ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Από την Α’ Δημοτικού θα διδάσκονται τα Αγγλικά στα σχολεία

Τα Αγγλικά πλέον θα διδάσκονται στην Α' τάξη και η δεύτερη ξένη γλώσσα εισάγεται στην Ε' τάξη αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας εισάγεται από την Ε΄ Δημοτικού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά διευρύνεται πλέον στα τετραθέσια δημοτικά σχολεία.

"Αυτό δηλώνει και η ρήση του Γερμανού ποιητή και φιλόσοφου Βόλφγκανγκ Γκαίτε: «Όταν μαθαίνει κανείς μια ξένη γλώσσα, έχει την ευκαιρία να μάθει καλύτερα τη μητρική του». Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, εισήγαγε στο Δημοτικό σχολείο τα Αγγλικά, ως πρώτη και υποχρεωτική ξένη γλώσσα από την Α’ Δημοτικού με μια παιγνιώδη μεθοδολογική προσέγγιση, όπως συμβαίνει και στο μεγάλο ποσοστό των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Από την Γ’ Δημοτικού η διδασκαλία της Αγγλικής γίνεται με συστηματικότερο τρόπο. Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας εισάγεται από την Ε΄ Δημοτικού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά διευρύνεται πλέον στα 4/θέσια Δημοτικά σχολεία." αναφέρει η έκθεση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που θα δείτε παρακάτω.

Η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ε΄ και την Στ΄ τάξη μπορεί να είναι είτε η γαλλική είτε η γερμανική και εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των μαθητών που θα επιλέξουν τη μια ή την άλλη γλώσσα όσο και από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών γαλλικής και γερμανικής.

Διαβάστε παρακάτω την εγκύκλιο για την Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017 από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και
α) Το έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικήςβ) Η υπεύθυνη δήλωση για τη δεύτερη γλώσσαΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 
(κατεβάστε την εδώ σε pdf)
Το έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
(κατεβάστε την εδώ σε pdf)


Επισυνάψεις: 

το είδα


Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ