Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ἔτσι γουστάρουν!

Κι ἐπεὶδὴ ἔτσι γουστάρουν, ἔχουν δικαίωμα νὰ σοῦ ἁρπάξουν τὸ παιδί, νὰ τὸ περάσουν διὰ πυρὸς καὶ σιδήρου καὶ νὰ σὲ κλείσουν, ἐὰν κρίνουν πὼς εἶναι ἀπαραίτητον, σὲ κάποιο ἵδρυμα… 
Ἀλήθεια, ἀπό πότε μία μητέρα χάνει τό δικαίωμα κηδεμονίας; Μήπως ἀπό τότε πού ἔρχεται σέ σύγκρουσι μέ τό κατεστημένο; Μήπως ἀπό τότε πού ὁ πατέρας εἶναι ἁπλῶς ἕνας φιλήσυχος μέν, καλά ἐκπαιδευμένος δέ;
Μήπως τελικῶς ὅταν ὑψώνῃς φωνή σέ φιμώνουν διότι φοβοῦνται πώς θά ξυπνήσῃς κι ἄλλους;

7χρονος θα υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του

Ποια είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπράιτον της Αγγλίας για την εξέλιξη της αποθεραπείας 7χρονου αγοριού

Μια 37χρονη μητέρα η οποία στην απελπισία της, έκρυψε το άρρωστο παιδί της για να μην το υποβάλουν οι γιατροί σε ακτινοθεραπεία, έχασε σήμερα τη δικαστική μάχη που έδινε τις τελευταίες εβδομάδες με σκοπό να δοκιμαστούν πρώτα άλλες, εναλλακτικές θεραπείες στον μικρό Νίον.

Η ιστορία της Σάλι Ρόμπερτς, μιας Νεοζηλανδής που ζει στο Μπράιτον της Αγγλίας, και η δοκιμασία του 7χρονου παιδιού της έχει κατ’ επανάληψη γίνει πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο.
Η Ρόμπερτς ήθελε να υποβληθεί το παιδί σε άλλου τύπου θεραπείες, όπως ανοσοθεραπεία ή φωτοδυναμική θεραπεία καθώς φοβόταν τις παρενέργειες της συμβατικής ακτινοθεραπείας.
Οι γιατροί του Νίον την είχαν προειδοποιήσει ότι
έπρεπε να δράσουν γρήγορα και ότι χωρίς ακτινοθεραπεία το παιδί μπορεί να πέθαινε μέσα σε τρεις μήνες.
Ο δικαστής Ντέιβιντ Μπόντεϊ του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η ακτινοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, παρά τις αντιρρήσεις της Ρόμπερτς. “Η μητέρα περνά μια φοβερή περίοδο. Αυτού του είδους τα πράγματα είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού. Όμως ανησυχώ ότι η κρίση της δεν είναι ορθή όσον αφορά τη σοβαρότητα της απειλής που αντιμετωπίζει ο Νίον”, τόνισε.
Το δράμα του παιδιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές του μήνα, όταν η αστυνομία ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες για να εντοπίσει την Ρόμπερτς η οποία κρυβόταν μαζί με τον Νίον επί τέσσερις ημέρες προκειμένου να μην ξεκινήσει η ακτινοθεραπεία του παιδιού.

Η μάχη της στα δικαστήρια φώτισε και μια πλευρά του αγώνα που δίνουν οι γονείς όταν τα παιδιά τους κινδυνεύουν από σοβαρές ασθένειες: να μελετήσουν τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας θεραπείας και να χειριστούν ορθά τις ανακόλουθες ιατρικές πληροφορίες που μπορούν να βρουν εύκολα στο διαδίκτυο.
Η Ρόμπερτς είπε στο δικαστήριο ότι αναζήτησε στο διαδίκτυο πληροφορίες για την πάθηση του γιου της, το μυελοβλάστωμα, ένα είδος κακοήθους όγκου στον εγκέφαλο. Ζήτησε επίσης συμβουλές από ειδικούς σε όλο τον κόσμο γιατί δεν εμπιστευόταν τους Βρετανούς γιατρούς.

Φοβόταν ότι η ακτινοθεραπεία θα είχε επιπτώσεις στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού, θα επηρέαζε τη νοημοσύνη του, θα προκαλούσε βλάβες στο θυρεοειδή αδένα και θα τον καθιστούσε στείρο.
Στις αρχές της εβδομάδας άλλος δικαστής είχε αποφασίσει ότι ο Νίον θα έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως ώστε να αφαιρεθεί το τμήμα του όγκου που είχε απομείνει μετά την αρχική επέμβαση, τον Οκτώβριο. Η μητέρα του 7χρονου διαφωνούσε γιατί πίστευε ότι το παιδί ανάρρωνε μετά από την “οδυνηρή” παραμονή του στο νοσοκομείο.

Οι χειρουργοί ανέφεραν ότι η επέμβαση που έγινε στον Νίον την Τετάρτη ήταν επιτυχής αλλά θα χρειαζόταν ακτινοθεραπεία ώστε να σκοτωθούν τυχόν καρκινικά κύτταρα που είχαν απομείνει.
Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος ζει στο Λονδίνο μετά το διαζύγιό του με την Ρόμπερτς, συμφωνούσε με την άποψη των γιατρών ενώ η μητέρα ζητούσε να διερευνηθεί η πιθανότητα χορήγησης εναλλακτικών θεραπειών στον 7χρονο.
Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το παιδί ωστόσο απέρριψε κατηγορηματικά τις “πειραματικές και αναπόδεικτες” θεωρίες ενώ αμφισβήτησε και τα προσόντα ορισμένων από τους ειδικούς με τους οποίους ήρθε σε επαφή η Ρόμπερτς. Στο δικαστήριο κατατέθηκε μάλιστα ότι ένας από αυτούς τους “ειδικούς” δεν ήξερε καν πώς γράφεται η λέξη “μυελοβλάστωμα”.
πηγή
Εἰλικρινῶς.
Ὅταν τὸ διάβασα ἔγινα ἔξαλλη!
Ἐὰν εἶναι δυνατόν!
Βέβαια, σὲ πιὸ ἥπιες μορφές, τὸ ἔχω συναντήσῃ καὶ στὴν χώρα μας αὐτό.
Βλέπετε, εἶναι νέα στρατηγική. Ὄχι τῆς πειθοῦς ἀλλὰ τοῦ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!!!
Κι ὅταν δὲν καταφέρνουν νὰ σὲ φιμώσουν, ἀκολουθεῖ τὸ γνωστότατον ἐπόμενον στάδιον τῆς γελοιποιήσεως. 
Σάπια τὰ πάντα πλέον!
Παντοῦ!
Δὲν ἀναρωτιέμαι πλέον!
Πρέπει νὰ τελειώνουμε!
Ἀργήσαμε ἤδη!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τὸ παραπάνω μοῦ ἔστειλε ὁ Ἀνδρέας μὲ τίτλο «μὲ τὸ ἔτσι θέλουν». Τὸν εὐχαριστῶ πολύ. Ἐξοργίστηκα ἀρκούντως!
το είδα


<<<   H κατασκευή "ειδήσεων" από το Aljazeera για τους εξεγερμένους στη Συρία... κι η αναμετάδοσή τους από τα δικά μας ΜΜΕ


«Πηδ#ξτε τους Τραπεζίτες»   >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ