Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η αιθαλομίχλη στις μεγαλουπόλεις μας και όλη η αλήθεια γι' αυτήν

"Η Αθήνα των καυσόξυλων", "Θάλαμος αερίων η Αθήνα" και πολλοί παρόμοιοι τίτλοι κυκλοφόρησαν στα επίσημα και ανεπίσημα ΜΜΕ, έντυπα και διαδυκτιακά, και φυσικά... πάνω απ' όλα, στα τόσο αξιόπιστα κανάλια μας!

Όμως... πρώτον, Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα και δεύτερον, πόσα ακόμα ψέματα θα πείτε στον κόσμο και που στοχεύει το συγκεκριμένο; Εμείς γράφουμε από το Βόλο και συγκεκριμένα από την Μακρινίτσα Πηλίου, κι όλο το υλικό μας είναι από την δική μας περιοχή. Αλλά τα ίδια σύμφωνα με πληροφορίες συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια. 


Τι είναι η αιθολομίχλη που 'χρεώνεται' στα καυσόξυλα

Τι είναι αιθαλομίχλη; Το 'νέφος' όπως το έλεγαν παλιά και κατά τους Αγγλόφωνους, το smog. Θα κρατήσουμε την αγγλική λέξη, γιατί είναι η πιο σωστή. Είναι λέξη σύνθετη που επινοήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τις λέξεις smoke και fog που αντίστοιχα συμμαίνουν καπνός και ομίχλη. Το smog (κατά εμάς αιθαλομίχλη) είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που συναντάται στις μεγαλουπόλεις, περιέχει κύρια αιθάλη και προέρχεται από τις εκπομπές οχημάτων και τις βιομηχανικές αναθυμιάσεις οι αποίες αντιδρούν στην ατμόσφαιρα με
το φως του ήλιου για να σχηματίσουν δευτερογενείς ρύπους που επίσης συνδυάζονται με τις πρωτογενείς εκπομπές για το σχηματισμό φωτοχημικού νέφους.

Τα άρθρα των ΜΜΕ ξέθαψαν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο Λονδίνο το 1952 -όπου 4.000 Λονδρέζοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του smog- κι έκραξαν μ' ένα στόμα μια φωνή: Φταίνε τα καυσόξυλα! Να! το ίδιο είχε γίνει στο Λονδίνο επειδή ο κόσμος άναβε τα τζάκια του. Όμως... καλύτερα ΚΑΜΙΑ πληροφορία, από ΜΙΣΗ πληροφορία...


Τι είχε γίνει στο Λονδίνο; Από το επίσημο σάιτ του ΜΕΤ office


"Η αιθαλομίχλη είχε γίνει συχνά μέρος της ζωής του Λονδίνου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έγινε στην πρωτεύουσα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου μέχρι την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου του 1952."


" Η Βρετανία επηρεάζεται συχνά από πάχνη και ομίχλες, αλλά αυτές έγιναν πολύ πιο σοβαρές μετά την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης στα τέλη του 1700. Εργοστάσια απελευθέρωσαν αέρια και τεράστιους αριθμούς σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία από μόνα τους θα μπορούσαν να είναι δηλητηριώδη. Οι ρύποι στον αέρα, ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την ομίχλη, όπως το νερό προσκολλάται στα μικροσκοπικά σωματίδια να δημιουργήσουν μολυσμένη ομίχλη, ή νέφος.
Όταν κάποια από τις χημικές ουσίες  αναμειγνύεται με το νερό και τον αέρα, μπορεί να μετατραπεί σε οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, αναπνευστικά προβλήματα (...)  Το νέφος μπορεί να εντοπιστεί εύκολα από τα παχύ, της δυσώδη, βρώμικο-κίτρινο ή καφέ χαρακτηριστικό του, εντελώς διαφορετικό από την καθαρήν λευκή ομίχλη (...)
Υπάρχουν αναφορές παχιάς αιθαλομίχλης, με μυρωδιά από πίσσα άνθρακα, η οποία κάλυψε το Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 1813. Διήρκησε για αρκετές ημέρες, οι άνθρωποι ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούσαν να δουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Μια παρόμοια ομίχλη στο Δεκέμβριο του 1873 είδε το ποσοστό θανάτων σε όλο το Λονδίνο αυξηθεί κατά 40% πάνω από το φυσιολογικό. Αξιοσημείωτες αυξήσεις στην τιμή του θανάτου, πάρα πολύ, μετά τις αξιοσημείωτες ομίχλες από τον 1/1880, 2/1882, 12/1891, 12/1892 και τον 11/1948. 






Πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα του 1952 στο Λονδίνο



"Ο καιρός το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1952 από νωρίς είχε πολύ κρύο, με βαριές χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Για να κρατήσει ζεστοί, οι άνθρωποι του Λονδίνου έκαιγαν μεγάλες ποσότητες άνθρακα στα σπίτια τους. Καπνοί ξεχυνόταν από τις καμινάδες των σπιτιών τους.
Υπό κανονικές συνθήκες, ο καπνός θα απλωθεί στην ατμόσφαιρα και θα διασπαρθεί, αλλά ένας αντικυκλώνα κρεμόταν πάνω από την περιοχή. Αυτό ωθεί προς τα κάτω τον αέρα, και καθώς κατεβαίνει θερμαίνεται. Αυτό δημιουργεί μια αντιστροφή, όπου ο αέρας κοντά στο έδαφος είναι ψυχρότερος από ό, τι ο αέρας υψηλότερα πάνω από αυτό. Έτσι, όταν ο ζεστός καπνός βγαίνει από την καμινάδα, παγιδεύεται. Η αντιστροφή του 1952, επίσης, παγίδευψε όλα τα σωματίδια και τα αέρια που εκπέμπονταν από τις καμινάδες των εργοστασίων στην περιοχή του Λονδίνου, μαζί με τη ρύπανση που οι άνεμοι από την Ανατολή είχαν μεταφερθεί από τις βιομηχανικές περιοχές της ηπείρου. (...)
Κατά την περίοδο της ομίχλης, τεράστιες ποσότητες ακαθαρσιών απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. (...)"


Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ στις φωτό, εμείς κρατάμε τα πιο βασικά στοιχεία:

  1. Η αιθαλομίχλη είναι των μεγαλουπόλεων... όπως λένε.

  2. H ονομασία αλλά και κύρια το πρόβλημα smog άρχισε μετά την βιομηχανική ανάπτυξη.

  3. Χρειάζονται ειδικές καιρικές συνθήκες και κύρια ομίχλη για να δημιουργηθεί

  4. Η θολούρα της ομίχλης είναι άσπρη ενώ του smog χρωματιστή

  5. Αυξημένο smog έχουμε τον χειμώνα και... ειδικά τώρα που καίνε τα τζάκια!
Τότε...τι είναι αυτό, καλοκαιριάτικα στο Πήλιο;



Picture
Ιουλιος - ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ- 2012










Picture
Αύγουστος μεσημέρι - ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ - 2012




Picture
Δύση Αυγουστος -ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ- 2012 Κάντε κλικ στη φωτό για να διαβάσετε και σχετικό άρθρο για το πως και πότε η δύση του φεγγαριού και του ήλιου πέρνουν διάφορους χρωματισμούς




Picture


Όλο το καλοκαίρι μια συνεχής θολουρα πάνω από την Ελλάδα καθώς και 'περίεργα' νέφη πάνω από τις θάλασσες


Η ώρα της αλήθειας για την αιθαλομίχλη και πως δημιουργείται



Φωνάζουμε ξανά και ξανά για τους χημικούς αεροψεκασμούς. Τι κάνουν αυτοί; ΚΑΙ προσθέτουν αιωρούμενα μιρκοσωματίδια (γνωστά ως ΡΜ 10) στην ατμόσφαιρα, αλλά το χειρότερο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ. Εκείνοι το λένε στα στρατιωτικά τους εγχειρήματα  'project shield' 'σχέδιο ασπίδα' χωρίς βέβαια να ομολογούν ότι μας ψεκάζουν, γιατί αυτή η ασπίδα που δημιουργείται από τα χημικά προστατεύει από προσβάσεις πυραύλων αλλά και δημιουργεί μια ιονισμένη 'κρούστα' μέσα από την οποία μπορούν να περάσουν και να χειραγωγήσουν διαφορα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αυτά με τη σειρά τους βοηθάν στη λειτουργία οπλικών συστημάτων όπως το  HAARP, συστήματα που πολλές χώρες πλέον κατέχουν με κύριο ρόλο τις ΗΠΑ.

Τι ασπίδα... τι ομπρέλα... το ίδιο κάνει. Ό,τι εμποδίζει το από πάνω προς τα κάτω, εμποδίζει και το από κάτω προς τα πάνω.




Picture
Εδώ ένας φίλος που καπνίζει κάτω από μια ομπρέλα κι ο καπνός του έρχεται στο πρόσωπο...


Το χρονικό των δύο τελευταίων ημερών εντός κι εκτός Αθηνών 



Πως ξεκίνησε η χτεσινή μέρα 26/12/12 και πως τέλειωσε. Τι έδειξαν οι μετρήσεις του επίσημου δικτύου μέτρησης αεορύπανσης στο Βόλο.



Picture
Το πρωί γαλάζιος ουρανός με... περίεργα σύννεφα. Η θολούρα σχετικά μικρή.




Picture
Όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να δαίνονται και πιο ξεκάθαρα οι ουρές από χημικούς αεροψεκασμούς




Picture
Προς το απόγευμα ο ουρανός είχε πια βρωμίσει. Μια ουρά διακρύνεται καθαρά.




Picture
Μέχρι τη δύση, ότι έπεφτε από πάνω και ό,τι έβγαινε από κάτω είχε 'εγκλωβιστεί' στην ατμόσφαιρα των Βολιωτών




Picture
Ιδού το αποτέλεσμα! Με όριο το 50 δείτε τι κατέγραψαν οι σταθμοί μέτρησεις των ΡΜ 10 στην πόλη του Βόλου!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου
το είδα


<<<   Τὸ σιτάρι μας. 


H λίστα εταιριών της Monsanto.   >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ