ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Η εξέγερση της Γαλλίας

 Αν και οι διαδηλωτές μας εξευτελίζουν, με το σύνθημα «εμείς δεν είμαστε Έλληνες», αντιδρώντας μαζικά και από κοινού στις προσπάθειες να επιβληθεί βίαια ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός στη χώρα τους, ίσως δεν έχουν καθόλου άδικο«Εάν ο πρόεδρος Putin συμπεριφερόταν όπως ο Hollande σήμερα, η δήθεν δημοκρατική Ευρώπη θα τον είχε κατασπαράξει – με πρώτη τη Γερμανία. Όταν όμως ο Γάλλος πρόεδρος επιτίθεται στον πληθυσμό της χώρας του με τις πλέον βίαιες μεθόδους ενός αστυνομικού κράτους, θέλοντας να επιβάλλει δικτατορικά μία «μεταρρύθμιση» της εργατικής νομοθεσίας προς όφελος των αγορών, λειτουργώντας επί πλέον με έναν ποινικά κολάσιμο τρόπο, κανένας δεν διαμαρτύρεται – έτσι και αλλιώς όχι το πολιτικό καθεστώς.

Πρόκειται άλλωστε για την επιβολή της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας εναντίον των Πολιτών, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Επομένως, για τα ενδιαφέροντα των ισχυρών ελίτ, τις οποίες υπηρετούν έμμισθα όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί» (H.B., Γερμανός δημοσιογράφος)..


Άρθρο

Μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στη Γαλλία περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως καμία άλλη προηγούμενη δεν είχε τολμήσει ποτέ μέχρι σήμερα – θυμίζοντας την Ελλάδα, όπου επιβλήθηκε πραξικοπηματικά κάτι πολύ χειρότερο, από ένα ακόμη πιο αριστερό κόμμα. Ειδικότερα, η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στην
εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος απορρίπτεται από το 75% του πληθυσμού – ενώ, επειδή δεν βρίσκει την απαιτούμενη στήριξη από το Κοινοβούλιο, τον επιβάλλει απολυταρχικά, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία.


Για να το επιτύχει χρησιμοποιεί μία παράγραφο του συντάγματος, την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος την είχε χαρακτηρίσει ως «άρνηση της Δημοκρατίας» όταν ήταν στην αντιπολίτευση – θυμίζοντας μας ξανά την Ελλάδα και τις προεκλογικές ρητορείες της κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, τόσο τα ΜΜΕ, όσο και γενικότερα η πολιτική της χώρας, αντιμετωπίζουν με γυμνή περιφρόνηση τους εκατοντάδες χιλιάδες Πολίτες που διαδηλώνουν τους τελευταίους τρεις μήνες στη Γαλλία – προβαίνοντας παράλληλα σε καταλήψεις δημοσίων χώρων.


Διαβάστε εδώ περισσότερα » www.analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ