουν χειροπόδαρα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας! Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Η Συνθήκη της Λισσαβώνας, που υπογράφτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2007, είναι μια διεθνής συνθήκη, που τροποποιεί (καταργεί κατ’ ουσίαν!) τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τις οποίες είχαν προσχωρήσει στην Ένωση τα κράτη μέλη. Δηλαδή, με δυο κουβέντες, στην αρχή μάς είπαν: «Ελάτε στη… θεία, προβατάκια, να γίνουμε ισότιμα… συνεταιράκια», κι εμείς βεβαίως είπαμε «Ναιιιιι! Μπεεε!!!!». Αλλά τώρα, άλλαξε το φύλο και τα συνεταιράκια έγιναν οι υποτελείς της φράου Γκερμάνια Μέρκελ! Γι’ άλλα μπήκαμε (στο λούκι), άλλα μας έταξαν, κι άλλα μας βρήκαν! Και τι μας περιμένει ακόμα! Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας!

Οι Γερμανοί υπήρξαν ιδιαίτερα «εύγλωττοι» τότε που
υπογράφτηκε η Συνθήκη… Το 2007, μετά τη Λισσαβώνα, η Γερμανία ήταν εκείνη που πρώτη (φυσικά) ανέλαβε την κυλιόμενη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πάψει να είναι πλέον… κυλιόμενη από φέτος και θα γίνει «στατική» και προσωποπαγής, παρακαλώ! Θα το δούμε πιο κάτω αυτό.

Η πρώτη επίσημη δήλωση των Γερμανών τότε, το 2007; «Η περίοδος περισυλλογής έχει τελειώσει». Τα κεφάλια μέσα! Δεν μπορούμε παρά να σκεφθούμε καχύποπτα ότι με τη λέξη «περισυλλογή» εννοούσαν βεβαίως τη μέχρι τότε ακόμη υπάρχουσα (αν και ήδη καρκινοβατούσα) οικονομική, εθνική και πολιτική «ελευθερία» μας, που της… έκαναν το 2007 το πρώτο μνημόσυνο!

Η Συνθήκη της Λισσαβώνας διατηρεί τις περισσότερες θεσμικές «καινοτομίες» (ναι, έτσι λένε στις μέρες μας το συντηρητισμό) που είχαν συμφωνηθεί στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όπως τη δημιουργία θέσηςΠροέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος της κυλιόμενης Προεδρίας. Δηλαδή, αυτό που σας έλεγα παραπάνω: αντί για μια χώρα, από δω και στο εξής θα προεδρεύει, ευλογίαις της ελίτ του πλούτου, «κάποιος»… Βεληγκέκας, και μάλιστα θα έχει θητεία δυόμιση χρόνων, με απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω μας!

Μοναρχική / φεουδαρχική αυτοκρατορία στη «δημοκρατική» (βλέπε: «πεφωτισμένη») Ευρώπη, με εκλογικοδημοκρατικό επίχρισμα; Ε, ναι, αυτό! Τι θέλετε τώρα; Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είν’ εδώ.

Αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, και ασχέτως ποιοι θα βγουν ευρωβουλευτές, θα ηχήσουν και οι σάλπιγγες για τη στέψη του (μη εκλεγμένου από τους λαούς) μονάρχη «Αυτοκράτορα»! Άβε, Καίσαρ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Επίσης, δημιουργείται μια θέση για έναν Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας. Αυτός ο… Ύπατος (ο εξωτερικός) θα γίνει επίσης και αντιπρόεδρος στην Επιτροπή και θα ασκεί «διπλωματικές» αρμοδιότητες –έτσι λένε οι ανακοινώσεις, δε φταίω εγώ! Οι πρέσβεις των χωρών θα έχουν ρόλο διακοσμητικό, λοιπόν, στο εξής, αφού ο Ύπατος θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπεί την Ένωση στη διεθνή σκηνή –δηλαδή, θα κάνει ό,τι του πει το κονκλάβιο των λήσταρχων τραπεζιτών / χορηγών του «Αυτοκράτορα»! Ο συγκεκριμένος (από)Ύπατος θα «επικουρείται» από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, η οποία θα συγκροτείται από υπαλλήλους του Συμβουλίου, της Επιτροπής και των εθνικών διπλωματικών υπηρεσιών. Τι πάει να πει αυτό; Ένα κάρο λακέδες πουλημένοι και προσκυνημένοι παρατρεχάμενοι, φαύλοι και ραδιούργοι «αυλικοί», οι πιο ανάλγητοι τεχνοκράτες εν δράσει, με αρχηγό τον Ύπατο, τον εξ απορρήτων του «Αυτοκράτορα»! Κι όλα αυτά τα «άνθη του κακού» θα τα χρυσοταΐζουμε εμείς!

Δημιουργείται τώρα ένα και μοναδικό νομικό πρόσωπο (αυτή τη θέση την είχε μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η οποία μας τελείωσε!), που θα επιτρέπει στην ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ελίτ, κατά κυριολεξία!) να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες, χωρίς να ρωτάει πια κανέναν και για τίποτα!

Δηλαδή, με δυο λόγια, υπερεξουσίες σε χέρια πολύ ολίγων –και μάλιστα, ορισμένως, ούτε καν εκλεγμένων από κάποια λαϊκή βάση -έτσι, έστω για τα μάτια, βρε παιδιά! Μπα!!! Αυτοί οι ολίγοι (οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες) θα έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου (και όχι μόνο ως προς τα οικονομικά ζητήματα) πάνω σ’ όλους τους Ευρωπαίους! Άιντε και καλή ψυχή!

Και βεβαίως, ναι, βεβαιότατα επιτρέπεται πλέον στην ΕΕ να υπογράφει ό,τι συνθήκες τραβάει η όρεξή της! «Διότι αυτή είναι η επιθυμία μας!», που έλεγαν και οι Λουδοβίκοι, οι βασιλιάδες της Γαλλίας! (Ώσπου τους έστειλαν στη λαιμητόμο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…)

Δηλαδή… Κάνουν πόλεμο οι ΗΠΑ στο τρέχα γύρευε; Τα παιδιά μας υποχρεωτικά θα πάνε να γίνουν «φρέσκο κρέας» για ξένες έγνοιες, αν αυτό υπογράψει η ΕΕ (ο Ύπατος). Χωρίς να μπορεί να αντιταχθεί το Ελληνικό ή όποιο άλλο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα έχει επίσης ρόλο (και λόγο) διακοσμητικό… Για να μην πούμε ότι και το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο οδεύει προς τη… ζώνη του λυκόφωτος, αφού, κατ’ ουσίαν, ο ρόλος του θα καταντήσει, συν τω χρόνω, «παραπληρωματικός». Κάτι σαν τη Σύγκλητο της Ρώμης, όταν η Ρώμη από δημοκρατία μετετράπη σε Αυτοκρατορία.

Welcome to the New World Order!

Kαλώς ήλθατε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Επίσης, η Συνθήκη της Λισσαβώνας αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ενός κράτους μέλους να «αποχωρήσει» από την Ένωση. Αφού μας τα πήραν όλα και μας άφησαν άφραγκους ή μάλλον ά-ευρους (και άνεργους), κι αφού μας έδεσαν στην ηλεκτρική καρέκλα για τα επόμενα τριάντα, σαράντα, πενήντα… εκατό χρόνια… -ποιος ξέρει; Ο ευρών την απάντηση κερδίζει βεβαίως το παράσημο της ανοιχτής παλάμης αλά ευρωπαϊκά!- θα μας πουν τώρα: «Άιντε, τζους! Άμετε στο… καλό, κοροϊδάρες! Τώρα σας κρατάμε! Σας πάει πολύ να σας έχουμε πια ‘συνεταιράκια’!»

Το μόνο που τους ενδιαφέρει; Οι μετανάστες! Αυτό είναι όλο το πρόβλημά μας!

Αν και… στα τελευταία σχετικά φιρμάνια που βγάλανε, υπάρχει και κάτι πολύ πολύ ανησυχητικό… Για να δούμε τι αποφάσισαν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι Ιεροεξεταστές…

Στις 13 του Μάρτη, οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερα κονδύλια για τη βελτίωση των συστημάτων ασύλου και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Στο κείμενο απαριθμούνται τα ελάχιστα ποσά που κάθε χώρα της ΕΕ -έχει δεν έχει λεφτά, ντε και καλά!- θα είναι αναγκασμένη να δαπανήσει για το «άσυλο» και τη μετανάστευση. Εγκρίθηκε, επίσης, το νέο Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ για την επιτήρηση των συνόρων και την αστυνομική συνεργασία. Που πάει να πει: εισαγόμενα ΜΑΤ με τις ευλογίες των Βρυξελλών! Βεβαιότατα! Τα ντόπια μπορεί να «μπάσουν νερά» κάποια στιγμή, καθότι παντού και πάντα υπάρχουν άνθρωποι. Α, όχι, όχι! Οι άνθρωποι να μας λείπουν, παρακαλώ! Η Νέα (βλέπε, απάνθρωπη) Εποχή που ως άλλος ήλιος (του μεσονυχτίου) ανατέλλει, δεν τους θέλει! Τους ανθρώπους…

Και κάτι συνταρακτικό! Στο κείμενο για τους πρόσφυγες, οι Ευρωπαίοι «εταίροι» δεν αναφέρονται μόνο σ’ αυτούς που μας κουβαλιούνται σωρηδόν από «τρίτες χώρες» (ξέρετε, αυτούς τους πολύπολιτισμένους του Πακιστάν, της Ζιμπάμπουε και της Ταγκανίκας), αλλά και σε πρόσφυγες από άλλα κράτη μέλη!

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Περιμένουν πόλεμο; Ετοιμάζουν πόλεμο;

Γιατί, αλλιώς, πώς θα προκύψουν οι «πρόσφυγες» από «κάποια» κράτη μέλη; Και για ποιον / ποιους χτυπά η καμπάνα; Πάντως, εντός του κειμένου, τίθενται και οι… «τομείς προτεραιότητας» της ΕΕ, που είναι: η Συρία και η Ουκρανία! Φυσικά!

Αχ, πόσο τον τρέμουν τον Πούτιν αυτοί οι νεοταξίτες της ΕΕ!…

Πάντως, η Ελλάδα είναι κοντά και στις δύο προαναφερόμενες ζώνες πυρός. Ο νοών νοείτω… όσον αφορά στους «πρόσφυγες από τα κράτη μέλη»…

Όσο για τα καινούργια οικονομικά τους σχέδια (τα καινούργια γιουρούσια στα ήδη άδεια πορτοφόλια μας), δείτε τι τσουνάμι έρχεται!!!!

Εντός του Μαρτίου του (διόλου σωτηρίου) τρέχοντος έτους, η Κομισιόν και η Ευρωβουλή κατέληξαν σε συμφωνία (προκαταρκτική την είπαν, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού και του… προκαταρκτικού) για την «ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση». Τι είν’ τούτο το πράμα; Θα δείτε!

Ζήτημα πρώτον! Ελάχιστοι θα είναι στο εξής οι αποφασίζοντες επί της οικονομικής τύχης των ευρωπαϊκών λαών! Οι χασάπηδες με τις γραβάτες και τα ξυράφια (για το κούρεμα) εν δράσει!

Γιατί μας κάνει εντύπωση; Και οι Μαφιόζοι γραβάτα φοράνε… πάντα!

Ζήτημα δεύτερον και ουσιωδέστερον! Δημιουργείται Ενιαίος Μηχανισμός «Εξυγίανσης» (θα μας βάλουν κι άλλο στο «γύψο»), ο οποίος θα επεμβαίνει όταν διαπιστώνεται πρόβλημα σε κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (κοινώς, τράπεζα). Με τη «συμβιβαστική» λύση που βρέθηκε, όπως ανακοινώθηκε στο δελτίο Τύπου, ο «κουμπαράς» γίνεται κοινός για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η κάθε τράπεζα εντός της ΕΕ θα υποχρεούται να καταβάλλει (προσέξτεεε!!!): το 40% των εισφορών (από τον τζίρο της κι όχι από τα κέρδη!) τον πρώτο χρόνο, το οποίο θα αυξηθεί στο 60% το δεύτερο χρόνο, για να φτάσει σταδιακά, μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, στο… 100%!

Με λίγα λόγια, όλα για τις τράπεζες (πρωτότυπο, ε;), που θα σέρνονται, όμως, πλέον, άπασες πίσω από το άρμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφού, κατ’ ουσίαν, Εκείνη (η Αυτοκράτειρα πασών των υποτελών, τραπεζών και πολιτών!) θα διαχειρίζεται τα χρήματά τους, δηλαδή τα χρήματά μας, τα χρήματα των καταθετών!

Γιατί… από το 2016, όταν μια τράπεζα θα τίθεται σε καθεστώς «εξυγίανσης», πρώτοι θα συνεισφέρουν οι μέτοχοι της τράπεζας και στη συνέχεια θα ακολουθούν οι… πιστωτές, δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Κι όσο κι αν παραμένει το όριο των 100.000 ευρώ ως μη μετέχον στο (εκάστοτε και συχνό πυκνό στο μέλλον) «κούρεμα», ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί τελικά; Ως το 2016 πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν. Και θ’ αλλάξουν… Θ’ αλλάξουν, σας λέω!…

Α, και μια απορία! Όλα αυτά τα παραπάνω δεν τα γνωρίζουν οι αιτούντες την ψήφο μας για τις Ευρωεκλογές; Βεβαίως και τα γνωρίζουν! Όμως, ακούσατε ποτέ κανέναν τους να αναφέρεται σε κάτι απ’ όσα είπαμε εδώ; Μιλιά! Ούτε κουβέντα! Κι αυτό ισχύει για όλους. Απ’ όποια παράταξη και αν προέρχονται! Μας κλειδώνουν στο πρόβλημά μας (ανεργία, ανέχεια κ.λ.π.) και δε μας λένε τι θα κάνουν, αν θα κάνουν –σιγά μην κάνουν!- κάτι για να σταματήσουν τα ήδη προαποφασισμένα ερήμην μας. Που θα είναι πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ήδη βιώνουμε.

Αχ! Αλέξανδρε Παπαδιαμάντη, καλά μας τα έγραψες στους «Εμπόρους των Εθνών»: «Η ληστεία εγέννησε την Πολιτικήν»!



Άρθρο για τον ΕΟΕ, Ντορέτα Πέππα

doretapeppa.blogspot.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ