Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Άγριος σκυλοκαυγάς ξέσπασε στην άκρα αριστερά, μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

......... (ο ένας βαράει με… σφυρί κι ο άλλος με… δρεπάνι), με αφορμή το πέταγμα των εργαζομένων του «Ριζοσπάστη» στο δρόμο (με μνημονιακούς νόμους περί εργασίας, τους οποίους το ΚΚΕ καταψήφισε στη βουλή…) και τις κερδοφόρες «μπίζνες» των σπαγκοραμμένων του Περισσού. 

Η «Αυγή», με δημοσίευμά της με τίτλο «Απολύσεις στον Ριζοσπάστη κι από πίσω μπίζνες το ΚΚΕ», καταγγέλλει ότι το ΚΚΕ διαπραγματεύεται με ιδιώτες την πώληση της πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικής συχνότητας του 902, η οποία είχε παραχωρηθεί στο ΚΚΕ δωρεάν από το κράτος (ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!):


«Την ίδια ώρα, ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ: μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους και επιχειρηματίες, βγάζει στο σφυρί την τηλεοπτική συχνότητα του 902, όπως ο πιο επιτήδειος καπιταλιστής. Κι αυτό, γιατί την (πανελλαδικής εμβέλειας) συχνότητα δεν την αγόρασε, αλλά του παραχωρήθηκε ως δημόσια περιουσία, για την εκπλήρωση δημόσιας λειτουργίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιχείρηση του 902 TV αγοράζει ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας (“Real News”, Real FM κλπ) Νίκος Χατζηνικολάου, με κεφάλαια χρηματοδότη που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν το ύψος του ανταλλάγματος σε 7 εκατ. ευρώ».

Δεν άργησε να ’ρθει και η απάντηση του ΚΚΕ, η οποία
ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», «και σεις τα ίδια κάνετε», αλλά για την «ταμπακιέρα» (τη αγοραπωλησία της συχνότητας) δε λέει λέξη:

«Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα συνδικαλιστικά όργανα, όταν, για παράδειγμα, έμπαινε ζήτημα απεργίας των τεχνικών στο «Κόκκινο». Ο «Ριζοσπάστης», ξέροντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχει η έκδοση μιας κομματικής εφημερίδας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα υπαρκτά προβλήματα στα Μέσα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και όταν ο τόπος βοούσε, με επιστολές εργαζομένων στο «Κόκκινο», ή με επιστολές εργαζομένων στην «Αυγή», που ζητούσαν εδώ και τώρα τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Η ίδια η «Αυγή» ενημέρωνε τους αναγνώστες της το Μάρτη του 2012 για μια συνέλευση που έγινε στα γραφεία της παρουσία του Αλ. Τσίπρα, όπου αναλύθηκε η «οριακά δύσκολη οικονομική κατάσταση και τι μπορεί να γίνει προκειμένου η “Αυγή” (αλλά και το “Κόκκινο” – η αδερφή επιχείρηση) να επιζήσουν». Τα ξέχασαν αυτά; `Η μήπως άλλαξε κάτι μετά τις τελευταίες εκλογές και ξαφνικά κολύμπησαν στο χρήμα; Βεβαίως, θα μπορούσαμε, όπως κάνουν οι ίδιοι, στέλνοντας non paper σε διάφορους αστούς δημοσιογράφους για να κάνουν παραπολιτική προπαγάνδα, να κάνουμε το ίδιο για την «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Δεν το κάναμε, γιατί από θέση αρχών θεωρούμε και κάνουμε ανοιχτή ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση και όχι κουτσομπολιά του χειρίστου είδους που κάνουν μέσω της «Αυγής». Είναι και αυτή μια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» από τη μια και στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» από την άλλη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν και απ’ αυτό συμπεράσματα».

(ΥΓ): Τι εννοεί άραγε το ΚΚΕ όταν λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «μετά τις τελευταίες εκλογές ξαφνικά κολύμπησαν στο χρήμα»; Εννοούν από την αυξημένη –λόγω ποσοστών- κρατική χρηματοδότηση ή μήπως έχουν υπόψη τους κάποια άλλη χρηματοδότηση, κάτω από το τραπέζι, από «ιδιώτες», ντόπιους και ξένους;
το είδα



<<<   Πως οι Εβραίοι στην Αμερική υπονόμευσαν τα Χριστούγεννα


Το ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ    >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ