Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μελέτη: Οι άνθρωποι χωρίς «θρησκεία» τρίτη δύναμη στον κόσμο μετά τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους

 

Ανεβαίνει το Ισλάμ, πρώτος και εξαπλωμένος σε όλη τη Γη ο Χριστιανισμός
Οι άνθρωποι χωρίς θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια ομάδα σε μια νέα μελέτη σχετικά με το μέγεθος των θρησκειών του κόσμου, μετά τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους και λίγο πριν από τους Ινδουιστές.
Η μελέτη, που βασίζεται σε εκτενή στοιχεία για το έτος 2010, έδειξε επίσης ότι το Ισλάμ και ο Ινδουισμός είναι ως επί το πλείστον οι θρησκείες που είναι πιθανότερο να αυξηθούν στο μέλλον, ενώ ο Ιουδαϊσμός έχει τις ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης.
Έδειξε ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο ομοιόμορφα εξαπλωμένη θρησκεία, σε όλες τις περιοχές του κόσμου, ενώ ο Ινδουισμός είναι η λιγότερη με το 94 τοις εκατό των πιστών του να βρίσκεται σε μια χώρα, την Ινδία.
Συνολικά, το 84 τοις εκατό των κατοίκων του κόσμου, το οποίο εκτιμάται σε 6,9 δισεκατομμύρια, ταυτίζονται με
μια θρησκεία, σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο «Το Παγκόσμιο Θρησκευτικό Τοπίο» ("TheGlobalReligiousLandscape") που έγινε για λογαριασμό του Pew Forum για την Θρησκεία και την Δημόσια Ζωή.
Η κατηγορία «αδέσμευτοι» ("unaffiliated") καλύπτει όλους εκείνους που δεν πρεσβεύουν καμία θρησκεία, από τους άθεους και τους αγνωστικιστές μέχρι σε άτομα με πνευματικές πεποιθήσεις, οι οποίοι δεν συνδέονται με οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία.
«Πολλοί από τους θρησκευτικά α δέσμευτους έχουν θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις», τόνισε η μελέτη.


«Η πίστη στο Θεό ή μια ανώτερη δύναμη υπάρχει στο 7 τοις εκατό των ‘αδέσμευτων’ Κινέζων ενηλίκων, στο 30 τοις εκατό των Γάλλων και στο 68 τοις εκατό των Αμερικάνων που δηλώνουν ‘αδέσμευτοι’», αναφέρει η μελέτη.
Το Ισλάμ ανεβαίνει
Ο ακριβής αριθμός των θρησκευτικών πληθυσμών είναι αδύνατον να αποτυπωθεί και οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των μεγαλύτερων θρησκειών μπορεί να διαφέρουν και κατά εκατοντάδες εκατομμύρια. Η μελέτη από το Pew Forum, που έχει έδρα την Ουάσιγκτον, φαίνεται να είναι μια από τις πιο εκτεταμένες μέχρι σήμερα μελέτες.
Ο δημοσιογράφος του Pew Forum Conrad Hackett δήλωσε ότι οι 2.500 απογραφές, έρευνες και μητρώα πληθυσμού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση της έκθεσης, δεν επιτρέπουν περαιτέρω ανάλυση για την εκτίμηση του παγκόσμιου πληθυσμού των άθεων και των αγνωστικιστών.
«Δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα που να είναι διαθέσιμα για κάθε χώρα», είπε. "Μια απογραφή τυπικά θα ρωτήσει ποια είναι η θρησκεία σας και μπορείτε να προσδιορίσετε έναν αριθμό συγκεκριμένων πεποιθήσεων ή καμία θρησκεία.
Η ανάλυση σχετικά με την ηλικία έδειξε ότι οι μουσουλμάνοι είχαν το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας - 23 ετών, σε σύγκριση με το 28 ετών για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο. Η μέση ηλικία αναδεικνύει την διόγκωση του πληθυσμού στο σημείο όπου ο μισός πληθυσμός είναι πάνω από τον αριθμό αυτό.
"Οι μουσουλμάνοι πρόκειται να αυξηθούν και ένα σημαντικό μέρος της αύξησης αυτής οφείλεται σε αυτή τη διάρθρωση της ηλικίας," είπε ο Hackett.
Αντίθετα, ο Ιουδαϊσμός, ο οποίος έχει 14 εκατομμύρια οπαδούς ή το 0,2 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει την υψηλότερη μέση ηλικία στα 36, που σημαίνει ότι οι προοπτικές ανάπτυξής του είναι πιο αδύναμες.
Ο Hackett σημειώνει ότι το Ισραήλ, το οποίο έχει 40,5 τοις εκατό του παγκόσμιου Ιουδαϊκού πληθυσμού, είχε μια νεώτερη ηλικιακή δομή από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το 41,1 τοις εκατό των Εβραίων του κόσμου ζουν εκεί.
Η παγκόσμια μέση ηλικία του Χριστιανισμού είναι 30 ετών και του Ινδουισμού 26. Με μέσο όρο ηλικίας τα 34, οι προοπτικές ανάπτυξης για τους θρησκευτικά αδέσμευτους είναι αδύναμες, έδειξε η μελέτη.
Ανάλυση σε όλο τον κόσμο
Η μελέτη εκτίμησε ότι ο Χριστιανισμός ήταν η μεγαλύτερη πίστη με 2,2 δισεκατομμύρια οπαδούς ή το 31,5 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποτελεί το 50 τοις εκατό του συνόλου των χριστιανών, με τους Προτεστάντες, Αγγλικανούς συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών που δεν εντάσσονται σε ένα δόγμα να καλύπτουν το 37 τοις εκατό και τους Ορθόδοξους το 12 τοις εκατό.
Υπάρχουν περίπου 1,6 δισεκατομμύριο μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, ή το 23 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. «Η συντριπτική πλειοψηφία (87-90 τοις εκατό) είναι σουνίτες και περίπου 10-13 τοις εκατό είναι σιίτες μουσουλμάνοι,» αναφέρει η μελέτη.
Μεταξύ του 1,1 δισεκατομμυρίου «αδέσμευτων» σε όλο τον κόσμο, το 62 τοις εκατό ζει στην Κίνα αριθμός που αναλογεί στο 52,2 τοις εκατό του πληθυσμού της Κίνας.
Η Ιαπωνία είναι η μόνη άλλη χώρα με πλειοψηφία «αδέσμευτων», με το 57 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας. Μετά από αυτήν έρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου 16,4 τοις εκατό του συνόλου των Αμερικανών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με κάποια συγκεκριμένη πίστη.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός των Ινδουιστών συγκεντρώνεται κυρίως στην Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές. Οι μισοί από τους Βουδιστές του κόσμου ζουν στην Κίνα, ακολουθεί μετά η Ταϊλάνδη με 13,2 τοις εκατό του παγκόσμιου βουδιστικού πληθυσμού και η Ιαπωνία με 9,4 τοις εκατό.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου 405 εκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το 6 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, ακολουθούν λαϊκές θρησκείες, όπως αυτές που εμφανίστηκαν στην Αφρική και την Κίνα ή μεταξύ των ιθαγενών της Αμερικής και της Αυστραλίας.
58 εκατομμύρια, ή σχεδόν το 1 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, ανήκει σε "άλλες θρησκείες" συμπεριλαμβανομένων των Μπαχάι, Ταοϊσμού, Ζαϊνισμού, Σιντοϊσμού, Σιχισμού, Tenrikyo, Wicca και ο Ζωροαστρισμού. Οι περισσότεροι βρίσκονταν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
<<<    Why The NWO Hates Syria - Γιατί Η Νέα Παγκόσμια Τάξη Μισεί Την Συρία …!


Oμάδες Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος στις Σκουριές με αυτοκίνητα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!!!   >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ