Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ηγετική φιγούρα των Anonymous έγινε πολύτιμο εργαλείο του FBI

ώην ηγετική φιγούρα των χακτιβιστών Anonymous και συνιδρυτής της ομάδας χάκερ LulzSec, ο Χέκτορ Ζάβιερ Μονσίγκουρ, περισσότερο γνωστός ως Sabu, έχει βοηθήσει μετά τη σύλληψή του στην αποτροπή 300 και πλέον κυβερνοεπιθέσεων, αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα. Ο αμερικανός Μονσίγκουρ, σήμερα 31 ετών, συνελήφθη το 2011 και δήλωσε ένοχος, στο πλαίσιο εξωδικαστικής συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση, για εννέα κατηγορίες που αφορούν την εισβολή σε δίκτυα.

Όπως αναφέρει το in.gr, ο Sabu φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Τυνησία και άλλες χώρες της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης». Ο Χέκτορ Ζάβιερ Μονσίγκουρ σε φωτογραφία του από το Διαδίκτυο

Οι LulzSec, η ομάδα που ίδρυσε το 2011 ο Sabu σε συνεργασία με άλλα πέντε μέλη των Anonymous, ευθύνεται για «σοβαρές εισβολές» και «κλοπές» σε δίκτυα εταιρειών όπως η Fox Television, η Sony και η Nintendo. Λόγω της προθυμίας του να συνεργαστεί και της «εξαιρετικής και πολύτιμης βοήθειας» που προσέφερε, το FBI προτείνει μείωση της ποινής στους επτά μήνες φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει.

Παρόλα αυτά,ο χάκερ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κάθειρξης από 21 έως 26 χρόνια.

Έγγραφα της εισαγγελίας που παρουσιάστηκαν την
Τρίτη, την ημέρα που θα ανακοινωθεί η ποινή από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αναφέρουν ότι ο Μονσίγκουρ συνεργάστηκε με το FBI στη δίωξη «σημαντικών κυβερνοεγκληματιών» και βοήθησε στη σύλληψη του «νούμερο ένα κυβερνοεγκληματία του κόσμου» εκείνη την εποχή, του Τζέρεμι Χάμοντ που διέρρευσε στο WikiLeaks έγγραφα της εταιρείας πληροφοριών Stratfor.

Χάρη στις διασυνδέσεις και τις εσωτερικές πληροφορίες στις οποίες είχε πρόσβαση ο Μονσίγκουρ το FBI κατάφερε επίσης να αποτρέψει σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις στον αμερικανικό στρατό, το Κογκρέσο, τη NASA και μεγάλες εταιρείες.

«Το FBI εκτιμά ότι μπόρεσε να παρεμποδίσει τουλάχιστον 300 ξεχωριστές επιθέσεις σε υπολογιστές με αυτόν τον τρόπο» αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, είναι πιθανό ότι οι ενέργειες του Μονσίγκουρ απέτρεψαν απώλειες τουλάχιστον αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα αυτών των επιθέσεων».



rizopoulospost
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »